Luca Ciano rođen je u Italiji, no prebcio je svoj život iz Milana u Australiju. Ljubav prema talijanskoj hrani nikako nije izgubio te često odaje počast svojim talijanskim korijenima kroz razne kulinarske pothvate. Sa već 15 godina, pokrenuo je svoji kulinarski put u Italiji, a do današnjeg dana postigao je razne uspjehe: nagrade, knjige, a sada dodaje i emisiju u svoja impresivna iskustsva. 

Sastojci

  • Sastojci:
  • 80 g naribanog parmezana Reggiano (star 24 mjeseca)
  • 40 g pršuta, narezanog na kockice veličine 0.5cm
  • 100 g badema u listićima, grubo nasjeckanih
  • 400 g svježeg ricotta sira
  • 100 g samodizajućeg brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 2 jaja, malo tučena
  • Sol i papar
  • 100 g svježeg džema od rajčice, bosiljka i čilija ili bilo koji džem po vašem izboru
  • 1 l ulja za prženje

Priprema

  • 1. U velikoj zdjeli izmiksajte jaja, zatim dodajte ricottu i dobro promiješajte. Dodajte brašno, prašak za pecivo i promiješajte. Zatim dodajte parmezan Reggiano i pršut, po ukusu začinite sa solju i paprom.
  • 2. Ulje zagrijte na 175-180° C. Zatim oblikujte popečke u male okruglice promjera 3-4 cm i uvaljajte ih u nasjeckane bademe.
  • 3. Popečke pržite u serijama kako biste izbjegli pad temperature ulje. Pržite ih 2-3 minute sa svake strane ili dok ne poprime zlatnu boju. Izvadite popečke iz ulja i ocijedite na kuhinjskom papiru.
  • 4. Poslužite s džemom od čilija i dodatnim naribanim parmezanom po vrhu.

Povezani recepti

Vidi sve