Opis

  1. U tavi za prženje zagrijte biljno ulje.
  2. Na vruće ulje stavite cvjetaču i pržite dok ne porumeni. Ako je potrebno, okrećite. Maknite s vatre i pospite solju.
  3. Narežite pita kruh na komade te ga ispržite na istom ulju. Pomiješajte s cvjetačom.
  4. U tahini dodajte vodu, limunov sok, naribani češnjak i sol.
  5. U međuvremenu, tostirajte sjemenke sezama.
  6. Kod serviranja uvaljajte prženu cvjetaču i tostirani pita kruh u smjesu s tahinijem, svježim peršinom i tostiranim sjemenkama sezama.
Na kraju začinite solju, paprom isumkom

Sastojci

Sastojci

  • biljno ulje
  • 1 šalica tahinija
  • 1 limun
  • 2 češnja češnjaka
  • cvjetača razlomljena na cvjetove
  • pita kruh
  • bijele i crne sjemenke sezama
  • vezica peršina
  • sol
  • papar i sumak
  • 1 limun

Povezani recepti