Pržene lignje s kriškama limuna

Pržene lignje s kriškama limuna

Opis

  1. Pripremite lignje tako da ih dobro isperete u dosta tekuće hladne vode – možete koristiti i male smrznute lignje.
  2. Uklonite središnju membranu te je dobro isperite i iznutra. Narežite na trakice.
  3. Za marinadu lagano nasjeckajte sjemenke anisa te ih pomiješajte s čili papričicama i tankim kriškama limuna.
  4. Pomiješajte lignje i marinadu i pustite da odleži 1 sat.

U tavi zagrijte biljno ulje.

  1. Pomiješajte obje vrste brašna i uvaljajte komadiće liganja tako da budu spremni za prženje.
  2. Kad se ulje zagrije, u tavu dodajte komadiće liganja zajedno s limunovim kriškama te pržite oko 30 sekundi dok ne postane hrskavo. Ocijedite i poslužite s umakom od jogurta.

 

  1. Za pripremu umaka: pomiješajte majonezu i jogurt te dodajte sjeckane konzervirane limune. Dodajte sjeckani kopar i dvije žlice maslinova ulja te na kraju začinite solju i paprom po želji. 

Sastojci

Sastojci

  • 400 g lignji
  • maslinovo ulje
  • sol i papar

Marinada

  • 1 žličica ljuspica čili papričice
  • 1 žličica žličica grubo drobljenih sjemenki anisa
  • 1 limun prerezan na četvrtine s korom i narezan vrlo tanko
  • 1 šalica biljnog ulja
  • 150 g običnog brašna
  • 150 g kukuruznog brašna

Umak od jogurta i limuna

  • 1 žlica majoneze
  • 1 lončić jogurta
  • 2 konzervirana limuna
  • mala vezica sjeckanog kopra

Povezani recepti