Opis
Priprema:
U woku ili velikoj tavi s neprianjajućim dnom popržite sjemenke sezama na srednjoj vatri, miješajte dok ne poprime zlatnu boju, oko 2 minute. Prebacite u manju zdjelu i odložite sa strane.
U zasebnoj zdjeli umutite jaja, ulje sezama i ¼ čajne žličice (1 ml) soli. U woku zagrijte 1 veliku žlicu (15 ml) biljnog ulja na srednjoj vatri, miješajte da se obloži. Ulijte smjesu s jajima, pecite dok se ne počne stiskati. Špatulom gurajte preko tave da dobijete velike mekane komade; pecite gurajući špatulom, dok ne postane zgusnuto i vlažno, ali bez tekućine, 2 minute. Prebacite na tanjur, maknite sa strane.
Narežite luk, odvojite bijele i zelene dijelove. U woku zagrijte preostalo ulje na srednjoj do visokoj temperaturi, popržite bijeli dio luka, preostalu sol, češnjak, mrkvu i crvenu papriku dok ne omekšaju, oko 5 minuta.
Dodajte rižu i vodu; pržite uz miješanje dok riža ne postane vruća, a tekućina ne ispari, 3 minute. Vratite jaja u tavu. Dodajte kozice, grašak i zelene dijelove mladog luka; pržite uz miješanje dok se potpuno ne zagrije, oko 3 minute. Pospite sjemenkama sezama.
Sastojci
Pržena riža s kozicama
- 2 velike žlice sjemenki sezama
- 3 jaja
- 2 čajne žličice ulja od sezama
- 1/2 čajne žličice soli
- 2 velike žlice biljnog ulja
- 3 mlada luka
- 2 češnja češnjaka
- sjeckana
- 1 sjeckana mrkva
- 1/2 šalice sjeckane crvene paprike
- 4 šalice hladne kuhane riže
- 1/4 šalice vode
- 1 pakiranje otopljenih kozica
- 1 šalica otopljenih zamrznutih kozica