Povrće i crvena riža
Rižu isperite kratko pod hladnom vodom. Rižu kuhajte u slanoj kipućoj vodi oko 20-30 minuta dok ne omekša. Crvena riža teško se prekuha pa možete prema potrebi kuhati i duže. Procijedite.
Češnjak izrežite na sitno, a luk, tikvicu i papriku na željenu veličinu. Prepolovite cherry rajčice. Maslinovo ulje zagrijte u tavi i kratko popržite češnjak, luk, tikvicu i papriku. Dodajte crvenu rižu i sok od rajčice u tavu. Miješajte dok gotovo sva tekućina ne ispari. Umiješajte rajčicu i špinat. Začinite solju i crnim paprom. Poslužite odmah. Kao prilog dobro se slaže uz jela od ribe ili školjke.
Češnjak izrežite na sitno, a luk, tikvicu i papriku na željenu veličinu. Prepolovite cherry rajčice. Maslinovo ulje zagrijte u tavi i kratko popržite češnjak, luk, tikvicu i papriku. Dodajte crvenu rižu i sok od rajčice u tavu. Miješajte dok gotovo sva tekućina ne ispari. Umiješajte rajčicu i špinat. Začinite solju i crnim paprom. Poslužite odmah. Kao prilog dobro se slaže uz jela od ribe ili školjke.
Sastojci
- 500 g crvene riže 3 dl soka od rajčice 2 češnja češnjaka 1 luk 1 tikvica 1 paprika 1 kutija cherry rajčica 1 kutija opranog špinata maslinovo ulje sol papar