Prženi koluti lignje, pržena paprika i luk
Očistite lignje i izvadite unutrašnji dio. Tubu lignje izrežite na kolute. Usitnite češnjak i izrežite crveni luk na tanke polukrugove. I paprike izrežite na manje komadiće. Češnjak i crveni luk pržite u tavi na maslinovu ulju dok malo ne omekšaju pa dodajte papriku. Nastavite još malo pržiti. Dodajte iskidane listiće bosiljka. Začinite solju, paprom i naribanom limunovom koricom. Kolutiće lignji pospite solju, uvaljajte u pšenično brašno i pržite na vrućem ulju s češnjakom. Izvadite lignje i odložite ih sa strane. Pospite ih s još soli i sušenog čilija i poslužite uz pečeni luk i papriku.
Sastojci
- Koluti lignje 6 cijelih lignji Sušeni i mljeveni čili Pšenično brašno sol i paparPečena paprika i luk 2 češnja češnjaka 2 crvena luka 4 crvene paprike 1 šaka bosiljka Korica od pola limuna maslinovo ulje sol i papar
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Annabel Langbein
Pita sa slaninom i jajima
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Mary Berry
Terina s lososom i šparogama
Recepti Mary Berry
Losos en croute sa crvenim pestom i pečenim povrćem
Recepti Mary Berry
Pečeni goveđi file u umaku od pečenog češnjaka i senfa
Recepti Mary Berry
Ljetna dimljena šunka glazirana javorom sa svježim marelicama i začinom od đumbira
Recepti Mary Berry
Fileti lososa s umakom od začinskog bilja, prepeličjim jajima i šparogama
Recepti Jolanta Delibozova
Riba s pastom od maslina i mozzarellom
Recepti Jolanta Delibozova
Pile s limunom