Pržena riba s umakom Remoulade

Zapečeni krumpir

  • Zagrijte 50 ml ulja u dubokoj tavi i pecite kriške krumpira oko 10 minuta dok ne postanu hrskave i zlatnosmeđe. Zadnjih 5 minuta umiješajte maslac.
  • Začinite krumpir s malo soli i papra.

 

Pržena riba

  • Zagrijte ostatak ulja u dubokom loncu.
  • U posudi pomiješajte brašno, kukuruzni škrob i gaziranu vodu.
  • Uvaljajte filete bakalara jedan po jedan u smjesu. Pržite ribu otprilike 6 minuta s obje strane, dok ne postane zlatnosmeđe boje.
  • Oprezno izvadite ribu iz tave s pomoću žlice s rupicama i stavite da se ocijedi na tanjur s kuhinjskim ubrusom.
  • Prženu ribu začinite s malo soli i papra.

 

Salata od sirovog povrća

  • Ogulite i narežite mrkve na tanke ploškice. Krastavac narežite na ploške.
  • S rotkvica uklonite lišće pa rotkvice nasjeckajte na ploške.
  • Presijecite ukiseljeni luk na pola.
  • U posudi pomiješajte sve sastojke za salatu.

 

Umak Remoulade

•      Nasjeckajte kapre na sitno. Narežite kisele krastavce na kockice. Nasjeckajte vlasac na sitno.

•      U posudi pomiješajte sve sastojke za umak. Začinite s malo soli i papra.

Sastojci

    Priprema