Prženo pile i započeno povrće

Prženo pile i započeno povrće

Opis

1. Očistite batatu četkicom, operite ih i osušite. Čitave ih stavite u lim prekriven papirom za pečenje. Dodajte očišćene i krupno narezane narančaste i ljubičaste mrkve i jednu ljutiku prerezanu na pola. Pospite solju, paprom i žlicom ulja. Pecite u prethodno ugrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko 40 minuta.

2. Za umak od đumbira ogulite i sitno narežite đumbir. Ogulite jabuku i narežite na kockice. Dodajte senf, limunov sok i začinite solju i paprom. Pasirajte do glatke smjese. Dodajte med i promiješajte. Povrće prelijte umakom nakon 30 minuta pečenja. Pecite još 10 minuta

3. Od pilećih krila oblikujte tzv. lollipop, tako da krilo prelomite i uklonite košćicu, a meso pogurate prema jednom kraju kosti.

4. Za marinadu u posudu ulijte jogurt, brašno i začine – crvenu papriku i metvicu. Miješajte do homogenosti. Ogulite i sitno narežite češnje češnjaka i dodajte. Promiješajte.

5. Pileća krila zalijte marinadom i ostavite u hladnjaku oko 30-40 minuta.

6. U posudu s dvostrukim dnom izlijte 4-5 prsta ulja i ugrijte do 170-180 stupnjeva. U posudu ubacite oko 150 g brašna i 50 g kukuruznog brašna i promiješajte. Svako marinirano krilo uvaljajte u brašno, uklonite višak i pustite u ulje. Pržite sa svih strana dok ne porumeni. Pržena krilca izvadite na kuhinjski ubrus.

7. Za majonezu u duboku posudu dodajte žumanjke sa sobne temperature i dodajte senf. Izmiksajte mikserom ili blenderom na jačoj brzini. Ne prestajući s miješanjem, dodajte ulje u tankom mlazu dok se ne poveća obujam i gustoća smjese. Začinite solju, paprom i fino naribanom koricom limete.

8. Poslužite pržena pileća krilca na malim jastučićima od majoneze. Ukrasite pečenom mrkvom, batatom i lukom.

Sastojci

Sastojci

  • 10 pilećih krila
  • 300 g jogurta
  • 70 g brašna
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 žličica soli
  • 1 žličica metvice
  • 1 žličica crvene paprike
  • pola žličice papra
  • 4 slatka krumpira /batata
  • 2 mrkve
  • 2 ljubičaste mrkve
  • 1 glavica ljutike

Za majonezu

  • 3 žumanjka
  • 1 žličica senfa
  • 150 ml ulja
  • sol i papar
  • pola limete
  • naribana kora

Za umak od đumbira

  • 3 cm korijena od đumbira
  • pola jabuke
  • 1 žlica senfa
  • sol i papar
  • 0.5 limuna
  • sok
  • 1 žličica meda

Povezani recepti