Pržene lignje s kriškama limuna
- Pripremite lignje tako da ih dobro isperete u dosta tekuće hladne vode – možete koristiti i male smrznute lignje.
- Uklonite središnju membranu te je dobro isperite i iznutra. Narežite na trakice.
- Za marinadu lagano nasjeckajte sjemenke anisa te ih pomiješajte s čili papričicama i tankim kriškama limuna.
- Pomiješajte lignje i marinadu i pustite da odleži 1 sat.
U tavi zagrijte biljno ulje.
- Pomiješajte obje vrste brašna i uvaljajte komadiće liganja tako da budu spremni za prženje.
- Kad se ulje zagrije, u tavu dodajte komadiće liganja zajedno s limunovim kriškama te pržite oko 30 sekundi dok ne postane hrskavo. Ocijedite i poslužite s umakom od jogurta.
- Za pripremu umaka: pomiješajte majonezu i jogurt te dodajte sjeckane konzervirane limune. Dodajte sjeckani kopar i dvije žlice maslinova ulja te na kraju začinite solju i paprom po želji.
Sastojci
- Sastojci400 g lignji maslinovo ulje sol i paparMarinada1 žličica ljuspica čili papričice 1 žličica žličica grubo drobljenih sjemenki anisa 1 limun prerezan na četvrtine s korom i narezan vrlo tanko 1 šalica biljnog ulja 150 g običnog brašna 150 g kukuruznog brašnaUmak od jogurta i limuna1 žlica majoneze 1 lončić jogurta 2 konzervirana limuna mala vezica sjeckanog kopra
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Annabel Langbein
Pita sa slaninom i jajima
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Mary Berry
Terina s lososom i šparogama
Recepti Mary Berry
Losos en croute sa crvenim pestom i pečenim povrćem
Recepti Mary Berry
Pečeni goveđi file u umaku od pečenog češnjaka i senfa
Recepti Mary Berry
Ljetna dimljena šunka glazirana javorom sa svježim marelicama i začinom od đumbira
Recepti Mary Berry
Fileti lososa s umakom od začinskog bilja, prepeličjim jajima i šparogama
Recepti Jolanta Delibozova
Riba s pastom od maslina i mozzarellom
Recepti Jolanta Delibozova
Pile s limunom