Opis
Priprema
Ganacheod višanja
Nasjeckajte čokoladu. Zakuhajte vrhnje za šlag, šećer i liker od višanja. Toplo vrhnje prelijte preko čokolade i miješajte dok se čokolada ne otopi. Dodajte maslac. Ganache stavite u vrećicu za ukrašavanje i ostavite u hladnjaku oko 30 minuta da se malo stvrdne. Na papir za pečenje istisnite kuglice ganachea i u sredinu stavite višnju. Kuglice ganachea stavite u zamrzivač.
Rastapanje čokolade
Dvije trećine čokolade otopite na parnoj kupelji. Umiješajte preostalu čokoladu dok se posve ne otopi i dok temperatura ne bude najviše 31 °C. Ovdje pogledajte kako se temperira čokolada.
Postupak pravljenja pralina
Punjene kuglice ganachea umočite u rastopljenu čokoladu. Pomiješajte šećer u prahu i cimet u prahu te uvaljajte praline u tu smjesu. Prije posluživanja ostavite praline da se malo stvrdnu.
Dodatne potrepštine
Vrećica za ukrašavanje, termometar.
Sastojci
Ganache od višanja
- 350 g bijele čokolade
- 100 ml vrhnja za šlag
- 1 velika žlica šećera
- malo likera od višanja
- 90 g hladnog maslaca
- 150 g višanja (smrznutih)
Vanjski sloj
- 500 g mliječne čokolade
- 100 g šećera u prahu
- 1 žlica cimeta