Prekmurski bograč (gulaš) na Primožev način

Na maslinovu ulju prepržimo luk i cijelu glavicu češnjaka. Kad se zastakle, dodamo narezanu crvenu papriku i rajčice. Posolimo. Dodamo narezan korijen celera, bobice borovice i mljevenu papriku. Dodamo još i meso; prvo na komade narezan goveđi vrat koji zajedno s ostalim sastojcima malo prepržimo, zatim ulijemo vodu i kuhamo na smanjenoj vatri 30 minuta. Nakon pola sata dodamo na komade narezan svinjeći vrat. Kuhamo još pola sata i kao zadnje meso dodamo narezani jelenji hrbat (divljač je najnježnije meso pa ga dodajemo zadnje). Dodamo lovorov list i svježi timijan. Nasjeckamo svježi feferon i dodamo ga u jelo. Narežemo još i krumpir i ubacimo ga. Neka se jelo polako krčka na laganoj vatri. Za oko pola sata, kad se krumpir skuha, bograč je gotov. Obogatimo ga svježim peršinom i zalijemo s 2 dcl crnog vina. Pričekamo da alkohol ispari i poslužimo jelo.

 

Sastojci

  • Sastojci ½ kg goveđeg vrata ½ kg svinjećeg vrata ½ jelenjeg hrpta ½ kg krumpira ½ glavice luka ½ kg rajčice 1 glavica češnjaka žuta paprika crvena paprika celer bobice borovice lovorov list svježi timijan i svježi peršin 2 dcl 2 dl crnog vina mljevena paprika i sol svježi feferon i maslinovo ulje

Priprema