Opis
Način pripreme:
2. Za pesto na sitno naribajte parmezan i stavite u blender. Dodajte listove bosiljka, češanj češnjaka i pinjole. Sve zalijte maslinovim uljem i sameljite.
2. Za njoke u posudu prvo fino naribajte parmezan. Dodajte mascarpone, brašno, majčinu dušicu i jaja. Začinite solju i paprom te promiješajte. Čim se oblikuje kugla, tijesto izvadite na pobrašnjenu podlogu i dobro umijesite. Oblikujte kuglu i podijelite na tri jednaka dijela.
3. Svaki dio tijesta oblikujte kao valjak i pospite brašnom ispod tijesta i po njemu. Rukama razvijte valjak u dugu rolicu (oko 60 cm). Narežite ga na jednake dijelove veličine oko 2 cm. Njoke ostavite da odstoje.
4. U dvije tave ulijte maslinovo ulje i dodajte komadić maslaca te ugrijte. Njoke stavite u tavice i pržite sa svake strane oko 4 minute.
5. Ispržite njoke i ostavite ih u posudi. Dodajte 2-3 žlice pesta i promiješajte. Dodajte listove rukole i začinite solju i s malo limunova soka. Promiješajte. Prilikom posluživanja svaki obrok njoka pospite pečenim pinjolima.
Sastojci
Za pesto
- 25 g parmezana
- 1 češanj češnjaka
- 60 g svježeg bosiljka
- 50 ml maslinova ulja
- 50 g pečenih pinjola
Za njoke
- 100 g parmezana
- 1 šaka svježe majčine dušice
- 350 g mascarponea
- 300 g brašna
- 2 jaja
- maslinovo ulje
- 50 g maslaca
Za posluživanje
- 70 g rukole
- 25 g pečenih pinjola
- 1 limun
- sol i papar