Prilog od kelja i brusnica

U velikoj tavi za prženje ili loncu zagrijte ulje te popržite ljutiku ili luk i češnjak dok ne omekša (2 minute). Uklonite peteljke kelja, grubo narežite listove i dodajte u tavu zajedno s narančinom koricom i vodom. Kuhajte 2-3 minute, zatim dodajte narančin sok, ocat i brusnice te kuhajte dok tekućina gotovo ne ispari (oko 2 minute). Kod posluživanja začinite solju, paprom i bademima. 


Za više sjajnih recepata Annabel Langbein posjetite www. annabel-langbein.com

Sastojci

  • Prilog2 velike žlice ekstradjevičanskog maslinovog ulja 2 velike ljutike ili 2 mala luka sitno sjeckana 1 češanj češnjaka sitno sjeckan 24-36 listova kelja fino naribana korica ½ naranče ¼ šalice vode ¼ šalice soka od naranče 1 velika žlica bijelog vinskog octa ¼ šalice sušenih brusnica sol i mljeveni crni papar po želji ¼ šalice blanširanih badema tostiranih i grubo sjeckanih

Priprema