Najprije napravite tijesto. Umutite jaja i šećer. Ulijte vodu. U brašno umiješajte sodu bikarbonu, sol, sjemenke sezama i listiće badema. Prosijte mješavinu brašna u smjesu i pomiješajte.

 

Zagrijte ulje na 170 stupnjeva. Za to vrijeme ogulite i izrežite banane, najprije ih prepolovite po dužini, a onda polovice prerežite na dva dijela. Umočite komade banane u tijesto i pecite u ulju dok banane ne dobiju smeđu i hrskavu koru. Izvadite ih na kuhinjski ubrus da se višak ulja upije. Stavite na tanjur i poslužite.

Sastojci

  • Sastojci2 banane ulje za prženjeTijesto za prženje2 žlice šećera 1 jaje 2 dl pšeničnog brašna 1 dl vode 1 žličica sode bikarbone 0.5 žličica soli 1 žličica sezama 1 žlica badema

Priprema