Praline od višanja

Priprema

 

Ganache od višanja

Nasjeckajte čokoladu. Zakuhajte vrhnje za šlag, šećer i liker od višanja. Toplo vrhnje prelijte preko čokolade i miješajte dok se čokolada ne otopi. Dodajte maslac. Ganache stavite u vrećicu za ukrašavanje i ostavite u hladnjaku oko 30 minuta da se malo stvrdne. Na papir za pečenje istisnite kuglice ganachea i u sredinu stavite višnju. Kuglice ganachea stavite u zamrzivač.

Rastapanje čokolade

Dvije trećine čokolade otopite na parnoj kupelji. Umiješajte preostalu čokoladu dok se posve ne otopi i dok temperatura ne bude najviše 31 °C. Ovdje pogledajte kako se temperira čokolada.

Postupak pravljenja pralina

Punjene kuglice ganachea umočite u rastopljenu čokoladu. Pomiješajte šećer u prahu i cimet u prahu te uvaljajte praline u tu smjesu. Prije posluživanja ostavite praline da se malo stvrdnu.

 

Dodatne potrepštine

Vrećica za ukrašavanje, termometar.

 

 

Sastojci

  • Ganache od višanja350 g bijele čokolade 100 ml vrhnja za šlag 1 velika žlica šećera malo likera od višanja 90 g hladnog maslaca 150 g višanja (smrznutih)Vanjski sloj500 g mliječne čokolade 100 g šećera u prahu 1 žlica cimeta

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve