Puding od kave i kardamoma
Recept iz: Sara La Fountain
Sarin je otac Amerikanac francuskog podrijetla i vlasnik obiteljskog restorana i hotela u New Yorku, a majka joj je Finkinja i umjetnica po zanimanju. Nakon što su joj se roditelji rastali, Sara se preselila s majkom u Finsku. Kulinarstvo je studirala na Američkom kulinarskom institutu, svjetski poznatoj kuharskoj školi u New Yorku, istodobno radeći u lokalnom restoranu. Nakon povratka u Finsku Sara je pokrenula vlastiti posao i uskoro su je primijetili finski mediji. Otada je napisala brojne kolumne u finskim i međunarodnim časopisima i novinama.
Sastojci
- 1 slatka pletenica na kriške
- 40 g maslaca na kockice
- 1 dl šećera 1.5 dl grožđica
- 1 sjemenka vanilije
- 3 žumanjka
- 120 g kiselog vrhnja
- 2.5 dl slatkog vrhnja
- 2 dl mlijeka
- malo cimeta
- 1.5 dl jake kave na primjer espresa
- 1 slatka pletenica na kriške
- 40 g maslaca na kockice
- 1 dl šećera 1.5 dl grožđica
- 1 sjemenka vanilije
- 3 žumanjka
- 120 g kiselog vrhnja
- 2.5 dl slatkog vrhnja
- 2 dl mlijeka
- malo cimeta
- 1.5 dl jake kave na primjer espresa
Priprema
- 1. Narezati pletenicu i rasporediti kriške ravnomjerno na lim. Dodati odozgo komade maslaca.
- 2. Pomiješati šećer, grožđice, sjemenke vanilije, žumanjke, kiselo i slatko vrhnje, mlijeko, cimet i kavu.
- 3. Peći u pećnici na 170 °C 25 do 30 minuta. Poslužiti puding sa sladoledom od vanilije.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Lora i Stoyan
Voćni tart sa želatinom
Recepti Lora i Stoyan
Čokoladna torta s keksima
Recepti Lora i Stoyan
Semifredo sa smokvama, kadaifom i orasima
Recepti Lora i Stoyan
Griz
Recepti Lora i Stoyan
Palačinke sa zelenim umakom i sirom
Recepti Lora i Stoyan
Saralija
Recepti Lora i Stoyan
Kuglice od uskršnjeg kruha s domaćim namazom od čokolade
Recepti Curtis Stone
Panna cotta s jagodama poširanima u pjenušcu
Recepti Luca Ciano
Sorbet od bosiljka s mrvicama i džemom
Recepti Lora i Stoyan
Browniji s višnjama i glazurom od snijega