Opis
U velikoj tavi za prženje ili loncu zagrijte ulje te popržite ljutiku ili luk i češnjak dok ne omekša (2 minute). Uklonite peteljke kelja, grubo narežite listove i dodajte u tavu zajedno s narančinom koricom i vodom. Kuhajte 2-3 minute, zatim dodajte narančin sok, ocat i brusnice te kuhajte dok tekućina gotovo ne ispari (oko 2 minute). Kod posluživanja začinite solju, paprom i bademima.
Za više sjajnih recepata Annabel Langbein posjetite www. annabel-langbein.com
Sastojci
Prilog
- 2 velike žlice ekstradjevičanskog maslinovog ulja
- 2 velike ljutike ili 2 mala luka
- sitno sjeckana
- 1 češanj češnjaka
- sitno sjeckan
- 24-36 listova kelja
- fino naribana korica ½ naranče
- ¼ šalice vode
- ¼ šalice soka od naranče
- 1 velika žlica bijelog vinskog octa
- ¼ šalice sušenih brusnica
- sol i mljeveni crni papar
- po želji
- ¼ šalice blanširanih badema
- tostiranih i grubo sjeckanih