Dan prije usitnite čili i pomiješajte ga sa šećerom i soli pa tom mješavinom premažite svinjeća rebarca i ostavite preko noći u hladnjaku da se marinira.
Pripremite umak od octa. Prokuhajte šećer, ocat i vodu. Krastavac izrežite na tanke trake. U ohlađeni umak stavite krastavce i ostavite preko noći u hladnjaku da se marinira.

Isperite svinjeća rebarca i pecite ih tako da strana s kožom bude okrenuta prema gore, najprije 30 minuta na 225 stupnjeva, a potom smanjite temperaturu na 150 stupnjeva te pecite još 60 minuta. Ohlađena svinjeća rebarca izrežite na komadiće i pržite u dubokom ulju na 170 stupnjeva dok ne budu hrskava. Poslužite uz kisele krastavce i majonezu s čilijem. Po želji možete ukrasiti čilijem i korijandrom.

Sastojci

  • Svinjeća rebarca1 kg svinjećih rebarca 15 g šećera od šećerne trske 15 g soli 1 crveni čiliKiseli krastavci 1 krastavac 1 dl šećera 1 dl vinskog octa 3 dl vode majoneza s čilijem čili korijandar

Priprema