Osim što je poznata američka poslovna žena, Martha Stewart poznata je kuharica. Donosi vam svoje omiljene recepte!

Sastojci

  • Keksi:
  • 64 dkg cijelih ne oguljenih badema
  • pola kile nebijeljenog brašna
  • 3/4 žličice soli
  • 284 g  hladnog maslaca, narezanog na kockice
  • 96 g šećera u prahu, prosijanog
  • 2 velika žumanjka, sobne temperature
  • 1 žličica čistog ekstrakta vanilije
  • Punjenje:
  • Pola žličice soli
  • 64 g šećera u prahu
  • 57 g maslaca, sobne temperature

Priprema

  • 1. Keksi: Pećnicu zagrijati na 175 C. Na papir za pečenje stavite bademe i jednom sloju. Pecite dok ne primijetite da su potamnili i pustili miris, 10 do 15 minuta. Prebacite zajedno s papirom na rešetku za hlađenje, neka se ohlade u potpunosti.
  • 2. Bademe usitnite u procesoru za hranu. Izmjerite 204 g badema i stavite u srednje veliku zdjelu; ostatak ostavite sa strane. Dodajte brašno i sol u zdjelu; miješajte dok se ne sjedini.
  • 3. U mikseru s nastavkom za miješanje, istucite maslac sa šećerom u prahu dok ne postane glatko i sjedinjeno. Umutite žumanjke i vaniliju. Postupno dodajte smjesu od bademovog brašna, miješajte dok se ne formira tijesto (ne previše). Prebacite tijesto na radnu površinu i prepolovite na pola. Svaku polovicu oblikujte u 30 cm dug valjak (otprilike 2 cm u promjeru); oba valjka zamotajte u plastičnu foliju. Stavite u hladnjak dok se ne stisne, otprilike na sat vremena.
  • 4. Izmjerite 68 g badema koje ste ostavili sa strane i stavite ih na komad papira; valjke tijesta stavite na bademe i valjate tako da se oblože komadićima badema. Valjke zatim izrežite na 6 mm debele ploške, krajeve bacite. Prebacite ploške na lim obložen papirom za pečenje, ostavite razmak od 2.5 cm između svake ploške. Pecite, ali ih na pola pečenja zaokrenite, dok rubovi nisu postali mali smeđi, 18-20 minuta. Prebacite papir na rešetku za hlađenje kako bi se u potpunosti ohladili.
  • 5. Punjenje: Miksajte preostalih 38 dkg badema i sol u procesoru za hranu na nižoj brzini, uz učestalo struganje stranica miksera. Mješavina će izgledati suho, ali nastavite miksati dok ne postignete glatku, lako mazivu smjesu, 15 do 20 minuta.
  • 6. U zdjeli miksera s nastavkom za miješanje, tucite 227 g maslaca od badema (preostalih 113 g ostavite za neku drugu svrhu), šećer u prahu i maslac, dok ne postane glatko, po potrebi sastružite stranice zdjele. Prebacite smjesu u dresir vrećicu koja ima okrugli, 1.30 cm nastavak.
  • 7.Istisnite manju količinu punjenja na polovicu pečenih keksa, a s drugom polovicom ih pokrijte kako bi formirali sendvič. Punjeni keksi mogu biti čuvani u posudi bez zraka, na sobnoj temperaturi, do jednog tjedna.

Povezani recepti

Vidi sve