Puding od kave i kardamoma

Sarin je otac Amerikanac francuskog podrijetla i vlasnik obiteljskog restorana i hotela u New Yorku, a majka joj je Finkinja i umjetnica po zanimanju. Nakon što su joj se roditelji rastali, Sara se preselila s majkom u Finsku. Kulinarstvo je studirala na Američkom kulinarskom institutu, svjetski poznatoj kuharskoj školi u New Yorku, istodobno radeći u lokalnom restoranu. Nakon povratka u Finsku Sara je pokrenula vlastiti posao i uskoro su je primijetili finski mediji. Otada je napisala brojne kolumne u finskim i međunarodnim časopisima i novinama. 

Sastojci

  • 1 slatka pletenica na kriške
  • 40 g maslaca na kockice
  • 1 dl šećera 1.5 dl grožđica
  • 1 sjemenka vanilije
  • 3 žumanjka
  • 120 g kiselog vrhnja
  • 2.5 dl slatkog vrhnja
  • 2 dl mlijeka
  • malo cimeta
  • 1.5 dl jake kave na primjer espresa
  • 1 slatka pletenica na kriške
  • 40 g maslaca na kockice
  • 1 dl šećera 1.5 dl grožđica
  • 1 sjemenka vanilije
  • 3 žumanjka
  • 120 g kiselog vrhnja
  • 2.5 dl slatkog vrhnja
  • 2 dl mlijeka
  • malo cimeta
  • 1.5 dl jake kave na primjer espresa

Priprema

  • 1. Narezati pletenicu i rasporediti kriške ravnomjerno na lim. Dodati odozgo komade maslaca.
  • 2. Pomiješati šećer, grožđice, sjemenke vanilije, žumanjke, kiselo i slatko vrhnje, mlijeko, cimet i kavu.
  • 3. Peći u pećnici na 170 °C 25 do 30 minuta. Poslužiti puding sa sladoledom od vanilije.

Povezani recepti

Vidi sve