Opis

Dan prije usitnite čili i pomiješajte ga sa šećerom i soli pa tom mješavinom premažite svinjeća rebarca i ostavite preko noći u hladnjaku da se marinira.
Pripremite umak od octa. Prokuhajte šećer, ocat i vodu. Krastavac izrežite na tanke trake. U ohlađeni umak stavite krastavce i ostavite preko noći u hladnjaku da se marinira.

Isperite svinjeća rebarca i pecite ih tako da strana s kožom bude okrenuta prema gore, najprije 30 minuta na 225 stupnjeva, a potom smanjite temperaturu na 150 stupnjeva te pecite još 60 minuta. Ohlađena svinjeća rebarca izrežite na komadiće i pržite u dubokom ulju na 170 stupnjeva dok ne budu hrskava. Poslužite uz kisele krastavce i majonezu s čilijem. Po želji možete ukrasiti čilijem i korijandrom.

Sastojci

Svinjeća rebarca

  • 1 kg svinjećih rebarca
  • 15 g šećera od šećerne trske
  • 15 g soli
  • 1 crveni čili

Kiseli krastavci

  • 1 krastavac
  • 1 dl šećera
  • 1 dl vinskog octa
  • 3 dl vode
  • majoneza s čilijem
  • čili
  • korijandar