Ljubiteljica hrane, Silvia Colloca, je žena sa mnogo strasti: profesionalna glumica, trenirana operna pjevačica, bloggerica i autorica kulinarske knjige. Nakon što je djetinjstvo provela u kuhinji zajedno sa svojom majkom i bakom, Silvia je upila veliki dio talijanske kulinarske baštine te je njegovala ljubav prema talijanskoj kuhinji.

Sastojci

  • 1/2 šalice vode
  • 1/2 šalice mlijeka
  • 75 g neslanog maslaca
  • 1 šalica glatkog ili brašna tip 00
  • 4 jaja
  • 4 žumanjka
  • 500 ml mlijeka
  • 1 mahuna vanilije bez sjemenki
  • korica četvrtine limuna
  • 2 žlice kukuruznog škroba
  • 100 g otopljene tamne čokolade

Priprema

  • 1. Pećnicu s kruženjem zraka zagrijte na 220 °C.
  • 2. U loncu na umjereno jakoj vatri zagrijavajte vodu i mlijeko, pa ubacite i otopite maslac. Kad tekućina zakuha, unutra prosijajte brašno i snažno ih miješajte kuhačom 2-3 minute ili dok se ne sjedine u glatku smjesu i počnu odvajati od stijenke lonca. Tijesto ostavite 10 minuta hladiti, pa premjestite u posudu samostojećeg miksera. Dok ga u srednjoj brzini miješate plosnatom mutilicom, u tijesto dodajte jedno po jedno jaje. Nastavite ga miješati dok tijesto ne postane svilenkasto i glatko. Premjestite ga u slastičarsku vrećicu i na lim obložen papirom za pečenje istiskujte grumene tijesta veličine većeg oraha ili veće. Košarice 10 minuta pecite na 220 °C, pa temperaturu smanjite na 185 °C s kruženjem zraka i nastavite ih peći još 25-30 minuta ili dok ne porumene i budu posve pečene. Kad ih izvadite iz pećnice, košarice probušite nožem da ispustite paru i odložite dok se ne ohlade.
  • 3. Zagrijavajte mlijeko za kremu, pa kad zavri ugasite štednjak te dodajte koricu limuna i mahunu vanilije. Koricu limuna i mahunu vanilije izvadite nakon 20 minuta hlađenja na sobnoj temperaturi. U velikoj zdjeli tucite žumanjke sa šećerom, vanilijom i kukuruznim škrobom dok ne postanu svijetli i pjenasti, pa ulijte aromatizirano mlijeko. Dobro ih promiješajte, pa smjesu za kremu vratite u lonac i neprestano miješajući na laganoj vatri kuhajte 2-3 minute ili dok se ne zgusne. Kremu premjestite u zdjelicu, pokrijte prianjajućom folijom i ostavite da se ohladi.
  • 4. Sastavite princes krafne: u ohlađene košarice istisnite kremu pa ih umočite u čokoladu. Možete ih odmah poslužiti.

Povezani recepti

Vidi sve