Pržene jabuke s umakom od ruma
Recept iz: Rudolph van Veen
Već dvanaest godina Rudolf je jedan od najpopularnijih nizozemskih televizijskih kuhara. U najuspješnije projekte ubraja serijal Pekarnica na autobusnoj stanici koja 10 posto svojih prihoda daje u dobrotvorne svrhe.
Sastojci
- Pržene jabuke
- 3 jabuke sorte boskop
- 250 ml vode
- 175 g kristal-šećera
- 150 g šećera šećerne trske
- 50 g brašna
- 1 mahuna vanilije
- Umak od ruma
- 100 g maslaca
- 100 g šećera u prahu
- 2 žumanjka
- 50 ml ruma
- Dodatne potrepštine
- Ulje za prženje
- bijeli ubrus
- šećer u prahu za posipanje
Priprema
- Pržene jabuke
- 1. Jabuke ogulite, očistite od koštica i narežite na kriške. Kuhajte vodu i kristal-šećer dok ne dobijete sirup. Kriške jabuka blanširajte u vrućem sirupu oko 1 minute.
- 2. Ocijedite ih i ostavite da se ohlade.
- 3. Ulje zagrijte na oko 170 °C. Mahunu vanilije prepolovite po duljini i sastružite srž.
- 4. Šećer šećerne trske pomiješajte s brašnom i srži vanilije. Kriške jabuke uvaljajte u smjesu od šećera šećerne trske. Kriške jabuka pržite u ulju tako da budu zlatnosmeđe i hrskave.
- 5. Ocijedite ih, pospite šećerom u prahu i poslužite na ubrusu.
- Umak od ruma
- 1. Za umak u lončiću otopite maslac i šećer.
- 2. Žumanjke pomiješajte s rumom i, uz miješanje, ulijte toplu smjesu s maslacem. Vratite u lončić i zagrijavajte umak da se zgusne, ali ne smije prokuhati. Umak poslužite uz pržene jabuke.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Crvena baršunasta torta Mary Berry
Recepti Mary Berry
Otvorena pita od jabuke i kruške
Recepti Mary Berry
Portugalski tart od marelice
Recepti Mary Berry
Čokoladna rođendanska torta
Recepti Warren Mendes
Uštipci koesisters
Recepti Justine Schofield
Pečena nektarina i halloumi s medom
Recepti Luca Ciano
Zabaglione s kavom i prepečenim panettoneom
Recepti Luca Ciano
Puding od bijele čokolade i banana sa slanim karamel umakom
Recepti Luca Ciano
Gelato affogato od slatkog krumpira
Recepti Donal Skehan
Božićne palačinke s kompotom od bobičastog voća