Prženi tofu generala Tsoa
Recept iz: Donal Skehan
Donal Skehan je pisac, fotograf i televizijski voditelj koji živi i radi u Dublinu u Irskoj. Dolazi iz obitelji strastvenih ljubitelja hrane, a koja je u prehrambenoj industriji radila više od 60 godina te su mu oduvijek bili inspiracija. Kuhanje obilne domaće hrane oduvijek je bio njegov način života.
Donalovi recepti dostupni, nadahnjujući i ohrabrujući za baš za svakodnevnu kućnu prehranu. U gastronomski svijet je ušao 2007. kada je otvorio blog, a ugovor za knjigu ponuđen mu je kada i poziv za vlastitom televizijskom serijom. Donal je danas jedan od najpopularnijih irskih chefova.
Sastojci
- 250 g ekstra tvrdog tofua
- 2–3 žlice kukuruznog brašna
- 4 žlice suncokretova ulja
- Za umak:
- 3 žlice octa od riže
- 3 žlice sojinog umaka s manje soli
- 1 žlica hoisin umaka
- 1 žlica mekanoga smeđeg šećera
- 1 žlica sezamova ulja
- 2 cm komad đumbira, oguljen i nariban
- 2 češnja češnjaka, sitno nasjeckanih
- 1 crveni chilli, vrlo sitno nasjeckan
Priprema
- 1. Narežite tofu na kockice od 2 cm i dobro ih osušite na kuhinjskom papiru. U vrećicu za hranu stavite kockice tofua i pola kukuruznog brašna pa protresite da se kockice oblože brašnom, a zatim dodajte ostatak brašna i protresite još jednom. Odložite na 5 minuta dok ne postanu lagano ljepljive.
- 2. Pomiješajte ocat, umak od soje, hoisin i smeđi šećer u zdjeli i odložite.
- 3. Zagrijte suncokretovo ulje u woku ili tavi na jakoj vatri i pecite tofu na svakoj strani 1–2 minute dok ne poprimi zlatnosmeđu boju. Izvadite iz tave i odložite da se ocijedi na kuhinjskom papiru. Uklonite sve preostalo ulje iz woka.
- 4. Pustite wok da se malo ohladi, a zatim na sezamovo ulje stavite đumbir, češnjak i chilli i lagano ih pržite oko 1 minutu prije nego dodate izmiješane sastojke za umak, s 150 ml vode. Pustite da ključa dok umak ne postane gust i sjajan.
- 5, Dodajte tofu i lagano promiješajte dok se tofu potpuno ne obloži umakom.
- 6. Poslužite s brokulom i rižom, basmati ili smeđom, kuhanom na pari.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Lora i Stoyan
Domaći ćevapi od janjetine
Recepti Lora i Stoyan
Brzo varivo sa svinjskim kotletima
Recepti Lora i Stoyan
Brza musaka
Recepti Lora i Stoyan
Patka s mlincima
Recepti Lora i Stoyan
Mesne okruglice u umaku od rajčice
Recepti Michel Albert Roux
Janjeća rebrica s ljetnim povrćem
Recepti Michel Albert Roux
Tatarski odrezak
Recepti Michel Albert Roux
Biserke s maslinama
Recepti Michel Albert Roux
Pečeni zec s timijanom
Recepti Ainsley Harriott
Janjeći kotleti i ražnjići s cherry rajčicama