Prokulice s marelicama i pekan orasima

Priprema:

Lagano pržene prokulice s marelicama i pekan orasima 


Neka se marelice namaču u vodi oko sat vremena. Očistite prokulice i veće prerežite napola. Blanširajte prokulice da budu al dente ili ih kuhajte na pari četiri minute na 100 °C. Narežite marelice na komadiće. Zagrijte malo ulja u woku te kratko popržite prokulice. Dodajte pekan orahe i kratko popržite. Dodajte marelice i žlicu pekmeza od marelica kako bi se prokulice sjajile.

Varivo od govedine


Ogulite luk i narežite ga na tanke kolutove. Posušite meso kuhinjskim ručnicima. Narežite meso na komade i pospite ga solju i paprom. Otopite maslac u loncu debela dna dok lagano ne porumeni. Ispržite komade mesa s obje strane dok ne porumene. Dok se meso prži, miješajte ga. Stavite pečeno meso na tanjur. Na srednjoj vatri, uz miješanje, popržite luk dok se ne zacakli i požuti. Dodajte listove lovora, češnjak i meso te ulijevajući uz rub lonca, dodajte 1 čašu tople vode i ocat. Uzavrite te pustite da se meso pirja poklopljeno dva sata.


Palenta 


U loncu uzavrite mlijeko i povrtni temeljac. Dodajte kukuruzno brašno uz miješanje. Pustite da palenta uzavri uz miješanje. Kuhajte oko 45 minuta uz stalno miješanje. Po želji dodajte malo vode. Palenta je gotova kada se počne odvajati od rubova lonca. Začinite palentu s malo maslinova ulja. 

Sastojci

  • Prokulice100 g sušenih marelica 500 g prokulica malo maslinova ulja 80 g pekan oraha 1 velika žlica pekmeza od marelicaVarivo od govedine 1 glavica luka 750 g odreska za varivo (govedina) 40 g maslaca 2 lista lovora 3 češnja češnjaka 1 velika žlica octa sol svježe mljeveni papar Palenta600 ml mlijeka 600 ml povrtnog temeljca 250 g kukuruznog brašna 100 g naribanog zrelog sira malo maslinova ulja sol svježe mljeveni papar

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve