Prokulice s marelicama i pekan orasima
Recept iz: Rudolph van Veen
Priprema:
Lagano pržene prokulice s marelicama i pekan orasima
Neka se marelice namaču u vodi oko sat vremena. Očistite prokulice i veće
prerežite napola. Blanširajte prokulice da budu al dente ili ih kuhajte na pari
četiri minute na 100 °C. Narežite marelice na komadiće.
Zagrijte malo ulja u woku te kratko popržite prokulice. Dodajte pekan orahe i
kratko popržite. Dodajte marelice i žlicu pekmeza od marelica kako bi se
prokulice sjajile.
Varivo od govedine
Ogulite luk i narežite ga na tanke kolutove. Posušite meso kuhinjskim
ručnicima. Narežite meso na komade i pospite ga solju i paprom. Otopite maslac
u loncu debela dna dok lagano ne porumeni. Ispržite komade mesa s obje strane
dok ne porumene. Dok se meso prži, miješajte ga. Stavite pečeno meso na tanjur.
Na srednjoj vatri, uz miješanje, popržite luk dok se ne zacakli i požuti.
Dodajte listove lovora, češnjak i meso te ulijevajući uz rub lonca, dodajte 1
čašu tople vode i ocat. Uzavrite te pustite da se meso pirja poklopljeno dva
sata.
Palenta
U loncu uzavrite mlijeko i povrtni temeljac. Dodajte kukuruzno brašno uz
miješanje. Pustite da palenta uzavri uz miješanje. Kuhajte oko 45 minuta uz
stalno miješanje. Po želji dodajte malo vode. Palenta je gotova kada se počne
odvajati od rubova lonca. Začinite palentu s malo maslinova ulja.
Sastojci
- Prokulice100 g sušenih marelica 500 g prokulica malo maslinova ulja 80 g pekan oraha 1 velika žlica pekmeza od marelicaVarivo od govedine 1 glavica luka 750 g odreska za varivo (govedina) 40 g maslaca 2 lista lovora 3 češnja češnjaka 1 velika žlica octa sol svježe mljeveni papar Palenta600 ml mlijeka 600 ml povrtnog temeljca 250 g kukuruznog brašna 100 g naribanog zrelog sira malo maslinova ulja sol svježe mljeveni papar
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Annabel Langbein
Pita sa slaninom i jajima
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Mary Berry
Terina s lososom i šparogama
Recepti Mary Berry
Losos en croute sa crvenim pestom i pečenim povrćem
Recepti Mary Berry
Pečeni goveđi file u umaku od pečenog češnjaka i senfa
Recepti Mary Berry
Ljetna dimljena šunka glazirana javorom sa svježim marelicama i začinom od đumbira
Recepti Mary Berry
Fileti lososa s umakom od začinskog bilja, prepeličjim jajima i šparogama
Recepti Jolanta Delibozova
Riba s pastom od maslina i mozzarellom
Recepti Jolanta Delibozova
Pile s limunom