Pršut s koricom od badema i popečci od ricotte
Recept iz: Luca Ciano
Luca Ciano rođen je u Italiji, no prebcio je svoj život iz Milana u Australiju. Ljubav prema talijanskoj hrani nikako nije izgubio te često odaje počast svojim talijanskim korijenima kroz razne kulinarske pothvate. Sa već 15 godina, pokrenuo je svoji kulinarski put u Italiji, a do današnjeg dana postigao je razne uspjehe: nagrade, knjige, a sada dodaje i emisiju u svoja impresivna iskustsva.
Sastojci
- Sastojci:
- 80 g naribanog parmezana Reggiano (star 24 mjeseca)
- 40 g pršuta, narezanog na kockice veličine 0.5cm
- 100 g badema u listićima, grubo nasjeckanih
- 400 g svježeg ricotta sira
- 100 g samodizajućeg brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- 2 jaja, malo tučena
- Sol i papar
- 100 g svježeg džema od rajčice, bosiljka i čilija ili bilo koji džem po vašem izboru
- 1 l ulja za prženje
Priprema
- 1. U velikoj zdjeli izmiksajte jaja, zatim dodajte ricottu i dobro promiješajte. Dodajte brašno, prašak za pecivo i promiješajte. Zatim dodajte parmezan Reggiano i pršut, po ukusu začinite sa solju i paprom.
- 2. Ulje zagrijte na 175-180° C. Zatim oblikujte popečke u male okruglice promjera 3-4 cm i uvaljajte ih u nasjeckane bademe.
- 3. Popečke pržite u serijama kako biste izbjegli pad temperature ulje. Pržite ih 2-3 minute sa svake strane ili dok ne poprime zlatnu boju. Izvadite popečke iz ulja i ocijedite na kuhinjskom papiru.
- 4. Poslužite s džemom od čilija i dodatnim naribanim parmezanom po vrhu.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Michel Albert Roux
Janjeća rebrica s ljetnim povrćem
Recepti Michel Albert Roux
Tatarski odrezak
Recepti Michel Albert Roux
Biserke s maslinama
Recepti Michel Albert Roux
Pečeni zec s timijanom
Recepti Ainsley Harriott
Janjeći kotleti i ražnjići s cherry rajčicama
Recepti Ainsley Harriott
Azijski popečci od janjetine na zapečenoj manioki
Recepti Curtis Stone
Aromatični janjeći kotleti s umakom od octa i metvice te popečcima od tikvice i fete
Recepti Donal Skehan
Rolice s kobasicom char siu
Recepti Nadiya Hussain
Janjeća rebarca
Recepti Nico Reynolds
Jerk marinada