Povrće i crvena riža

Povrće i crvena riža

Opis

Rižu isperite kratko pod hladnom vodom. Rižu kuhajte u slanoj kipućoj vodi oko 20-30 minuta dok ne omekša. Crvena riža teško se prekuha pa možete prema potrebi kuhati i duže. Procijedite.
Češnjak izrežite na sitno, a luk, tikvicu i papriku na željenu veličinu. Prepolovite cherry rajčice. Maslinovo ulje zagrijte u tavi i kratko popržite češnjak, luk, tikvicu i papriku. Dodajte crvenu rižu i sok od rajčice u tavu. Miješajte dok gotovo sva tekućina ne ispari. Umiješajte rajčicu i špinat. Začinite solju i crnim paprom. Poslužite odmah. Kao prilog dobro se slaže uz jela od ribe ili školjke.

Sastojci

  • 500 g crvene riže
  • 3 dl soka od rajčice
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 luk
  • 1 tikvica
  • 1 paprika
  • 1 kutija cherry rajčica
  • 1 kutija opranog špinata
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar