Prženi koljak s kremastim špinatom

Priprema

·        Rižu skuhajte s malo soli prema uputama na pakiranju.

 

Savjet: kad kuhate rižu, omjer vam uvijek može biti jedan naprema dva, odnosno na jednu šalicu riže, dvije šalice vode. Tako rižu možete skuhati polako da bude suha.

 

·        Filete koljaka očistite od kostiju, ako ih ima. Filete posolite i začinite svježe mljevenim paprom.

·        Mladi luk narežite na kolutiće. U dubljoj tavi zagrijte malo ulja. Pirjajte mladi luk oko 2 minute.

·        Češnjak ogulite i protisnite te ga dodajte u tavu sa špinatom.

·        Sve pržite oko 2 minute i zalijte bijelim vinom.

·        Odstranite stabljike kopra i peršinova lista. Listove narežite na veće komade i dodajte u tavu.

·        Špinat posolite i začinite svježe mljevenim paprom.

·        Dodajte mascarpone i crème fraîche i ostavite da se sve pirja na laganoj vatri dok riblji fileti i riža ne budu gotovi.

·        U tavi zagrijte malo ulja i pržite filete 2-3 minute s obje strane, tako da budu hrskavi. Ugasite vatru i ostavite filete u tavi dok riža ne bude gotova.

 

Savjet: Ako pripremate ribu s kožom, onda je prvo pržite kožom prema dolje, a potom okrenite.

 

Posluživanje

Prženu ribu poslužite s pirjanim špinatom i rižom. Po želji ukrasite grančicom kopra.

Sastojci

  • Sastojci250 g divlje riže ili riže sa sjemenkama 4 fileta koljaka (oko 150 g) 1 svežanj mladog luka 1 češanj češnjaka 1 vrećica svježeg špinata (oko 300 g) 50 ml bijelog vina 1/4 svežnja peršinova lista 1/4 svežnja kopra 250 g mascarponea 125 ml crème fraîcheaDodatne potrepštine biljno ulje za prženje

Priprema