Prleška pita
Primož je rođen 1973. godine u Ljubljani. Nakon srednje škole upisao je studij filozofije, a tijekom studija pridružio se plesnom kazalištu. Pred sam kraj studija putovao je po Južnoj Americi, a po povratku u Ljubljanu nastavio je plesati u kazalištu, ali i baviti se fotografijom. Vodio je i TV emisije, a danas ima kulinarski studio i stolarsku radionicu. Kuha, piše kulinarski blog te izrađuje drveni namještaj.

 

Sastojci

  • brašno
  • 2 jaja
  • prstohvat soli
  • jabuka
  • maslac
  • svježi timijan
  • 100 ml crnog vina
  • svježi sir
  • med
  • šećer
  • maslinovo ulje

Priprema

  • Postupak:
  • 1. Prosijte brašno kako bi bilo lakše. Dodajte jedno jaje, prstohvat soli i malo vode. Promiješajte kuhačom te zatim umijesite tijesto čistim rukama. Omotajte ga prozirnom folijom i ostavite da odstoji pola sata.
  • 2. Pobrašnite radnu površinu i izvaljajte tijesto. Stavite ga na lim za pečenje. Prekrijte nadjevom od sira i oblikujte paketiće. Prelijte maslinovim uljem kako bi se stvorila korica. Stavite nadjeveno tijesto u pećnicu i pecite 15 minuta na 180 °C.
  • 3. Stavite maslac u tavu. Narežite jabuku te dodajte i nju. Dodajte timijan. Preko jabuka prelijte crno vino i dodajte nekoliko žlica šećera. Kuhajte dok vino ne ispari, a umak se zgusne.
  • 4. Uzmite svježi sir i zasladite ga medom, promiješajte te za kraj dodajte jedno jaje.
  • 5. Posluživanje: stavite paketić tijesta na tanjur te dodajte jabuke i umak.

Povezani recepti

Vidi sve