Predjelo s roštilja u Tajlandskom stilu
Recept iz: Tom Kerridge
Thomas Kerridge is an English Michelin-starred chef who has worked mainly in the United Kingdom. Most famous for founding a Michelin star-rated gastropub called The Hand & Flowers, Kerridge is also known for his appearances on the reality culinary programs MasterChef, Saturday Kitchen, and Great British Menu.
Sastojci
- Sastojci
- 400 g iskoštenih pilećih bataka bez kože
- 1 žlica paste od tamarinda
- 1 žličica paste od limunske trave
- 2 žlice tajlandskog soja umaka
- 1 žlica ribljeg umaka
- sok od pola limete
- 2 žlice palminog šećera, izmrvljenog
- Komad svježeg đumbira od 3 cm, oguljen i sitno nariban
- 3 lista kaffir limete, sitno nasjeckana
- zelena salata od papaje
- 250 g zelene papaje, oguljene i očišćene od juliena
- 1 mala ljutika, tanko narezana
- 1 dugi crveni čili, sitno nasjeckan
- 1 crveni čili („birds eye“), tanko narezan
- 1 češanj češnjaka, sitno nasjeckan
- 1 žlica palminog šećera
- 3 žlice soka limete
- 2 žlice ribljeg umaka
- 8 cherry rajčica, prepolovljenih
- 80 g zelenog graha, izrezanog i prepolovljenog
- šaka svježeg korijandera, grubo nasjeckanog
- šaka svježih listova metvice, natrganih
- Dekoracija
- 30 g slanog pečenog kikirikija
- kriške limete
Priprema
- 1. Svaki pileći batak narežite na četvrtine.
- 2. Stavite ih u zdjelu skupa s tamarindom, limunskom travom, tajlandskim soja umakom, ribljim umakom, sokom limete, palminim šećerom, đumbirom i lišćem kaffir limete.
- 3. Dobro promiješajte i ostavite da se marinira minimalno 20 minuta. U međuvremenu namočite 4 drvena ražnjića u posudu s vodom.
- 4. Stavite zelenu papaju u veliku zdjelu za miješanje. Pripremite salatu stavljanjem ljutike, čilija, češnjaka, palminog šećera, ribljeg umaka i soka od limete.
- 5. Dobro izmiksajte ove sastojke kako biste stvorili bazu preljeva.
- 6. Ponovno promiješajte cherry rajčice i zelene mahune. Dodajte preljev, rajčice i mahune u zdjelu s papajom i dobro promiješajte kako bi upili sve prekrasne okuse tog preljeva.
- 7. Nabodite piletinu na ražnjiće. Pecite ražnjiće na roštilju oko 4-5 minuta sa svake strane ili dok se ne ispeku. Podijelite salatu na 2 tanjura i uz nju poslužite pileće ražnjiće. Pospite kikirikijem za dodatnu hrskavost.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Luke Nguyen
Curry s piletinom i stabljikom banane
Recepti Michel Albert Roux
Salata od poširane piletine s umakom mousquetaire
Recepti Ainsley Harriott
Pita s piletinom, estragonom, porilukom i šampinjonima
Recepti Curtis Stone
Pečena piletina i grožđe s burratom i umakom od bijelog vina
Recepti Curtis Stone
Souvlaki od aromatične piletine na ražnju s pita-pogačicama i umakom tzatziki
Recepti Adam Liaw
Malezijski satay od piletine i nyonya umak od kikirikija
Recepti Adam Liaw
Saravaška laksa
Recepti Silvia Colloca
Piletina na lovački
Recepti Nico Reynolds
Karipski curry i piletina na žaru
Recepti Nico Reynolds
Nenadmašno pile na žaru u limunu i začinskom bilju