Pršut s koricom od badema i popečci od ricotte
Recept iz: Luca Ciano
Hranjivi, ukusni i prije svega brzi popečci savršen su izbor za laganu večeru!
Sastojci
- Sastojci:
- 80 g naribanog parmezana Reggiano (star 24 mjeseca)
- 40 g pršuta, narezanog na kockice veličine 0.5cm
- 100 g badema u listićima, grubo nasjeckanih
- 400 g svježeg ricotta sira
- 100 g samodizajućeg brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- 2 jaja, malo tučena
- Sol i papar
- 100 g svježeg džema od rajčice, bosiljka i čilija ili bilo koji džem po vašem izboru
- 1 l ulja za prženje
Priprema
- U velikoj zdjeli izmiksajte jaja, zatim dodajte ricottu i dobro promiješajte. Dodajte brašno, prašak za pecivo i promiješajte. Zatim dodajte parmezan Reggiano i pršut, po ukusu začinite sa solju i paprom.
- Ulje zagrijte na 175-180° C. Zatim oblikujte popečke u male okruglice promjera 3-4 cm i uvaljajte ih u nasjeckane bademe.
- Popečke pržite u serijama kako biste izbjegli pad temperature ulje. Pržite ih 2-3 minute sa svake strane ili dok ne poprime zlatnu boju. Izvadite popečke iz ulja i ocijedite na kuhinjskom papiru.
- Poslužite s džemom od čilija i dodatnim naribanim parmezanom po vrhu.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Donal Skehan
Rolice s kobasicom char siu
Recepti Nadiya Hussain
Janjeća rebarca
Recepti Nico Reynolds
Jerk marinada
Recepti Nico Reynolds
Tacosi s odreskom sa žara, ljutim umakom od pečenog povrća te salsom od zapečenog kukuruza i fete
Recepti Nico Reynolds
Halloumi na žaru i umak od avokada
Recepti Nico Reynolds
Sporo pečen janjeći but u suhoj marinadi
Recepti Nadiya Hussain
Pita samosa
Recepti Vinski gulaš od svinjetine i pire od korjenastog povrća
Recepti Luca Ciano
Zalogaji od parmezana s tartarom od teletine
Recepti Mary Berry
Mediteranska plata