Pržene jabuke s umakom od ruma
Recept iz: Rudolph van Veen
Pržene jabuke
Jabuke ogulite, očistite od koštica i narežite na kriške. Kuhajte vodu i kristal-šećer dok ne dobijete sirup. Kriške jabuka blanširajte u vrućem sirupu oko 1 minute. Ocijedite ih i ostavite da se ohlade.
Ulje zagrijte na oko 170 °C. Mahunu vanilije prepolovite po duljini i sastružite srž. Šećer šećerne trske pomiješajte s brašnom i srži vanilije. Kriške jabuke uvaljajte u smjesu od šećera šećerne trske. Kriške jabuka pržite u ulju tako da budu zlatnosmeđe i hrskave. Ocijedite ih, pospite šećerom u prahu i poslužite na ubrusu.
Umak od ruma
Za umak u lončiću otopite maslac i šećer. Žumanjke pomiješajte s rumom i, uz miješanje, ulijte toplu smjesu s maslacem. Vratite u lončić i zagrijavajte umak da se zgusne, ali ne smije prokuhati. Umak poslužite uz pržene jabuke.
Sastojci
- Pržene jabuke 3 jabuke sorte boskop 250 ml vode 175 g kristal-šećera 150 g šećera šećerne trske 50 g brašna 1 mahuna vanilijeUmak od ruma100 g maslaca 100 g šećera u prahu 2 žumanjka 50 ml rumaDodatne potrepštine Ulje za prženje bijeli ubrus šećer u prahu za posipanje
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Rudolph van Veen
Tekstualni kolačići
Recepti Rudolph van Veen
Flammkuchen
Recepti Rudolph van Veen
Desertna pizza s voćem
Recepti Rudolph van Veen
Mini kolači od limunade
Recepti Rudolph van Veen
Medvjeđi kolači
Recepti Rudolph van Veen
Čokoladna fontana sa sljezom i svježim voćem
Recepti Rudolph van Veen
Biskvit (plata s voćem)
Recepti Rudolph van Veen
Schwarzwald torta
Recepti Rudolph van Veen
Portugalska rolada
Recepti Rudolph van Veen
Tiramisu s jagodama