Opis
Najprije napravite tijesto. Umutite jaja i šećer. Ulijte vodu. U brašno umiješajte sodu bikarbonu, sol, sjemenke sezama i listiće badema. Prosijte mješavinu brašna u smjesu i pomiješajte.
Zagrijte ulje na 170 stupnjeva. Za to vrijeme ogulite i izrežite banane, najprije ih prepolovite po dužini, a onda polovice prerežite na dva dijela. Umočite komade banane u tijesto i pecite u ulju dok banane ne dobiju smeđu i hrskavu koru. Izvadite ih na kuhinjski ubrus da se višak ulja upije. Stavite na tanjur i poslužite.
Sastojci
Sastojci
- 2 banane
- ulje za prženje
Tijesto za prženje
- 2 žlice šećera
- 1 jaje
- 2 dl pšeničnog brašna
- 1 dl vode
- 1 žličica sode bikarbone
- 0.5 žličica soli
- 1 žličica sezama
- 1 žlica badema