Shane Delia najpoznatiji je kao kuhar i vlasnik restorana Maha i Biggie Smalls. Spajajući svoj klasični trening i svoju strast za iskrenom, svježom i inovativnom bliskoistočnom kuhinjom, Shaneovo "maha kuhanje" oduševljava.

Sastojci

  • 1 manja cvjetača, izrezana na veće cvjetove
  • Biljno ulje, za prženje
  • Obično brašno, za posipanje
  • Pahuljice morske soli, za posluživanje
  • Umak tahini:
  • 3 žličice limunova soka
  • 3 žličice verjusa (soka od nezrelog grožđa)
  • 3 žličice bijelog vinskog octa
  • 50 ml soka od naranče
  • 2 žličice maslinova ulja
  • 1 žličica touma (umaka od češnjaka)
  • 1 žličica soli
  • 80 ml  tahinija

Priprema

  • Za umak tahini, stavite sve sastojke u zdjelu i miješajte dok smjesa ne postane glatka.
  • Stavite u veliku posudu posoljenu vodu i pustite na zakipi na jačoj vatri. Dodajte cvjetaču pa kuhajte oko 6-7 minuta ili dok ne omekša. Ocijedite je i neka se malo osuši.
  • Zagrijte biljno ulje u velikoj i dubokoj tavi na 180ºC. Pospite cvjetaču brašnom, otresite višeak pa stavite da se prži u puno ulja oko 3 minute ili dok ne postane tamnosmeđe boje. Zatim je izvadite na papirnati ubrus.
  • Složite prženu cvjetaču na pladanj, začinite pahuljicama morske soli pa odmah poslužite uz umak tahini.

Povezani recepti

Vidi sve