Puding od kave i kardamoma
Recept iz: Sara La Fountain

Sarin je otac Amerikanac francuskog podrijetla i vlasnik obiteljskog restorana i hotela u New Yorku, a majka joj je Finkinja i umjetnica po zanimanju. Nakon što su joj se roditelji rastali, Sara se preselila s majkom u Finsku. Kulinarstvo je studirala na Američkom kulinarskom institutu, svjetski poznatoj kuharskoj školi u New Yorku, istodobno radeći u lokalnom restoranu. Nakon povratka u Finsku Sara je pokrenula vlastiti posao i uskoro su je primijetili finski mediji. Otada je napisala brojne kolumne u finskim i međunarodnim časopisima i novinama.
Sastojci
- 1 slatka pletenica na kriške
- 40 g maslaca na kockice
- 1 dl šećera 1.5 dl grožđica
- 1 sjemenka vanilije
- 3 žumanjka
- 120 g kiselog vrhnja
- 2.5 dl slatkog vrhnja
- 2 dl mlijeka
- malo cimeta
- 1.5 dl jake kave na primjer espresa
- 1 slatka pletenica na kriške
- 40 g maslaca na kockice
- 1 dl šećera 1.5 dl grožđica
- 1 sjemenka vanilije
- 3 žumanjka
- 120 g kiselog vrhnja
- 2.5 dl slatkog vrhnja
- 2 dl mlijeka
- malo cimeta
- 1.5 dl jake kave na primjer espresa
Priprema
- 1. Narezati pletenicu i rasporediti kriške ravnomjerno na lim. Dodati odozgo komade maslaca.
- 2. Pomiješati šećer, grožđice, sjemenke vanilije, žumanjke, kiselo i slatko vrhnje, mlijeko, cimet i kavu.
- 3. Peći u pećnici na 170 °C 25 do 30 minuta. Poslužiti puding sa sladoledom od vanilije.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Sendvič od biskvita
Recepti Nadiya Hussain
Istisnuti uštipci okusa milkshake od jagode
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladni karamelizirani ekleri
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladne grančice
Recepti Kirsten Tibballs
Sljezovi kolutići
Recepti Kirsten Tibballs
Mousse&Mocha pita sa sirom
Recepti Kirsten Tibballs
Biscotti s narančom i bademima
Recepti Kirsten Tibballs
Trifle s malinama i sladoledom od bijele čoklade
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladni kolač s malinom i kokosom
Recepti Kirsten Tibballs
Shortbread keksići