Opis
Istucite sve sastojke za dressing zajedno. Izdvojite oko 75-100ml i ostavite po strani.
Ostatak ulijte u veliku zip lock vrećicu te dodajte odreske i dobro ih izmasirajte kako bi se proželi. Ostavite na hladnom najmanje 4 sata.
Butternut tikva – nauljite i dobro začinite. Pecite na 180C 30 minuta ili dok ne postane mekana.
Orasi – dodajte malo ulja, začinite i stavite na pladanj. Pecite na 180C oko 8-10 minuta dok ne osjetite miris i ne potamne.
Stavite odreske na sobnu temperaturu, a zatim pecite na roštilju na ugljen 2-3 minute sa svake strane.
Salata – ubacite rajčice, bob i pire od tikve u dressing koji ste sačuvali.
Podijelite po tanjurima, dodajte potočarku, ricottu i orahe.
Na vrh položite odrezak.
Jednako možete napraviti s lososom, ali ga grillajte ili pecite u pećnici 6 minuta, što je bolje nego na roštilju na ugljen.