Puding od jagode, manga i agara

Puding od jagode, manga i agara

Opis

Stavite dvije žličice agara u posudu i zalijte vodom da se namoči. Dotle zakuhajte 1 dl vode, dodajte agar i pustite da ključa oko 5 minuta dok se ne rastopi.

Uzmite 250 g jagoda, uklonite stapku i prepolovite ih. Stavite ih u čašu, dodajte sjemenke pola mahune vanilije, 200 ml mlijeka od badema i četiri žlice meda prije nego što sve počnete miksati štapnim mikserom.

Kad se agar potpuno rastopi, dodajte jagode i čekajte da sve zavre. Nakon toga izlijte u kalup i stavite u zamrzivač na 10 minuta.

Zatim ponovite postupak s mangom. Dodajte dvije žlice agara u 1 dl vrele vode i pustite da se rastopi.

Ogulite mango i narežite ga. Dodajte limunovu koricu, 2 dl mlijeka od badema i dvije žlice meda, sve promiješajte štapnim mikserom.

Dodajte mango agaru, dodajte žlicu sjemenki chia, promiješajte i pustite da zavre.

Nakon toga izvadite puding iz zamrzivača i sve mu dodajte.

Na kraju stavite sve u hladnjak na 1,5-2 sata. Prije nego što izvadite iz kalupa, ukrasite jagodama i uživajte.

Sastojci

Sloj od jagode

  • 250 g jagoda
  • 100 ml vode
  • 200 ml mlijeka od badema
  • 2 žličice agara
  • 4 žlice meda
  • ½ mahune vanilije

Sloj od manga

  • 1 mango
  • 100 ml vode
  • 200 ml mlijeka od badema
  • 2 žličice a
  • 2 žlice meda
  • 1 žlica chia sjemenki
  • limunova korica

Povezani recepti