Proljetne rolice s pačetinom i šljivama uz prilog od kineskog kupusa
Recept iz: Rachel Allen
Sastojci
- 150 g pečene pačetine istrgane na komadiće
- 50 g mladog luka očišćenog i isjeckanog na komadiće
- 3 žlice umaka od šljiva te dodatno za posluživanje
- 100 g ribane mrkve
- 2 žlice sjeckanog korijandra
- sol i svježe mljeven crni papar
- 8 kora za proljetne rolice (kvadrat dužine 25 cm)
- 150 ml suncokretova ulja ili ulja od sjemenki grožđa
- 500 g kineskog kupusa
- sol 25 g sjemenki sezama tostiranih
- 15 ml sezamova ulja
Priprema
- 1. U zdjeli pomiješajte iskidanu pačetinu, mladi luk, mrkvu, korijandar i umak od šljiva te sve posolite i popaprite po ukusu.
- 2. Stavite koru za proljetne rolice na ravnu površinu. Stavite punu žlicu smjese od pačetine i raširite je do ruba stranice koja je najbliža vama, a pritom ostavite razmak od 3 cm do ruba najbližeg vama i 5 cm do ostalih rubova.
- 3. Prazne rubove kore premažite s malo vode te ih presavijte preko punjenja. Premažite s još malo vode te umotajte rolicu u smjeru od vas, a pritom pazite da je sve stegnuto. Ponovite s preostalom smjesom i korama.
- 4. Pripremite kineski kupus (pak choi) – uklonite stabljike i izrežite ih tako da bude slične dužine (otprilike 8 cm).
- 5. U velikom loncu zakuhajte posoljenu vodu. Ubacite stabljike kineskoga kupusa i kuhajte ih 1-2 minute ili dok ne budu mekane, a zatim umiješajte i lišće i odmah procijedite.
- 6. Prebacite ih u zdjelu za posluživanje te prelijte sezamovim uljem i sjemenkama sezama.
- 7. Stavite veliku tavu na jaki plamen i ulijte ulje. Kada se ulje ugrije, dodajte proljetne rolice (koliko god ih stane u jednom sloju) i pržite sa svih strana 8-10 minuta ili dok ne budu zlatno-smeđe boje. Izvadite ih iz tave i stavite na kuhinjski ubrus da se iscijede, a zatim ponovite postupak s preostalim rolicama. Poslužite uz kineski kupus i još umaka od šljiva.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mark Moriarty
Pačji batci s palačinkama
Recepti Lora i Stoyan
Pačji bataci s korjenastim povrćem i crvenim kupusom
Recepti Shane Delia
Patka dimljena na čaju, crni kupus s lješnjacima
Recepti Justine Schofield
Pačje noge Miso
Recepti Sara La Fountain
Patka s bobicama i korom od papra
Recepti Shane Delia
Patka fesenjan (polako pečena patka u umaku od šipka I oraha)
Recepti Simon Rimmer
Patka sa karameliziranim krumpirima melasom od nara
Recepti Primož Dolničar
Pačja prsa u tamnom pivu
Recepti Annabel Langbein
Pita sa slaninom i jajima
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir