Praline od višanja
Recept iz: Rudolph van Veen
Priprema
Ganache od višanja
Nasjeckajte čokoladu. Zakuhajte vrhnje za šlag, šećer i liker od višanja. Toplo vrhnje prelijte preko čokolade i miješajte dok se čokolada ne otopi. Dodajte maslac. Ganache stavite u vrećicu za ukrašavanje i ostavite u hladnjaku oko 30 minuta da se malo stvrdne. Na papir za pečenje istisnite kuglice ganachea i u sredinu stavite višnju. Kuglice ganachea stavite u zamrzivač.
Rastapanje čokolade
Dvije trećine čokolade otopite na parnoj kupelji. Umiješajte preostalu čokoladu dok se posve ne otopi i dok temperatura ne bude najviše 31 °C. Ovdje pogledajte kako se temperira čokolada.
Postupak pravljenja pralina
Punjene kuglice ganachea umočite u rastopljenu čokoladu. Pomiješajte šećer u prahu i cimet u prahu te uvaljajte praline u tu smjesu. Prije posluživanja ostavite praline da se malo stvrdnu.
Dodatne potrepštine
Vrećica za ukrašavanje, termometar.
Sastojci
- Ganache od višanja350 g bijele čokolade 100 ml vrhnja za šlag 1 velika žlica šećera malo likera od višanja 90 g hladnog maslaca 150 g višanja (smrznutih)Vanjski sloj500 g mliječne čokolade 100 g šećera u prahu 1 žlica cimeta
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Rudolph van Veen
Tekstualni kolačići
Recepti Rudolph van Veen
Flammkuchen
Recepti Rudolph van Veen
Desertna pizza s voćem
Recepti Rudolph van Veen
Mini kolači od limunade
Recepti Rudolph van Veen
Medvjeđi kolači
Recepti Rudolph van Veen
Čokoladna fontana sa sljezom i svježim voćem
Recepti Rudolph van Veen
Biskvit (plata s voćem)
Recepti Rudolph van Veen
Schwarzwald torta
Recepti Rudolph van Veen
Portugalska rolada
Recepti Rudolph van Veen
Tiramisu s jagodama