Istucite sve sastojke za dressing zajedno. Izdvojite oko 75-100ml i ostavite po strani.

Ostatak ulijte u veliku zip lock vrećicu te dodajte odreske i dobro ih izmasirajte kako bi se proželi. Ostavite na hladnom najmanje 4 sata.

Butternut tikva – nauljite i dobro začinite. Pecite na 180C 30 minuta ili dok ne postane mekana.

Orasi – dodajte malo ulja, začinite i stavite na pladanj. Pecite na 180C oko 8-10 minuta dok ne osjetite miris i ne potamne.

Stavite odreske na sobnu temperaturu, a zatim pecite na roštilju na ugljen 2-3 minute sa svake strane.

Salata – ubacite rajčice, bob i pire od tikve u dressing koji ste sačuvali.

Podijelite po tanjurima, dodajte potočarku, ricottu i orahe.

Na vrh položite odrezak.

Jednako možete napraviti s lososom, ali ga grillajte ili pecite u pećnici 6 minuta, što je bolje nego na roštilju na ugljen.

Sastojci

  • Sastojci

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve