Povrće iz woka s kozicama s češnjakom

Priprema

 

Kozice s češnjakom

·        Češnjak ogulite i sitno nasjeckajte.

·        Kozice pomiješajte s uljem i češnjakom i ostavite da se mariniraju oko 30 minuta.

 

Rezanci

·        Zakuhajte vodu i ugasite vatru. Ostavite rezance u vrućoj vodi oko 4 minute i potom ih ocijedite.

 

Povrće iz woka

·        Poriluk operite.

·        Zeleni dio poriluka odrežite, a bijeli narežite na komade dugačke oko 5 cm. Potom narežite poriluk na jednake trakice.

·        Mrkvu ogulite i narežite na tanke trakice.

·        Crvenu papriku prepolovite, odstranite sjemenke i narežite na trakice.

·        Crveni luk ogulite i narežite na kriške.

·        Krastavac prepolovite po duljini i odstranite sjemenke. Narežite ga na trake.

·        Kineski kupus prepolovite, operite i narežite na trakice.

 

·        Wok zagrijte i u njemu na jakoj vatri pržite marinirane kozice oko 5 minuta. Ulje sačuvajte za povrće. Kozice ocijedite na kuhinjskom papiru.

·        U woku zagrijte još malo ulja od češnjaka i pržite mrkvu, poriluk, crveni luk i kineski kupus oko 5 minuta. Posolite i začinite svježe mljevenim paprom.

·        Dodajte papriku i krastavac i pržite još otprilike 2 minute.

·        Na kraju dodajte čili-umak, indijske oraščiće i pržene kozice.

 

 

Posluživanje

Povrće iz woka poslužite s rezancima.

 

Savjet: jelo možete po želji začiniti raznim umacima i začinima kao što su đumbir, češnjak i sambal.

Sastojci

  • Kozice s češnjakom 3 češnja češnjaka 200 ml maslinova ulja 400 g očišćenih kozicaRezanci100 g rižinih rezanacaPovrće iz woka 1 poriluk 1 velika mrkva 1 crvena paprika 1 glavica crvenog luka 1 krastavac 1 glavica kineskog kupusa 4 žlice slatkog čili-umaka 100 g slanih indijskih oraščićaDodatne potrepštine Wok

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve