Opis
- Pripremite lignje tako da ih dobro isperete u dosta tekuće hladne vode – možete koristiti i male smrznute lignje.
- Uklonite središnju membranu te je dobro isperite i iznutra. Narežite na trakice.
- Za marinadu lagano nasjeckajte sjemenke anisa te ih pomiješajte s čili papričicama i tankim kriškama limuna.
- Pomiješajte lignje i marinadu i pustite da odleži 1 sat.
U tavi zagrijte biljno ulje.
- Pomiješajte obje vrste brašna i uvaljajte komadiće liganja tako da budu spremni za prženje.
- Kad se ulje zagrije, u tavu dodajte komadiće liganja zajedno s limunovim kriškama te pržite oko 30 sekundi dok ne postane hrskavo. Ocijedite i poslužite s umakom od jogurta.
- Za pripremu umaka: pomiješajte majonezu i jogurt te dodajte sjeckane konzervirane limune. Dodajte sjeckani kopar i dvije žlice maslinova ulja te na kraju začinite solju i paprom po želji.
Sastojci
Sastojci
- 400 g lignji
- maslinovo ulje
- sol i papar
Marinada
- 1 žličica ljuspica čili papričice
- 1 žličica žličica grubo drobljenih sjemenki anisa
- 1 limun prerezan na četvrtine s korom i narezan vrlo tanko
- 1 šalica biljnog ulja
- 150 g običnog brašna
- 150 g kukuruznog brašna
Umak od jogurta i limuna
- 1 žlica majoneze
- 1 lončić jogurta
- 2 konzervirana limuna
- mala vezica sjeckanog kopra