Prženi njoki s pestom

Lorraine Pascale majstorica je elgenatnih jela kao i njen sam pristup kuhanju, koji je odraz uživanja i sreće. Vješta u stvaranju osvježavajuće interpretacije klasičnih jela, Lorraine vam predstavlja svoji Mediretanski pesto, ali ovaj put uz pržene njoke.

 

Sastojci

  • 25 g parmezana
  • 1 češanj češnjaka
  • 60 g svježeg bosiljka
  • 50 ml maslinova ulja
  • 50 g pečenih pinjola
  • 100 g parmezana
  • 1 šaka svježe majčine dušice
  • 350 g mascarponea
  • 300 g brašna
  • 2 jaja
  • maslinovo ulje
  • 50 g maslaca
  • 70 g rukole
  • 25 g pečenih pinjola
  • 1 limun
  • sol i papar

Priprema

  • 1. Za pesto na sitno naribajte parmezan i stavite u blender. Dodajte listove bosiljka, češanj češnjaka i pinjole. Sve zalijte maslinovim uljem i sameljite.
  • 2. Za njoke u posudu prvo fino naribajte parmezan. Dodajte mascarpone, brašno, majčinu dušicu i jaja. Začinite solju i paprom te promiješajte. Čim se oblikuje kugla, tijesto izvadite na pobrašnjenu podlogu i dobro umijesite. Oblikujte kuglu i podijelite na tri jednaka dijela.
  • 3. Svaki dio tijesta oblikujte kao valjak i pospite brašnom ispod tijesta i po njemu. Rukama razvijte valjak u dugu rolicu (oko 60 cm). Narežite ga na jednake dijelove veličine oko 2 cm. Njoke ostavite da odstoje.
  • 4. U dvije tave ulijte maslinovo ulje i dodajte komadić maslaca te ugrijte. Njoke stavite u tavice i pržite sa svake strane oko 4 minute.
  • 5. Ispržite njoke i ostavite ih u posudi. Dodajte 2-3 žlice pesta i promiješajte. Dodajte listove rukole i začinite solju i s malo limunova soka. Promiješajte. Prilikom posluživanja svaki obrok njoka pospite pečenim pinjolima.

Povezani recepti

Vidi sve