Pržena riža s kozicama
Priprema: 
U woku ili velikoj tavi s neprianjajućim dnom popržite sjemenke sezama na srednjoj vatri, miješajte dok ne poprime zlatnu boju, oko 2 minute. Prebacite u manju zdjelu i odložite sa strane.
U zasebnoj zdjeli umutite jaja, ulje sezama i ¼ čajne žličice (1 ml) soli. U woku zagrijte 1 veliku žlicu (15 ml) biljnog ulja na srednjoj vatri, miješajte da se obloži. Ulijte smjesu s jajima, pecite dok se ne počne stiskati. Špatulom gurajte preko tave da dobijete velike mekane komade; pecite gurajući špatulom, dok ne postane zgusnuto i vlažno, ali bez tekućine, 2 minute. Prebacite na tanjur, maknite sa strane.
Narežite luk, odvojite bijele i zelene dijelove. U woku zagrijte preostalo ulje na srednjoj do visokoj temperaturi, popržite bijeli dio luka, preostalu sol, češnjak, mrkvu i crvenu papriku dok ne omekšaju, oko 5 minuta. 
Dodajte rižu i vodu; pržite uz miješanje dok riža ne postane vruća, a tekućina ne ispari, 3 minute. Vratite jaja u tavu. Dodajte kozice, grašak i zelene dijelove mladog luka; pržite uz miješanje dok se potpuno ne zagrije, oko 3 minute. Pospite sjemenkama sezama. 

Sastojci

  • Pržena riža s kozicama 2 velike žlice sjemenki sezama 3 jaja 2 čajne žličice ulja od sezama 1/2 čajne žličice soli 2 velike žlice biljnog ulja 3 mlada luka 2 češnja češnjaka sjeckana 1 sjeckana mrkva 1/2 šalice sjeckane crvene paprike 4 šalice hladne kuhane riže 1/4 šalice vode 1 pakiranje otopljenih kozica 1 šalica otopljenih zamrznutih kozica

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve