Proljetne rolice s pačetinom i šljivama uz prilog od kineskog kupusa

Sastojci

  • 150 g pečene pačetine istrgane na komadiće
  • 50 g mladog luka očišćenog i isjeckanog na komadiće
  • 3 žlice umaka od šljiva te dodatno za posluživanje
  • 100 g ribane mrkve
  • 2 žlice sjeckanog korijandra
  • sol i svježe mljeven crni papar
  • 8 kora za proljetne rolice (kvadrat dužine 25 cm)
  • 150 ml suncokretova ulja ili ulja od sjemenki grožđa
  • 500 g kineskog kupusa
  • sol 25 g sjemenki sezama tostiranih
  • 15 ml sezamova ulja

Priprema

  • 1. U zdjeli pomiješajte iskidanu pačetinu, mladi luk, mrkvu, korijandar i umak od šljiva te sve posolite i popaprite po ukusu.
  • 2. Stavite koru za proljetne rolice na ravnu površinu. Stavite punu žlicu smjese od pačetine i raširite je do ruba stranice koja je najbliža vama, a pritom ostavite razmak od 3 cm do ruba najbližeg vama i 5 cm do ostalih rubova.
  • 3. Prazne rubove kore premažite s malo vode te ih presavijte preko punjenja. Premažite s još malo vode te umotajte rolicu u smjeru od vas, a pritom pazite da je sve stegnuto. Ponovite s preostalom smjesom i korama.
  • 4. Pripremite kineski kupus (pak choi) – uklonite stabljike i izrežite ih tako da bude slične dužine (otprilike 8 cm).
  • 5. U velikom loncu zakuhajte posoljenu vodu. Ubacite stabljike kineskoga kupusa i kuhajte ih 1-2 minute ili dok ne budu mekane, a zatim umiješajte i lišće i odmah procijedite.
  • 6. Prebacite ih u zdjelu za posluživanje te prelijte sezamovim uljem i sjemenkama sezama.
  • 7. Stavite veliku tavu na jaki plamen i ulijte ulje. Kada se ulje ugrije, dodajte proljetne rolice (koliko god ih stane u jednom sloju) i pržite sa svih strana 8-10 minuta ili dok ne budu zlatno-smeđe boje. Izvadite ih iz tave i stavite na kuhinjski ubrus da se iscijede, a zatim ponovite postupak s preostalim rolicama. Poslužite uz kineski kupus i još umaka od šljiva.

Povezani recepti

Vidi sve