Donal Skehan obišao je azijske zemlje kako bi vam donio najbolje recepte tog područja! 

Sastojci

  • 250 g kupovnog lisnatog tijesta
  • 1 ananas, oguljen, bez jezgre i narezan na tanke ploške
  • 1 crveni čili, sitno nasjeckan
  • 100 g kristalnog šećera
  • 3 zvjezdasta anisa
  • 3 žlice likera Cointreau (ili drugog likera od naranče)
  • 75 g maslaca, narezanog na kockice

Priprema

  • 1. Pećnicu zagrijte na 190 °C. Tijesto razvaljajte tako da bude nešto veće od tave za pečenje. Od tijesta izrežite krug veličine tave pa ga stavite hladiti u hladnjak.
  • 2. U tavi na srednje jakom plamenu zagrijavajte šećer i zvjezdasti anis. Pustite da se šećer lagano otopi. Ne miješajte sastojke, dok se šećer ne otopi samo povremeno protresite tavu.
  • 3. Kad šećer porumeni, tavu sklonite s plamena i na dno poslažite ploške ananasa.
  • 4. Ananas pospite čilijem i prelijte likerom od naranče pa na vrh razbacajte kockice maslaca.
  • 5. Cijelu površinu tijesta izbockajte vilicom, pažljivo ga položite na ananas i karamel pa s pomoću dvije žlice uvucite rubove.
  • 6. Pitu stavite ravno u pećnicu i pecite 20-25 minuta dok ne porumeni tijesto.
  • 7. Izvadite je iz pećnice i prije preokretanja ostavite da se 5 minuta ohladi. Vrh tijesta poklopite tanjurom nešto većim od tave pa kuhinjskim rukavicama vrlo pažljivo preokrenite pitu na tanjur.

Povezani recepti

Vidi sve