Donal Skehan je pisac, fotograf i televizijski voditelj koji živi i radi u Dublinu u Irskoj. Dolazi iz obitelji strastvenih ljubitelja hrane, a koja je u prehrambenoj industriji radila više od 60 godina te su mu oduvijek bili inspiracija. Kuhanje obilne domaće hrane oduvijek je bio njegov način života.

Donalovi recepti  dostupni, nadahnjujući i ohrabrujući za baš za svakodnevnu kućnu prehranu. U gastronomski svijet je ušao 2007. kada je otvorio blog, a ugovor za knjigu ponuđen mu je kada i poziv za vlastitom televizijskom serijom. Donal je danas jedan od najpopularnijih irskih chefova. 

Sastojci

  • 250 g ekstra tvrdog tofua
  • 2–3 žlice kukuruznog brašna
  • 4 žlice suncokretova ulja
  • Za umak:
  • 3 žlice octa od riže
  • 3 žlice sojinog umaka s manje soli
  • 1 žlica hoisin umaka
  • 1 žlica mekanoga smeđeg šećera
  • 1 žlica sezamova ulja
  • 2 cm komad đumbira, oguljen i nariban
  • 2 češnja češnjaka, sitno nasjeckanih
  • 1 crveni chilli, vrlo sitno nasjeckan

Priprema

  • 1. Narežite tofu na kockice od 2 cm i dobro ih osušite na kuhinjskom papiru. U vrećicu za hranu stavite kockice tofua i pola kukuruznog brašna pa protresite da se kockice oblože brašnom, a zatim dodajte ostatak brašna i protresite još jednom. Odložite na 5 minuta dok ne postanu lagano ljepljive.
  • 2. Pomiješajte ocat, umak od soje, hoisin i smeđi šećer u zdjeli i odložite.
  • 3. Zagrijte suncokretovo ulje u woku ili tavi na jakoj vatri i pecite tofu na svakoj strani 1–2 minute dok ne poprimi zlatnosmeđu boju. Izvadite iz tave i odložite da se ocijedi na kuhinjskom papiru. Uklonite sve preostalo ulje iz woka.
  • 4. Pustite wok da se malo ohladi, a zatim na sezamovo ulje stavite đumbir, češnjak i chilli i lagano ih pržite oko 1 minutu prije nego dodate izmiješane sastojke za umak, s 150 ml vode. Pustite da ključa dok umak ne postane gust i sjajan.
  • 5, Dodajte tofu i lagano promiješajte dok se tofu potpuno ne obloži umakom.
  • 6. Poslužite s brokulom i rižom, basmati ili smeđom, kuhanom na pari.

Povezani recepti

Vidi sve