Predjelo s roštilja u Tajlandskom stilu

Predjelo s roštilja u Tajlandskom stilu

Opis

POSTUPAK:

 

  1. Svaki pileći batak narežite na četvrtine. Stavite ih u zdjelu skupa s tamarindom, limunskom travom, tajlandskim soja umakom, ribljim umakom, sokom limete, palminim šećerom, đumbirom i lišćem kaffir limete.
  2. Dobro promiješajte i ostavite da se marinira minimalno 20 minuta. U međuvremenu namočite 4 drvena ražnjića u posudu s vodom.
  3. Stavite zelenu papaju u veliku zdjelu za miješanje. Pripremite salatu stavljanjem ljutike, čilija, češnjaka, palminog šećera, ribljeg umaka i soka od limete. Dobro izmiksajte ove sastojke kako biste stvorili bazu preljeva.

4.Ponovno promiješajte cherry rajčice i zelene mahune. Dodajte preljev, rajčice i mahune u zdjelu s papajom i dobro promiješajte kako bi upili sve prekrasne okuse tog preljeva.

  1. Nabodite piletinu na ražnjiće. Pecite ražnjiće na roštilju oko 4-5 minuta sa svake strane ili dok se ne ispeku. Podijelite salatu na 2 tanjura i uz nju poslužite pileće ražnjiće. Pospite kikirikijem za dodatnu hrskavost.

 

 

 

 

 

 

 

Sastojci

Sastojci

  • 400 g iskoštenih pilećih bataka bez kože
  • 1 žlica paste od tamarinda
  • 1 žličica paste od limunske trave
  • 2 žlice tajlandskog soja umaka
  • 1 žlica ribljeg umaka
  • sok od pola limete
  • 2 žlice palminog šećera, izmrvljenog
  • Komad svježeg đumbira od 3 cm, oguljen i sitno nariban
  • 3 lista kaffir limete, sitno nasjeckana
  • zelena salata od papaje
  • 250 g zelene papaje, oguljene i očišćene od juliena
  • 1 mala ljutika, tanko narezana
  • 1 dugi crveni čili, sitno nasjeckan
  • 1 crveni čili („birds eye“), tanko narezan
  • 1 češanj češnjaka, sitno nasjeckan
  • 1 žlica palminog šećera
  • 3 žlice soka limete
  • 2 žlice ribljeg umaka
  • 8 cherry rajčica, prepolovljenih
  • 80 g zelenog graha, izrezanog i prepolovljenog
  • šaka svježeg korijandera, grubo nasjeckanog
  • šaka svježih listova metvice, natrganih

 

Dekoracija

  • 30 g slanog pečenog kikirikija
  • kriške limete

Povezani recepti