Pržene lignje s kriškama limuna
  1. Pripremite lignje tako da ih dobro isperete u dosta tekuće hladne vode – možete koristiti i male smrznute lignje.
  2. Uklonite središnju membranu te je dobro isperite i iznutra. Narežite na trakice.
  3. Za marinadu lagano nasjeckajte sjemenke anisa te ih pomiješajte s čili papričicama i tankim kriškama limuna.
  4. Pomiješajte lignje i marinadu i pustite da odleži 1 sat.

U tavi zagrijte biljno ulje.

  1. Pomiješajte obje vrste brašna i uvaljajte komadiće liganja tako da budu spremni za prženje.
  2. Kad se ulje zagrije, u tavu dodajte komadiće liganja zajedno s limunovim kriškama te pržite oko 30 sekundi dok ne postane hrskavo. Ocijedite i poslužite s umakom od jogurta.

 

  1. Za pripremu umaka: pomiješajte majonezu i jogurt te dodajte sjeckane konzervirane limune. Dodajte sjeckani kopar i dvije žlice maslinova ulja te na kraju začinite solju i paprom po želji. 

Sastojci

  • Sastojci400 g lignji maslinovo ulje sol i paparMarinada1 žličica ljuspica čili papričice 1 žličica žličica grubo drobljenih sjemenki anisa 1 limun prerezan na četvrtine s korom i narezan vrlo tanko 1 šalica biljnog ulja 150 g običnog brašna 150 g kukuruznog brašnaUmak od jogurta i limuna1 žlica majoneze 1 lončić jogurta 2 konzervirana limuna mala vezica sjeckanog kopra

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve