Adam Liaw donosi dašak azijske kuhinje u vaš dom.

Sastojci

  • Sastojci
  • 125ml biljnog ulja
  • 2 velika mlada luka, sitno nasjeckana, bijeli i zeleni dijelovi odvojeni
  • 2 češnja češnjaka, grubo narezana
  • 1 žličica ribanog đumbira
  • 300g mljevene svinjetine
  • 65g tian mianjiang (slatki umak od graha ili se zove umak od smeđeg graha)
  • 1 kg debljih pšeničnih rezanaca (kao japanski Udon rezanci)
  • 2 libanonska krastavca, sjemenke uklonjene, narezano na francuski način, za posluživanje
  • 70g rotkvica radishes, narezanih na francuski način, za posluživanje

Priprema

  • Na jakoj vatri zagrijte wok tavu i dodajte biljno ulje. Dodajte mladi luk, češnjak i đumbir, te pržite jednu minutu dok ne pusti miris. Dodajte mljevenu svinjetinu i pržite dok ne poprimi laganu smeđu boju. Dodajte umak od graha i promiješajte. Pustite neka zavrije i ostavite tako pet minuta, dok se umak ne zgusne.
  • Rezance kuhajte prema uputama na pakiranju i procijedite. Prebacite ih u zdjelice za posluživanje. Umiješajte 60ml tekućine u kojoj su se kuhali rezanci s mesnim umakom na vatri, zatim stavite umak na vrh rezanaca i pospite nasjeckanim krastavcima, rotkvicama i zelenim mladim lukom.

Povezani recepti

Vidi sve