Opis

  1. Pećnicu zagrijte na 180C.
  2. Lagano maslacem namažite komad kuhinjske folije dovoljno velik da u njega možete zamotati losos.
  3. Stavite nekoliko grančica kopra na jednu stranu folije. Začinite foliju i stavite losos na vrh, tako da je koža prema gore. Prelijte bijelim vinom i sokom limuna. Preklopite foliju preko ribe kako bi formirali paketić i zatvorite sve otvore.
  4. Prebacite u veliki lim za pečenje i pecite otprilike 25 minuta ili dok riba ne postane blago ružičasta i matirana.
  5. Za ukrašavanje ribe, u loncu s vrelom vodom blanširajte šparoge 3 minute. Ocijedite i isperite s hladnom vodom. Narežite na manje komade.
  6. Kako biste napravili preljev, u vrču izmiješajte sve sastojke za preljev.
  7. Uz pomoć dvije lopatice, prebacite ribu na veliki tanjur. Šparoge rasporedite dužinom ribe, škampe stavite na vrh i prelijte s malo preljeva. Ukrasite s ploškama rotkvice ili mikro začinskim biljem.
  8. Poslužite uz preostali preljev u vrču.

Sastojci

  • 1kg file lososa
  • manji stručak kopra
  • 50ml suhog bijelog vina
  • 1 limun, samo sok
  • sol i svježe mljeveni crni papar

Za ukrašavanje:

  • 20 vrhova šparoga
  • 100g kuhanih, očišćenih repova smeđih škampi
  • ružičaste rotkvice ili mikro bilje

Za preljev:

  • ½ šalot luk, sitno nasjeckan
  • 2 žličice Dijon senfa
  • 3 žlice bijelog vinskog octa
  • 150ml maslinovog ulja
  • 1 žličica sitnog šećera
  • stručak svježeg kopra, nasjeckanog

Povezani recepti