Prženi bambuovi izdanci i sušena šunka
Recept iz: Adam Liaw
Adam Liaw je kuhar, pisac i televizijski voditelj sa sjedištem u Sydneyu u Australiji. Njegova televizijska serija, Okus Destinacije, proputovala je Australiju, Novi Zeland, Japan, Skandinaviju i Singapur i osvojila nagradu AACTA 2016. za najbolji životni televizijski program. Adam je redoviti kolumnist za GoodFood novina Fairfax, magazin Sunday Life i The Guardian. Adam je 2010. osvojio "MasterChef Australija" titulu. Njegova je pobjeda i dalje najgledaniji nesportski televizijski događaj u povijesti Australije. Godine 2016. japanska vlada imenovala je Adama službenim “ambasadorom dobre volje japanske kuhinje”. S više od 300 tisuća pratitelja, Adamovu prisutnost na društvenim mrežama Klout je ocijenio najutjecajnijim u australskoj prehrambenoj industriji. Adama možete pratiti na Facebooku, Instagramu, Youtubeu ili Twitteru. Adam je također UNICEF-ov australski nacionalni ambasador za prehranu.
Sastojci
- 2 žlice biljnog ulja
- 2cm velik komad đumbira, nariban
- 85g dimljenog komada carskog mesa ili 50g pancete, tanko narezane
- 2 velika svježa bambusova izdanka ili 130g bambusovih izdanaka
- 60ml žutog vina Anhui ili 30ml vina Shaoxing
- prstohvat šećera
- 2 zelene stabljike češnjaka ili za zamjenu dva češnja češnjaka i dva mlada luka
- 1 veliki svježi crveni čili
- 1 žličica škrobnog brašna pomiješano s dvije žlice temeljca (po želji)
Priprema
- 1. Na srednje jakoj vatri zagrijte wok tavu i dodajte ulje. Dodajte đumbir i pržite oko 30 sekundi dok ne zamiriše. Dodajte dimljeno carsko meso i pržite još jednu minutu ili dok svinjetina ne poprimi smeđu boju. Izvadite svinjetinu i đumbir iz wok tave i vratite wok na vatru.
- 2. Dodajte bambusove izdanke (dodajte još malo ulja ako je potrebno) i pržite otprilike dvije minute. Dodajte vino, šećer i malo temeljca ili vode ako je potrebno za vlažnost bambusa. Dodajte stabljike češnjaka i čili, pomiješajte, zatim u wok tavu vratite svinjetinu i đumbir, te ponovo dobro promiješajte.
- 3. Ako je potrebno, zgusnite tekućinu dodavanjem malo smjese od škrobnog brašna i promiješajte na vatri oko jedne minute, zatim maknite s vatre i poslužite na tanjurima.
- 4. Umjesto velikog prženja svih osam sastojaka u wok tavi, napravite četiri manja prženja po dva sastojka u svakom prženju. Okus će biti puno bolji.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Michel Albert Roux
Janjeća rebrica s ljetnim povrćem
Recepti Michel Albert Roux
Tatarski odrezak
Recepti Michel Albert Roux
Biserke s maslinama
Recepti Michel Albert Roux
Pečeni zec s timijanom
Recepti Ainsley Harriott
Janjeći kotleti i ražnjići s cherry rajčicama
Recepti Ainsley Harriott
Azijski popečci od janjetine na zapečenoj manioki
Recepti Curtis Stone
Aromatični janjeći kotleti s umakom od octa i metvice te popečcima od tikvice i fete
Recepti Donal Skehan
Rolice s kobasicom char siu
Recepti Nadiya Hussain
Janjeća rebarca
Recepti Nico Reynolds
Jerk marinada