Pržene jabuke s umakom od ruma
Recept iz: Rudolph van Veen
Već dvanaest godina Rudolf je jedan od najpopularnijih nizozemskih televizijskih kuhara. U najuspješnije projekte ubraja serijal Pekarnica na autobusnoj stanici koja 10 posto svojih prihoda daje u dobrotvorne svrhe.
Sastojci
- Pržene jabuke
- 3 jabuke sorte boskop
- 250 ml vode
- 175 g kristal-šećera
- 150 g šećera šećerne trske
- 50 g brašna
- 1 mahuna vanilije
- Umak od ruma
- 100 g maslaca
- 100 g šećera u prahu
- 2 žumanjka
- 50 ml ruma
- Dodatne potrepštine
- Ulje za prženje
- bijeli ubrus
- šećer u prahu za posipanje
Priprema
- Pržene jabuke
- 1. Jabuke ogulite, očistite od koštica i narežite na kriške. Kuhajte vodu i kristal-šećer dok ne dobijete sirup. Kriške jabuka blanširajte u vrućem sirupu oko 1 minute.
- 2. Ocijedite ih i ostavite da se ohlade.
- 3. Ulje zagrijte na oko 170 °C. Mahunu vanilije prepolovite po duljini i sastružite srž.
- 4. Šećer šećerne trske pomiješajte s brašnom i srži vanilije. Kriške jabuke uvaljajte u smjesu od šećera šećerne trske. Kriške jabuka pržite u ulju tako da budu zlatnosmeđe i hrskave.
- 5. Ocijedite ih, pospite šećerom u prahu i poslužite na ubrusu.
- Umak od ruma
- 1. Za umak u lončiću otopite maslac i šećer.
- 2. Žumanjke pomiješajte s rumom i, uz miješanje, ulijte toplu smjesu s maslacem. Vratite u lončić i zagrijavajte umak da se zgusne, ali ne smije prokuhati. Umak poslužite uz pržene jabuke.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Desert s čokoladnim tartufima
Recepti Mary Berry
Glazirani francuski tart od bresaka
Recepti Mary Berry
Čokoladne brownie kocke
Recepti Kirsten Tibballs
Parfe s bijelom čokoladom i kikirikijem
Recepti Mary Berry
Galette od krušaka i borovnica
Recepti Kirsten Tibballs
Semifredo s jagodama i vrhnjem
Recepti Kirsten Tibballs
Tart s malinama i slatkim vrhnjem
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladni kolač rocky road
Recepti Kirsten Tibballs
Pikantni čokoladni napitak s ledom
Recepti Kirsten Tibballs
Sladoledni štapići čupavci