Opis
Stavite dvije žličice agara u posudu i zalijte vodom da se namoči. Dotle zakuhajte 1 dl vode, dodajte agar i pustite da ključa oko 5 minuta dok se ne rastopi.
Uzmite 250 g jagoda, uklonite stapku i prepolovite ih. Stavite ih u čašu, dodajte sjemenke pola mahune vanilije, 200 ml mlijeka od badema i četiri žlice meda prije nego što sve počnete miksati štapnim mikserom.
Kad se agar potpuno rastopi, dodajte jagode i čekajte da sve zavre. Nakon toga izlijte u kalup i stavite u zamrzivač na 10 minuta.
Zatim ponovite postupak s mangom. Dodajte dvije žlice agara u 1 dl vrele vode i pustite da se rastopi.
Ogulite mango i narežite ga. Dodajte limunovu koricu, 2 dl mlijeka od badema i dvije žlice meda, sve promiješajte štapnim mikserom.
Dodajte mango agaru, dodajte žlicu sjemenki chia, promiješajte i pustite da zavre.
Nakon toga izvadite puding iz zamrzivača i sve mu dodajte.
Na kraju stavite sve u hladnjak na 1,5-2 sata. Prije nego što izvadite iz kalupa, ukrasite jagodama i uživajte.
Uzmite 250 g jagoda, uklonite stapku i prepolovite ih. Stavite ih u čašu, dodajte sjemenke pola mahune vanilije, 200 ml mlijeka od badema i četiri žlice meda prije nego što sve počnete miksati štapnim mikserom.
Kad se agar potpuno rastopi, dodajte jagode i čekajte da sve zavre. Nakon toga izlijte u kalup i stavite u zamrzivač na 10 minuta.
Zatim ponovite postupak s mangom. Dodajte dvije žlice agara u 1 dl vrele vode i pustite da se rastopi.
Ogulite mango i narežite ga. Dodajte limunovu koricu, 2 dl mlijeka od badema i dvije žlice meda, sve promiješajte štapnim mikserom.
Dodajte mango agaru, dodajte žlicu sjemenki chia, promiješajte i pustite da zavre.
Nakon toga izvadite puding iz zamrzivača i sve mu dodajte.
Na kraju stavite sve u hladnjak na 1,5-2 sata. Prije nego što izvadite iz kalupa, ukrasite jagodama i uživajte.
Sastojci
Sloj od jagode
- 250 g jagoda
- 100 ml vode
- 200 ml mlijeka od badema
- 2 žličice agara
- 4 žlice meda
- ½ mahune vanilije
Sloj od manga
- 1 mango
- 100 ml vode
- 200 ml mlijeka od badema
- 2 žličice a
- 2 žlice meda
- 1 žlica chia sjemenki
- limunova korica