Predjelo s roštilja u Tajlandskom stilu

Thomas Kerridge is an English Michelin-starred chef who has worked mainly in the United Kingdom. Most famous for founding a Michelin star-rated gastropub called The Hand & Flowers, Kerridge is also known for his appearances on the reality culinary programs MasterChef, Saturday Kitchen, and Great British Menu.

Sastojci

  • Sastojci
  • 400 g iskoštenih pilećih bataka bez kože
  • 1 žlica paste od tamarinda
  • 1 žličica paste od limunske trave
  • 2 žlice tajlandskog soja umaka
  • 1 žlica ribljeg umaka
  • sok od pola limete
  • 2 žlice palminog šećera, izmrvljenog
  • Komad svježeg đumbira od 3 cm, oguljen i sitno nariban
  • 3 lista kaffir limete, sitno nasjeckana
  • zelena salata od papaje
  • 250 g zelene papaje, oguljene i očišćene od juliena
  • 1 mala ljutika, tanko narezana
  • 1 dugi crveni čili, sitno nasjeckan
  • 1 crveni čili („birds eye“), tanko narezan
  • 1 češanj češnjaka, sitno nasjeckan
  • 1 žlica palminog šećera
  • 3 žlice soka limete
  • 2 žlice ribljeg umaka
  • 8 cherry rajčica, prepolovljenih
  • 80 g zelenog graha, izrezanog i prepolovljenog
  • šaka svježeg korijandera, grubo nasjeckanog
  • šaka svježih listova metvice, natrganih
  • Dekoracija
  • 30 g slanog pečenog kikirikija
  • kriške limete

Priprema

  • 1. Svaki pileći batak narežite na četvrtine.
  • 2. Stavite ih u zdjelu skupa s tamarindom, limunskom travom, tajlandskim soja umakom, ribljim umakom, sokom limete, palminim šećerom, đumbirom i lišćem kaffir limete.
  • 3. Dobro promiješajte i ostavite da se marinira minimalno 20 minuta. U međuvremenu namočite 4 drvena ražnjića u posudu s vodom.
  • 4. Stavite zelenu papaju u veliku zdjelu za miješanje. Pripremite salatu stavljanjem ljutike, čilija, češnjaka, palminog šećera, ribljeg umaka i soka od limete.
  • 5. Dobro izmiksajte ove sastojke kako biste stvorili bazu preljeva.
  • 6. Ponovno promiješajte cherry rajčice i zelene mahune. Dodajte preljev, rajčice i mahune u zdjelu s papajom i dobro promiješajte kako bi upili sve prekrasne okuse tog preljeva.
  • 7. Nabodite piletinu na ražnjiće. Pecite ražnjiće na roštilju oko 4-5 minuta sa svake strane ili dok se ne ispeku. Podijelite salatu na 2 tanjura i uz nju poslužite pileće ražnjiće. Pospite kikirikijem za dodatnu hrskavost.

Povezani recepti

Vidi sve