Adam Liaw je kuhar, pisac i televizijski voditelj sa sjedištem u Sydneyu u Australiji. Njegova televizijska serija, Okus Destinacije, proputovala je Australiju, Novi Zeland, Japan, Skandinaviju i Singapur i osvojila nagradu AACTA 2016. za najbolji životni televizijski program. Adam je redoviti kolumnist za GoodFood novina Fairfax, magazin Sunday Life i The Guardian. Adam je 2010. osvojio "MasterChef Australija" titulu. Njegova je pobjeda i dalje najgledaniji nesportski televizijski događaj u povijesti Australije. Godine 2016. japanska vlada imenovala je Adama službenim “ambasadorom dobre volje japanske kuhinje”. S više od 300 tisuća pratitelja, Adamovu prisutnost na društvenim mrežama Klout je ocijenio najutjecajnijim u australskoj prehrambenoj industriji. Adama možete pratiti na Facebooku, Instagramu, Youtubeu ili Twitteru. Adam je također UNICEF-ov australski nacionalni ambasador za prehranu.

Sastojci

  • 125ml biljnog ulja
  • 2 velika mlada luka, sitno nasjeckana, bijeli i zeleni dijelovi odvojeni
  • 2 češnja češnjaka, grubo narezana
  • 1 žličica ribanog đumbira
  • 300g mljevene svinjetine
  • 65g tian mianjiang (slatki umak od graha ili se zove umak od smeđeg graha)
  • 1 kg debljih pšeničnih rezanaca (kao japanski Udon rezanci)
  • 2 libanonska krastavca, sjemenke uklonjene, narezano na francuski način, za posluživanje
  • 70g rotkvica radishes, narezanih na francuski način, za posluživanje

Priprema

  • 1. Na jakoj vatri zagrijte wok tavu i dodajte biljno ulje.
  • 2. Dodajte mladi luk, češnjak i đumbir, te pržite jednu minutu dok ne pusti miris.
  • 3. Dodajte mljevenu svinjetinu i pržite dok ne poprimi laganu smeđu boju. Dodajte umak od graha i promiješajte. Pustite neka zavrije i ostavite tako pet minuta, dok se umak ne zgusne.
  • 4. Rezance kuhajte prema uputama na pakiranju i procijedite. Prebacite ih u zdjelice za posluživanje.
  • 5. Umiješajte 60ml tekućine u kojoj su se kuhali rezanci s mesnim umakom na vatri, zatim stavite umak na vrh rezanaca i pospite nasjeckanim krastavcima, rotkvicama i zelenim mladim lukom.

Povezani recepti

Vidi sve