Opis
Na maslinovu ulju prepržimo luk i cijelu glavicu češnjaka. Kad se zastakle, dodamo narezanu crvenu papriku i rajčice. Posolimo. Dodamo narezan korijen celera, bobice borovice i mljevenu papriku. Dodamo još i meso; prvo na komade narezan goveđi vrat koji zajedno s ostalim sastojcima malo prepržimo, zatim ulijemo vodu i kuhamo na smanjenoj vatri 30 minuta. Nakon pola sata dodamo na komade narezan svinjeći vrat. Kuhamo još pola sata i kao zadnje meso dodamo narezani jelenji hrbat (divljač je najnježnije meso pa ga dodajemo zadnje). Dodamo lovorov list i svježi timijan. Nasjeckamo svježi feferon i dodamo ga u jelo. Narežemo još i krumpir i ubacimo ga. Neka se jelo polako krčka na laganoj vatri. Za oko pola sata, kad se krumpir skuha, bograč je gotov. Obogatimo ga svježim peršinom i zalijemo s 2 dcl crnog vina. Pričekamo da alkohol ispari i poslužimo jelo.
Sastojci
Sastojci
- ½ kg goveđeg vrata
- ½ kg svinjećeg vrata
- ½ jelenjeg hrpta
- ½ kg krumpira
- ½ glavice luka
- ½ kg rajčice
- 1 glavica češnjaka
- žuta paprika
- crvena paprika
- celer
- bobice borovice
- lovorov list
- svježi timijan i svježi peršin
- 2 dcl 2 dl crnog vina
- mljevena paprika i sol
- svježi feferon i maslinovo ulje