Narežite tofu na kockice od 2 cm i dobro ih osušite na kuhinjskom papiru. U vrećicu za hranu stavite kockice tofua i pola kukuruznog brašna pa protresite da se kockice oblože brašnom, a zatim dodajte ostatak brašna i protresite još jednom. Odložite na 5 minuta dok ne postanu lagano ljepljive.

Pomiješajte ocat, umak od soje, hoisin i smeđi šećer u zdjeli i odložite.

Zagrijte suncokretovo ulje u woku ili tavi na jakoj vatri i pecite tofu na svakoj strani 1–2 minute dok ne poprimi zlatnosmeđu boju. Izvadite iz tave i odložite da se ocijedi na kuhinjskom papiru. Uklonite sve preostalo ulje iz woka.

Pustite wok da se malo ohladi, a zatim na sezamovo ulje stavite đumbir, češnjak i chilli i lagano ih pržite oko 1 minutu prije nego dodate izmiješane sastojke za umak, s 150 ml vode. Pustite da ključa dok umak ne postane gust i sjajan.

Dodajte tofu i lagano promiješajte dok se tofu potpuno ne obloži umakom.

Poslužite s brokulom i rižom, basmati ili smeđom, kuhanom na pari.

 

Sastojci

  • 250 g ekstra tvrdog tofua
  • 2–3 žlice kukuruznog brašna
  • 4 žlice suncokretova ulja
  • Za umak:
  • 3 žlice octa od riže
  • 3 žlice sojinog umaka s manje soli
  • 1 žlica hoisin umaka
  • 1 žlica mekanoga smeđeg šećera
  • 1 žlica sezamova ulja
  • 2 cm komad đumbira, oguljen i nariban
  • 2 češnja češnjaka, sitno nasjeckanih
  • 1 crveni chilli, vrlo sitno nasjeckan

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve