Prstenovi luka omotani slaninom
Recept iz: Adrian Richardson
Lagano zamotajte komade slanine oko luka dok ne bude sasvim prekriven. Kad ga prekrijete, lagano stisnite kako bi se slanina zalijepila za luk. Ponovite s preostalim lukom i komadima slanine. Zamotane prstenove luka stavite u hladnjak na sat vremena ili dok ne očvrsnu.
U zdjelu dodajte papar i kumin za posipanje. Pjenjačom promiješajte dok se ne povežu.
U drugoj zdjeli istucite 3 jajeta, dodajte mlaćenicu i istucite zajedno.
U zasebnoj zdjeli pomiješajte panko krušne mrvice i smrvljene kukuruzne pahuljice.
Naprašite prstenove luka brašnom. Zatim uvaljajte u smjesu jaja tako da sve bude potpuno prekriveno. Pustite da se višak jaja ocijedi prije nego sve stavite u smjesu krušnih mrvica.
Dobro obložite i stavite u veliku zdjelu s prethodno zagrijanim uljem na 175*c.
Ponovite s preostalim prstenima luka i pecite u turama.
Povremeno preokrenite prstenove dok ih pržite i pecite sve dok ne postanu zlatno-smeđe boje.
Pečene prstenove stavite na kuhinjski ubrus kako bi se višak ulja ocijedio te začinite solju.
Poslužite toplo uz krišku limuna.
Sastojci
- 2 velika luka (oguljena i narezana na prstenove debljine 2 cm), lagano ih olabavite kako bi se prstenovi odvojili
- 25-30 kriški vrlo tanke slanine
- 1 žličica bijelog papra (mljevenog)
- 1/2 žlice mljevenog, tostiranog kumina
- 3 jajeta (istučena)
- 60 ml mlaćenice
- 156 g panko krušnih mrvica
- 156 g smrvljenih kukuruznih pahuljica
- biljnog ulja dovoljno da obloži prstenove luka u velikoj tavi
- ½ žlice soli
- Kriška limuna za posluživanje (opcija)
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Tartovi s kozjim sirom i ljutikom
Recepti Mary Berry
15-minutna tjestenina
Recepti Mary Berry
Gljive s češnjakom i dimljenom šunkom na tostiranom briocheu
Recepti Adam Liaw
Kokošja juha s dvije vrste okruglica (Hønsekødssuppe)
Recepti Adam Liaw
Juha od graška s raženim i pirovim palačinkama
Recepti Primož Dolničar
Kiseli kupus
Recepti Primož Dolničar
Juha od gljiva
Recepti Lora i Stoyan
Popečci od skute s umakom od rajčice
Recepti Lora i Stoyan
Pite od mljevenog mesa i povrća
Recepti Lora i Stoyan
Trokut pite s nadjevom od gljiva i sira