Prženi tofu generala Tsoa
Recept iz: Donal Skehan
Narežite tofu na kockice od 2 cm i dobro ih osušite na kuhinjskom papiru. U vrećicu za hranu stavite kockice tofua i pola kukuruznog brašna pa protresite da se kockice oblože brašnom, a zatim dodajte ostatak brašna i protresite još jednom. Odložite na 5 minuta dok ne postanu lagano ljepljive.
Pomiješajte ocat, umak od soje, hoisin i smeđi šećer u zdjeli i odložite.
Zagrijte suncokretovo ulje u woku ili tavi na jakoj vatri i pecite tofu na svakoj strani 1–2 minute dok ne poprimi zlatnosmeđu boju. Izvadite iz tave i odložite da se ocijedi na kuhinjskom papiru. Uklonite sve preostalo ulje iz woka.
Pustite wok da se malo ohladi, a zatim na sezamovo ulje stavite đumbir, češnjak i chilli i lagano ih pržite oko 1 minutu prije nego dodate izmiješane sastojke za umak, s 150 ml vode. Pustite da ključa dok umak ne postane gust i sjajan.
Dodajte tofu i lagano promiješajte dok se tofu potpuno ne obloži umakom.
Poslužite s brokulom i rižom, basmati ili smeđom, kuhanom na pari.
Sastojci
- 250 g ekstra tvrdog tofua
- 2–3 žlice kukuruznog brašna
- 4 žlice suncokretova ulja
- Za umak:
- 3 žlice octa od riže
- 3 žlice sojinog umaka s manje soli
- 1 žlica hoisin umaka
- 1 žlica mekanoga smeđeg šećera
- 1 žlica sezamova ulja
- 2 cm komad đumbira, oguljen i nariban
- 2 češnja češnjaka, sitno nasjeckanih
- 1 crveni chilli, vrlo sitno nasjeckan
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Annabel Langbein
Pita sa slaninom i jajima
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Mary Berry
Terina s lososom i šparogama
Recepti Mary Berry
Losos en croute sa crvenim pestom i pečenim povrćem
Recepti Mary Berry
Pečeni goveđi file u umaku od pečenog češnjaka i senfa
Recepti Mary Berry
Ljetna dimljena šunka glazirana javorom sa svježim marelicama i začinom od đumbira
Recepti Mary Berry
Fileti lososa s umakom od začinskog bilja, prepeličjim jajima i šparogama
Recepti Jolanta Delibozova
Riba s pastom od maslina i mozzarellom
Recepti Jolanta Delibozova
Pile s limunom