Opis
Priprema
Kozice s češnjakom
· Češnjak ogulite i sitno nasjeckajte.
· Kozice pomiješajte s uljem i češnjakom i ostavite da se mariniraju oko 30 minuta.
Rezanci
· Zakuhajte vodu i ugasite vatru. Ostavite rezance u vrućoj vodi oko 4 minute i potom ih ocijedite.
Povrće iz woka
· Poriluk operite.
· Zeleni dio poriluka odrežite, a bijeli narežite na komade dugačke oko 5 cm. Potom narežite poriluk na jednake trakice.
· Mrkvu ogulite i narežite na tanke trakice.
· Crvenu papriku prepolovite, odstranite sjemenke i narežite na trakice.
· Crveni luk ogulite i narežite na kriške.
· Krastavac prepolovite po duljini i odstranite sjemenke. Narežite ga na trake.
· Kineski kupus prepolovite, operite i narežite na trakice.
· Wok zagrijte i u njemu na jakoj vatri pržite marinirane kozice oko 5 minuta. Ulje sačuvajte za povrće. Kozice ocijedite na kuhinjskom papiru.
· U woku zagrijte još malo ulja od češnjaka i pržite mrkvu, poriluk, crveni luk i kineski kupus oko 5 minuta. Posolite i začinite svježe mljevenim paprom.
· Dodajte papriku i krastavac i pržite još otprilike 2 minute.
· Na kraju dodajte čili-umak, indijske oraščiće i pržene kozice.
Posluživanje
Povrće iz woka poslužite s rezancima.
Savjet: jelo možete po želji začiniti raznim umacima i začinima kao što su đumbir, češnjak i sambal.
Sastojci
Kozice s češnjakom
- 3 češnja češnjaka
- 200 ml maslinova ulja
- 400 g očišćenih kozica
Rezanci
- 100 g rižinih rezanaca
Povrće iz woka
- 1 poriluk
- 1 velika mrkva
- 1 crvena paprika
- 1 glavica crvenog luka
- 1 krastavac
- 1 glavica kineskog kupusa
- 4 žlice slatkog čili-umaka
- 100 g slanih indijskih oraščića
Dodatne potrepštine
- Wok