Predjelo
Recept iz: Primož Dolničar

Primož je rođen 1973. godine u Ljubljani. Nakon srednje škole upisao je studij filozofije, a tijekom studija pridružio se plesnom kazalištu. Pred sam kraj studija putovao je po Južnoj Americi, a po povratku u Ljubljanu nastavio je plesati u kazalištu, ali i baviti se fotografijom. Vodio je i TV emisije, a danas ima kulinarski studio i stolarsku radionicu. Kuha, piše kulinarski blog te izrađuje drveni namještaj.
Sastojci
- buđola – sušeno i soljeno meso koze
- buđola – sušeno i soljeno meso magarca
- list kadulje
- lišće mente
- jedno jaje
- sol
- kolač od sjemenki konoplje
- maslinovo ulje
- mladi špinat
- Kozji sir
- namaz od oraha
Priprema
- 1. Izmutite jaje. Dodajte nasjeckanu kadulju i mentu te prstohvat soli. Za kraj namrvite kolač od sjemenki konoplje preko jajeta. Pomiješajte.
- 2. Ispecite omlet na maslinovu ulju.
- 3. Izrežite meso natanko. Narežite i kozji sir. Narežite omlet. Poslužite predjelo na drvenoj ploči na koju ste stavili lišće mladog špinata. Preko omleta premažite žlicu namaza od oraha.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Mini dauphinoise krumpiri
Recepti Adam Liaw
Sendvič s jajima
Recepti Mark Moriarty
Irska peciva jambon
Recepti Ainsley Harriott
Patlidžani punjeni sirom i orasima
Recepti Ainsley Harriott
Zapečeni kruh s pirjanim gljivama i rastopljenim sirom
Recepti Luca Ciano
Gnocco fritto s dimljenom scamorzom
Recepti Luca Ciano
Košarice od palente s gorgonzolom i salamom
Recepti Luca Ciano
Smokve u pršutu s umakom od gorgonzole
Recepti Silvia Colloca
Napuljska torta od krumpira
Recepti Nadiya Hussain
Prutići od halloumija