Lagano zamotajte komade slanine oko luka dok ne bude sasvim prekriven. Kad ga prekrijete, lagano stisnite kako bi se slanina zalijepila za luk. Ponovite s preostalim lukom i komadima slanine. Zamotane prstenove luka stavite u hladnjak na sat vremena ili dok ne očvrsnu.

U zdjelu dodajte papar i kumin za posipanje. Pjenjačom promiješajte dok se ne povežu.

U drugoj zdjeli istucite 3 jajeta, dodajte mlaćenicu i istucite zajedno.

U zasebnoj zdjeli pomiješajte panko krušne mrvice i smrvljene kukuruzne pahuljice.

Naprašite prstenove luka brašnom. Zatim uvaljajte u smjesu jaja tako da sve bude potpuno prekriveno. Pustite da se višak jaja ocijedi prije nego sve stavite u smjesu krušnih mrvica. 

Dobro obložite i stavite u veliku zdjelu s prethodno zagrijanim uljem na 175*c.

Ponovite s preostalim prstenima luka i pecite u turama. 

Povremeno preokrenite prstenove dok ih pržite i pecite sve dok ne postanu zlatno-smeđe boje. 

Pečene prstenove stavite na kuhinjski ubrus kako bi se višak ulja ocijedio te začinite solju. 

Poslužite toplo uz krišku limuna.

Sastojci

  • 2 velika luka (oguljena i narezana na prstenove debljine 2 cm), lagano ih olabavite kako bi se prstenovi odvojili
  • 25-30 kriški vrlo tanke slanine
  • 1 žličica bijelog papra (mljevenog)
  • 1/2 žlice mljevenog, tostiranog kumina
  • 3 jajeta (istučena)
  • 60 ml mlaćenice
  • 156 g panko krušnih mrvica
  • 156 g smrvljenih kukuruznih pahuljica
  • biljnog ulja dovoljno da obloži prstenove luka u velikoj tavi
  • ½ žlice soli
  • Kriška limuna za posluživanje (opcija)

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve