Prženi rezanci u umaku
Recept iz: Adam Liaw
Adam Liaw je kuhar, pisac i televizijski voditelj sa sjedištem u Sydneyu u Australiji. Njegova televizijska serija, Okus Destinacije, proputovala je Australiju, Novi Zeland, Japan, Skandinaviju i Singapur i osvojila nagradu AACTA 2016. za najbolji životni televizijski program. Adam je redoviti kolumnist za GoodFood novina Fairfax, magazin Sunday Life i The Guardian. Adam je 2010. osvojio "MasterChef Australija" titulu. Njegova je pobjeda i dalje najgledaniji nesportski televizijski događaj u povijesti Australije. Godine 2016. japanska vlada imenovala je Adama službenim “ambasadorom dobre volje japanske kuhinje”. S više od 300 tisuća pratitelja, Adamovu prisutnost na društvenim mrežama Klout je ocijenio najutjecajnijim u australskoj prehrambenoj industriji. Adama možete pratiti na Facebooku, Instagramu, Youtubeu ili Twitteru. Adam je također UNICEF-ov australski nacionalni ambasador za prehranu.
Sastojci
- 125ml biljnog ulja
- 2 velika mlada luka, sitno nasjeckana, bijeli i zeleni dijelovi odvojeni
- 2 češnja češnjaka, grubo narezana
- 1 žličica ribanog đumbira
- 300g mljevene svinjetine
- 65g tian mianjiang (slatki umak od graha ili se zove umak od smeđeg graha)
- 1 kg debljih pšeničnih rezanaca (kao japanski Udon rezanci)
- 2 libanonska krastavca, sjemenke uklonjene, narezano na francuski način, za posluživanje
- 70g rotkvica radishes, narezanih na francuski način, za posluživanje
Priprema
- 1. Na jakoj vatri zagrijte wok tavu i dodajte biljno ulje.
- 2. Dodajte mladi luk, češnjak i đumbir, te pržite jednu minutu dok ne pusti miris.
- 3. Dodajte mljevenu svinjetinu i pržite dok ne poprimi laganu smeđu boju. Dodajte umak od graha i promiješajte. Pustite neka zavrije i ostavite tako pet minuta, dok se umak ne zgusne.
- 4. Rezance kuhajte prema uputama na pakiranju i procijedite. Prebacite ih u zdjelice za posluživanje.
- 5. Umiješajte 60ml tekućine u kojoj su se kuhali rezanci s mesnim umakom na vatri, zatim stavite umak na vrh rezanaca i pospite nasjeckanim krastavcima, rotkvicama i zelenim mladim lukom.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mark Moriarty
Skandinavske mesne okruglice
Recepti Luke Nguyen
Sporo kuhani buncek sa zvjezdastim anisom i kasijom
Recepti Luke Nguyen
Chiang mai carsko meso na žaru
Recepti Rezanci „preko mosta“
Recepti Ainsley Harriott
Zapečena svinjetina s jerk umakom na salati od lubenice i kokosa
Recepti Curtis Stone
Svinjetina tonino (odrezak na žaru sa salatom od rajčica)
Recepti Nico Reynolds
Hamburger od svinjetine s ananasom, čili-majonezom i coleslawom
Recepti Nico Reynolds
Ražnjići od svinjetine i šparoga s ljetnim začinima
Recepti Lora i Stoyan
Okruglice od domaće kobasice s paprikom i lukom
Recepti Lora i Stoyan
Svinjetina s lukom i taranom