Pržene banane
Sastojci
- 2 banane
- ulje za prženje
- tijesto za prženje
- 2 žlice šećera
- 1 jaje
- 2 dl pšeničnog brašna
- 1 dl vode
- 1 žličica sode bikarbone
- 0.5 žličica soli
- 1 žličica sezama
- 1 žlica badema
Priprema
- 1. Najprije napravite tijesto. Umutite jaja i šećer. Ulijte vodu. U brašno umiješajte sodu bikarbonu, sol, sjemenke sezama i listiće badema. Prosijte mješavinu brašna u smjesu i pomiješajte.
- 2. Zagrijte ulje na 170 stupnjeva.
- 3. Za to vrijeme ogulite i izrežite banane, najprije ih prepolovite po dužini, a onda polovice prerežite na dva dijela.
- 4. Umočite komade banane u tijesto i pecite u ulju dok banane ne dobiju smeđu i hrskavu koru.
- 5. Izvadite ih na kuhinjski ubrus da se višak ulja upije. Stavite na tanjur i poslužite.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Michel Albert Roux
Mille feuille pogačice s čokoladom
Recepti Michel Albert Roux
Oreilettes
Recepti Michel Albert Roux
Poširane breskve s mačjim jezicima
Recepti Michel Albert Roux
Sufle od jagoda s pistacijama
Recepti Michel Albert Roux
Glazirana dinja sa šećerom i borovnicama
Recepti Ainsley Harriott
Staklenke s jagodama, keksima i cheesecakeom
Recepti Ainsley Harriott
Betsyne palačinkice s džemom od rabarbare i maline i šlagom
Recepti Ainsley Harriott
Pire od jagoda s kremom od bazge
Recepti Curtis Stone
Slatki složenac od kroasana i lješnjaka
Recepti Luca Ciano
Sgroppino od limuna sa želeom od prosecca