Puding od jagode, manga i agara
Stavite dvije žličice agara u posudu i zalijte vodom da se namoči. Dotle zakuhajte 1 dl vode, dodajte agar i pustite da ključa oko 5 minuta dok se ne rastopi.

Uzmite 250 g jagoda, uklonite stapku i prepolovite ih. Stavite ih u čašu, dodajte sjemenke pola mahune vanilije, 200 ml mlijeka od badema i četiri žlice meda prije nego što sve počnete miksati štapnim mikserom.

Kad se agar potpuno rastopi, dodajte jagode i čekajte da sve zavre. Nakon toga izlijte u kalup i stavite u zamrzivač na 10 minuta.

Zatim ponovite postupak s mangom. Dodajte dvije žlice agara u 1 dl vrele vode i pustite da se rastopi.

Ogulite mango i narežite ga. Dodajte limunovu koricu, 2 dl mlijeka od badema i dvije žlice meda, sve promiješajte štapnim mikserom.

Dodajte mango agaru, dodajte žlicu sjemenki chia, promiješajte i pustite da zavre.

Nakon toga izvadite puding iz zamrzivača i sve mu dodajte.

Na kraju stavite sve u hladnjak na 1,5-2 sata. Prije nego što izvadite iz kalupa, ukrasite jagodama i uživajte.

Sastojci

  • Sloj od jagode250 g jagoda 100 ml vode 200 ml mlijeka od badema 2 žličice agara 4 žlice meda ½ mahune vanilijeSloj od manga 1 mango 100 ml vode 200 ml mlijeka od badema 2 žličice a 2 žlice meda 1 žlica chia sjemenki limunova korica

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve