Pržena riža s kozicama

Pržena riža s kozicama

Opis

Priprema: 
U woku ili velikoj tavi s neprianjajućim dnom popržite sjemenke sezama na srednjoj vatri, miješajte dok ne poprime zlatnu boju, oko 2 minute. Prebacite u manju zdjelu i odložite sa strane.
U zasebnoj zdjeli umutite jaja, ulje sezama i ¼ čajne žličice (1 ml) soli. U woku zagrijte 1 veliku žlicu (15 ml) biljnog ulja na srednjoj vatri, miješajte da se obloži. Ulijte smjesu s jajima, pecite dok se ne počne stiskati. Špatulom gurajte preko tave da dobijete velike mekane komade; pecite gurajući špatulom, dok ne postane zgusnuto i vlažno, ali bez tekućine, 2 minute. Prebacite na tanjur, maknite sa strane.
Narežite luk, odvojite bijele i zelene dijelove. U woku zagrijte preostalo ulje na srednjoj do visokoj temperaturi, popržite bijeli dio luka, preostalu sol, češnjak, mrkvu i crvenu papriku dok ne omekšaju, oko 5 minuta. 
Dodajte rižu i vodu; pržite uz miješanje dok riža ne postane vruća, a tekućina ne ispari, 3 minute. Vratite jaja u tavu. Dodajte kozice, grašak i zelene dijelove mladog luka; pržite uz miješanje dok se potpuno ne zagrije, oko 3 minute. Pospite sjemenkama sezama. 

Sastojci

Pržena riža s kozicama

  • 2 velike žlice sjemenki sezama
  • 3 jaja
  • 2 čajne žličice ulja od sezama
  • 1/2 čajne žličice soli
  • 2 velike žlice biljnog ulja
  • 3 mlada luka
  • 2 češnja češnjaka
  • sjeckana
  • 1 sjeckana mrkva
  • 1/2 šalice sjeckane crvene paprike
  • 4 šalice hladne kuhane riže
  • 1/4 šalice vode
  • 1 pakiranje otopljenih kozica
  • 1 šalica otopljenih zamrznutih kozica

Povezani recepti