Priprema:

Rolice od tikvica 


Zagrijte roštilj ili gril-tavu.
Narežite tikvice na tanke kriške pomoću rezača za sir, premažite uljem i pecite s jedne strane. Na svaku krišku tikvice stavite traku dimljene šunke, malo frisee zelene salate i malo potočnice. Zarolajte ih i zabodite koktel-štapić.

 

Umak od sira i jogurta


Izmiksajte kozji sir i jogurt u multipraktiku. Žlicom prebacite umak u zdjelu. Nasjeckajte čili papričice što sitnije. U umak dodajte maslinovo ulje i čili pahuljice. Držite umak u hladnjaku do uporabe.

Povrtna i mesna plata s umakom od sira i jogurta 


Otkinite korijen s radiča i uklonite slobodne listove. Narežite okrugle tikvice po dužini na tanke kriške te ih posložite na pladanj poput lopte tako da kriške idu prema van, zajedno s listovima radiča. Dodajte povrće i meso. Pospite meso svojim odabirom sjeckanih izdanaka. Na pladanj stavite i zdjelu s umakom od jogurta i sira. 

 

Hrskavi cvjetovi tikvica 


Zagrijte malo ulja na 180 °C. Pomoću metlice umutite vodu, brašno, jaje, kukuruzni škrob i sol u tijesto. Odrežite tučak s cvjetova tikvice. Nježno umočite cvjetove tikvice u tijesto i pržite ih u dubokoj masnoći u manjim količinama dok ne poprime zlatnu boju. Izvadite ih na kuhinjski ručnik da se upije višak masnoće te odmah poslužite. 

Sastojci

  • Rolice od tikvice1 tikvica maslinovo ulje 100 g šunke 50 g frisee zelene salate 1 šalica potočniceUmak od jogurta i sira250 g mekanog kozjeg sira malo maslinova ulja 3 sušene čili papričice 50 ml jogurtaPladanj2 glavice radiča 1 tikvica slatki zalogajčići baby krastavci minirajčice 1 porcija rolica od tikvica 300 g miješanog mesa izdanci po izboru 1 porcija umaka s jogurtom i siromHrskavi cvjetovi tikvica ulje ulje za prženje 150 ml ledene vode 125 g brašna 1 jaje 1 čajna žličica kukuruznog škroba sol 8 cvjetova tikvica

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve