Prženo pile i započeno povrće
Recept iz: Božana Katsarova
1. Očistite batatu četkicom, operite ih i osušite. Čitave ih stavite u lim prekriven papirom za pečenje. Dodajte očišćene i krupno narezane narančaste i ljubičaste mrkve i jednu ljutiku prerezanu na pola. Pospite solju, paprom i žlicom ulja. Pecite u prethodno ugrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko 40 minuta.
2. Za umak od đumbira ogulite i sitno narežite đumbir. Ogulite jabuku i narežite na kockice. Dodajte senf, limunov sok i začinite solju i paprom. Pasirajte do glatke smjese. Dodajte med i promiješajte. Povrće prelijte umakom nakon 30 minuta pečenja. Pecite još 10 minuta
3. Od pilećih krila oblikujte tzv. lollipop, tako da krilo prelomite i uklonite košćicu, a meso pogurate prema jednom kraju kosti.
4. Za marinadu u posudu ulijte jogurt, brašno i začine – crvenu papriku i metvicu. Miješajte do homogenosti. Ogulite i sitno narežite češnje češnjaka i dodajte. Promiješajte.
5. Pileća krila zalijte marinadom i ostavite u hladnjaku oko 30-40 minuta.
6. U posudu s dvostrukim dnom izlijte 4-5 prsta ulja i ugrijte do 170-180 stupnjeva. U posudu ubacite oko 150 g brašna i 50 g kukuruznog brašna i promiješajte. Svako marinirano krilo uvaljajte u brašno, uklonite višak i pustite u ulje. Pržite sa svih strana dok ne porumeni. Pržena krilca izvadite na kuhinjski ubrus.
7. Za majonezu u duboku posudu dodajte žumanjke sa sobne temperature i dodajte senf. Izmiksajte mikserom ili blenderom na jačoj brzini. Ne prestajući s miješanjem, dodajte ulje u tankom mlazu dok se ne poveća obujam i gustoća smjese. Začinite solju, paprom i fino naribanom koricom limete.
8. Poslužite pržena pileća krilca na malim jastučićima od majoneze. Ukrasite pečenom mrkvom, batatom i lukom.
Sastojci
- Sastojci 10 pilećih krila 300 g jogurta 70 g brašna 2 češnja češnjaka 1 žličica soli 1 žličica metvice 1 žličica crvene paprike pola žličice papra 4 slatka krumpira /batata 2 mrkve 2 ljubičaste mrkve 1 glavica ljutikeZa majonezu 3 žumanjka 1 žličica senfa 150 ml ulja sol i papar pola limete naribana koraZa umak od đumbira 3 cm korijena od đumbira pola jabuke 1 žlica senfa sol i papar 0.5 limuna sok 1 žličica meda
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Božana Katsarova
Pileća juha s povrćem
Recepti Božana Katsarova
Pačji bataci, omotani u kadaif, čičoku i mrkve
Recepti Božana Katsarova
Keksići od sira i pečene marinirane paprike
Recepti Božana Katsarova
Krem-karamel
Recepti Božana Katsarova
Svinjeći đuveč
Recepti Božana Katsarova
Miš-maš
Recepti Božana Katsarova
Humus
Recepti Božana Katsarova
Pogače (Vafli)
Recepti Božana Katsarova
Zelena salata s palentom
Recepti Božana Katsarova
Buncek s umakom gravy