Pržena riba s umakom Remoulade
Zapečeni krumpir
- Zagrijte 50 ml ulja u dubokoj tavi i pecite kriške krumpira oko 10 minuta dok ne postanu hrskave i zlatnosmeđe. Zadnjih 5 minuta umiješajte maslac.
- Začinite krumpir s malo soli i papra.
Pržena riba
- Zagrijte ostatak ulja u dubokom loncu.
- U posudi pomiješajte brašno, kukuruzni škrob i gaziranu vodu.
- Uvaljajte filete bakalara jedan po jedan u smjesu. Pržite ribu otprilike 6 minuta s obje strane, dok ne postane zlatnosmeđe boje.
- Oprezno izvadite ribu iz tave s pomoću žlice s rupicama i stavite da se ocijedi na tanjur s kuhinjskim ubrusom.
- Prženu ribu začinite s malo soli i papra.
Salata od sirovog povrća
- Ogulite i narežite mrkve na tanke ploškice. Krastavac narežite na ploške.
- S rotkvica uklonite lišće pa rotkvice nasjeckajte na ploške.
- Presijecite ukiseljeni luk na pola.
- U posudi pomiješajte sve sastojke za salatu.
Umak Remoulade
• Nasjeckajte kapre na sitno. Narežite kisele krastavce na kockice. Nasjeckajte vlasac na sitno.
• U posudi pomiješajte sve sastojke za umak. Začinite s malo soli i papra.