Povrće iz woka s kozicama s češnjakom

Povrće iz woka s kozicama s češnjakom

Opis

Priprema

 

Kozice s češnjakom

·        Češnjak ogulite i sitno nasjeckajte.

·        Kozice pomiješajte s uljem i češnjakom i ostavite da se mariniraju oko 30 minuta.

 

Rezanci

·        Zakuhajte vodu i ugasite vatru. Ostavite rezance u vrućoj vodi oko 4 minute i potom ih ocijedite.

 

Povrće iz woka

·        Poriluk operite.

·        Zeleni dio poriluka odrežite, a bijeli narežite na komade dugačke oko 5 cm. Potom narežite poriluk na jednake trakice.

·        Mrkvu ogulite i narežite na tanke trakice.

·        Crvenu papriku prepolovite, odstranite sjemenke i narežite na trakice.

·        Crveni luk ogulite i narežite na kriške.

·        Krastavac prepolovite po duljini i odstranite sjemenke. Narežite ga na trake.

·        Kineski kupus prepolovite, operite i narežite na trakice.

 

·        Wok zagrijte i u njemu na jakoj vatri pržite marinirane kozice oko 5 minuta. Ulje sačuvajte za povrće. Kozice ocijedite na kuhinjskom papiru.

·        U woku zagrijte još malo ulja od češnjaka i pržite mrkvu, poriluk, crveni luk i kineski kupus oko 5 minuta. Posolite i začinite svježe mljevenim paprom.

·        Dodajte papriku i krastavac i pržite još otprilike 2 minute.

·        Na kraju dodajte čili-umak, indijske oraščiće i pržene kozice.

 

 

Posluživanje

Povrće iz woka poslužite s rezancima.

 

Savjet: jelo možete po želji začiniti raznim umacima i začinima kao što su đumbir, češnjak i sambal.

Sastojci

Kozice s češnjakom

  • 3 češnja češnjaka
  • 200 ml maslinova ulja
  • 400 g očišćenih kozica

Rezanci

  • 100 g rižinih rezanaca

Povrće iz woka

  • 1 poriluk
  • 1 velika mrkva
  • 1 crvena paprika
  • 1 glavica crvenog luka
  • 1 krastavac
  • 1 glavica kineskog kupusa
  • 4 žlice slatkog čili-umaka
  • 100 g slanih indijskih oraščića

Dodatne potrepštine

  • Wok

Povezani recepti