Praline od višanja

Praline od višanja

Opis

Priprema

 

Ganacheod višanja

Nasjeckajte čokoladu. Zakuhajte vrhnje za šlag, šećer i liker od višanja. Toplo vrhnje prelijte preko čokolade i miješajte dok se čokolada ne otopi. Dodajte maslac. Ganache stavite u vrećicu za ukrašavanje i ostavite u hladnjaku oko 30 minuta da se malo stvrdne. Na papir za pečenje istisnite kuglice ganachea i u sredinu stavite višnju. Kuglice ganachea stavite u zamrzivač.

Rastapanje čokolade

Dvije trećine čokolade otopite na parnoj kupelji. Umiješajte preostalu čokoladu dok se posve ne otopi i dok temperatura ne bude najviše 31 °C. Ovdje pogledajte kako se temperira čokolada.

Postupak pravljenja pralina

Punjene kuglice ganachea umočite u rastopljenu čokoladu. Pomiješajte šećer u prahu i cimet u prahu te uvaljajte praline u tu smjesu. Prije posluživanja ostavite praline da se malo stvrdnu.

 

Dodatne potrepštine

Vrećica za ukrašavanje, termometar.

 

 

Sastojci

Ganache od višanja

  • 350 g bijele čokolade
  • 100 ml vrhnja za šlag
  • 1 velika žlica šećera
  • malo likera od višanja
  • 90 g hladnog maslaca
  • 150 g višanja (smrznutih)

Vanjski sloj

  • 500 g mliječne čokolade
  • 100 g šećera u prahu
  • 1 žlica cimeta

Povezani recepti