Prleška pita

Prleška pita

Opis

Postupak:

1. Prosijte brašno kako bi bilo lakše. Dodajte jedno jaje, prstohvat soli i malo vode. Promiješajte kuhačom te zatim umijesite tijesto čistim rukama. Omotajte ga prozirnom folijom i ostavite da odstoji pola sata.

2. Pobrašnite radnu površinu i izvaljajte tijesto. Stavite ga na lim za pečenje. Prekrijte nadjevom od sira i oblikujte paketiće. Prelijte maslinovim uljem kako bi se stvorila korica. Stavite nadjeveno tijesto u pećnicu i pecite 15 minuta na 180 °C.

3. Stavite maslac u tavu. Narežite jabuku te dodajte i nju. Dodajte timijan. Preko jabuka prelijte crno vino i dodajte nekoliko žlica šećera. Kuhajte dok vino ne ispari, a umak se zgusne.

4. Uzmite svježi sir i zasladite ga medom, promiješajte te za kraj dodajte jedno jaje.

5. Posluživanje: stavite paketić tijesta na tanjur te dodajte jabuke i umak.

Sastojci

Sastojci

  • brašno
  • 2 jaja
  • prstohvat soli
  • jabuka
  • maslac
  • svježi timijan
  • 100 ml crnog vina
  • svježi sir
  • med
  • šećer
  • maslinovo ulje

Povezani recepti