Preokrenuta pita od ananasa
Recept iz: Donal Skehan
Donal Skehan obišao je azijske zemlje kako bi vam donio najbolje recepte tog područja!
Sastojci
- 250 g kupovnog lisnatog tijesta
- 1 ananas, oguljen, bez jezgre i narezan na tanke ploške
- 1 crveni čili, sitno nasjeckan
- 100 g kristalnog šećera
- 3 zvjezdasta anisa
- 3 žlice likera Cointreau (ili drugog likera od naranče)
- 75 g maslaca, narezanog na kockice
Priprema
- 1. Pećnicu zagrijte na 190 °C. Tijesto razvaljajte tako da bude nešto veće od tave za pečenje. Od tijesta izrežite krug veličine tave pa ga stavite hladiti u hladnjak.
- 2. U tavi na srednje jakom plamenu zagrijavajte šećer i zvjezdasti anis. Pustite da se šećer lagano otopi. Ne miješajte sastojke, dok se šećer ne otopi samo povremeno protresite tavu.
- 3. Kad šećer porumeni, tavu sklonite s plamena i na dno poslažite ploške ananasa.
- 4. Ananas pospite čilijem i prelijte likerom od naranče pa na vrh razbacajte kockice maslaca.
- 5. Cijelu površinu tijesta izbockajte vilicom, pažljivo ga položite na ananas i karamel pa s pomoću dvije žlice uvucite rubove.
- 6. Pitu stavite ravno u pećnicu i pecite 20-25 minuta dok ne porumeni tijesto.
- 7. Izvadite je iz pećnice i prije preokretanja ostavite da se 5 minuta ohladi. Vrh tijesta poklopite tanjurom nešto većim od tave pa kuhinjskim rukavicama vrlo pažljivo preokrenite pitu na tanjur.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Kirsten Tibballs
Torta od čokoladne pjene
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladna rolada
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladna pjenica s malinama i arabeskom
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladne puslice s oraščićima
Recepti Kirsten Tibballs
Babka čvor
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladne puslice s oraščićima
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladni leptirići
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladni crème brulee
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladni cvijet
Recepti Silvia Colloca
Princes krafne