Predjelo
Recept iz: Primož Dolničar

Primož je rođen 1973. godine u Ljubljani. Nakon srednje škole upisao je studij filozofije, a tijekom studija pridružio se plesnom kazalištu. Pred sam kraj studija putovao je po Južnoj Americi, a po povratku u Ljubljanu nastavio je plesati u kazalištu, ali i baviti se fotografijom. Vodio je i TV emisije, a danas ima kulinarski studio i stolarsku radionicu. Kuha, piše kulinarski blog te izrađuje drveni namještaj.
Sastojci
- buđola – sušeno i soljeno meso koze
- buđola – sušeno i soljeno meso magarca
- list kadulje
- lišće mente
- jedno jaje
- sol
- kolač od sjemenki konoplje
- maslinovo ulje
- mladi špinat
- Kozji sir
- namaz od oraha
Priprema
- 1. Izmutite jaje. Dodajte nasjeckanu kadulju i mentu te prstohvat soli. Za kraj namrvite kolač od sjemenki konoplje preko jajeta. Pomiješajte.
- 2. Ispecite omlet na maslinovu ulju.
- 3. Izrežite meso natanko. Narežite i kozji sir. Narežite omlet. Poslužite predjelo na drvenoj ploči na koju ste stavili lišće mladog špinata. Preko omleta premažite žlicu namaza od oraha.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Adam Liaw
Sendvič s jajima
Recepti Mark Moriarty
Irska peciva jambon
Recepti Ainsley Harriott
Patlidžani punjeni sirom i orasima
Recepti Ainsley Harriott
Zapečeni kruh s pirjanim gljivama i rastopljenim sirom
Recepti Luca Ciano
Gnocco fritto s dimljenom scamorzom
Recepti Luca Ciano
Košarice od palente s gorgonzolom i salamom
Recepti Luca Ciano
Smokve u pršutu s umakom od gorgonzole
Recepti Silvia Colloca
Napuljska torta od krumpira
Recepti Nadiya Hussain
Prutići od halloumija
Recepti Nadiya Hussain
Furikake krumpirići