Praline od višanja
Recept iz: Rudolph van Veen
Sastojci
- Ganache od višanja
- 350 g bijele čokolade
- 100 ml vrhnja za šlag
- 1 velika žlica šećera
- malo likera od višanja
- 90 g hladnog maslaca
- 150 g višanja (smrznutih)
- Vanjski sloj
- 500 g mliječne čokolade
- 100 g šećera u prahu
- 1 žlica cimeta
Priprema
- Ganache od višanja
- Nasjeckajte čokoladu. Zakuhajte vrhnje za šlag, šećer i liker od višanja. Toplo vrhnje prelijte preko čokolade i miješajte dok se čokolada ne otopi. Dodajte maslac. Ganache stavite u vrećicu za ukrašavanje i ostavite u hladnjaku oko 30 minuta da se malo stvrdne. Na papir za pečenje istisnite kuglice ganachea i u sredinu stavite višnju. Kuglice ganachea stavite u zamrzivač.
- Rastapanje čokolade
- Dvije trećine čokolade otopite na parnoj kupelji. Umiješajte preostalu čokoladu dok se posve ne otopi i dok temperatura ne bude najviše 31 °C. Ovdje pogledajte kako se temperira čokolada.
- Postupak pravljenja pralina
- Punjene kuglice ganachea umočite u rastopljenu čokoladu. Pomiješajte šećer u prahu i cimet u prahu te uvaljajte praline u tu smjesu. Prije posluživanja ostavite praline da se malo stvrdnu.
- Dodatne potrepštine
- Vrećica za ukrašavanje, termometar.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Lora i Stoyan
Voćni tart sa želatinom
Recepti Lora i Stoyan
Čokoladna torta s keksima
Recepti Lora i Stoyan
Semifredo sa smokvama, kadaifom i orasima
Recepti Lora i Stoyan
Griz
Recepti Lora i Stoyan
Palačinke sa zelenim umakom i sirom
Recepti Lora i Stoyan
Saralija
Recepti Lora i Stoyan
Kuglice od uskršnjeg kruha s domaćim namazom od čokolade
Recepti Curtis Stone
Panna cotta s jagodama poširanima u pjenušcu
Recepti Luca Ciano
Sorbet od bosiljka s mrvicama i džemom
Recepti Lora i Stoyan
Browniji s višnjama i glazurom od snijega