Prženi rezanci u umaku
Recept iz: Adam Liaw
Adam Liaw donosi dašak azijske kuhinje u vaš dom.
Sastojci
- Sastojci
- 125ml biljnog ulja
- 2 velika mlada luka, sitno nasjeckana, bijeli i zeleni dijelovi odvojeni
- 2 češnja češnjaka, grubo narezana
- 1 žličica ribanog đumbira
- 300g mljevene svinjetine
- 65g tian mianjiang (slatki umak od graha ili se zove umak od smeđeg graha)
- 1 kg debljih pšeničnih rezanaca (kao japanski Udon rezanci)
- 2 libanonska krastavca, sjemenke uklonjene, narezano na francuski način, za posluživanje
- 70g rotkvica radishes, narezanih na francuski način, za posluživanje
Priprema
- Na jakoj vatri zagrijte wok tavu i dodajte biljno ulje. Dodajte mladi luk, češnjak i đumbir, te pržite jednu minutu dok ne pusti miris. Dodajte mljevenu svinjetinu i pržite dok ne poprimi laganu smeđu boju. Dodajte umak od graha i promiješajte. Pustite neka zavrije i ostavite tako pet minuta, dok se umak ne zgusne.
- Rezance kuhajte prema uputama na pakiranju i procijedite. Prebacite ih u zdjelice za posluživanje. Umiješajte 60ml tekućine u kojoj su se kuhali rezanci s mesnim umakom na vatri, zatim stavite umak na vrh rezanaca i pospite nasjeckanim krastavcima, rotkvicama i zelenim mladim lukom.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Nico Reynolds
Hamburger od svinjetine s ananasom, čili-majonezom i coleslawom
Recepti Nico Reynolds
Ražnjići od svinjetine i šparoga s ljetnim začinima
Recepti Lora i Stoyan
Okruglice od domaće kobasice s paprikom i lukom
Recepti Lora i Stoyan
Svinjetina s lukom i taranom
Recepti Lora i Stoyan
Menemen
Recepti Mary Berry
Ljetna dimljena šunka glazirana javorom sa svježim marelicama i začinom od đumbira
Recepti Ainsley Harriott
Souvlaki svinjski kebab i zelena grčka salata
Recepti Rudolph van Veen
Pirinejska svinjeća rebarca s pirjanim povrćem
Recepti Adam Liaw
Škampi Longjing
Recepti Adam Liaw
Li Hongzhangov Chop Suey