Sastojci

  • 2 banane
  • ulje za prženje
  • tijesto za prženje
  • 2 žlice šećera
  • 1 jaje
  • 2 dl pšeničnog brašna
  • 1 dl vode
  • 1 žličica sode bikarbone
  • 0.5 žličica soli
  • 1 žličica sezama
  • 1 žlica badema

Priprema

  • 1. Najprije napravite tijesto. Umutite jaja i šećer. Ulijte vodu. U brašno umiješajte sodu bikarbonu, sol, sjemenke sezama i listiće badema. Prosijte mješavinu brašna u smjesu i pomiješajte.
  • 2. Zagrijte ulje na 170 stupnjeva.
  • 3. Za to vrijeme ogulite i izrežite banane, najprije ih prepolovite po dužini, a onda polovice prerežite na dva dijela.
  • 4. Umočite komade banane u tijesto i pecite u ulju dok banane ne dobiju smeđu i hrskavu koru.
  • 5. Izvadite ih na kuhinjski ubrus da se višak ulja upije. Stavite na tanjur i poslužite.

Povezani recepti

Vidi sve