Nigel Slater rođen je 9. travnja 1958. u Wolverhamptonu, u Engleskoj. 
 
Autor je nekoliko najprodavanijih knjiga i voditelj devet BBC-jevih televizijskih serija. 26 godina bio je food kolumnist za The Observer. 

Sastojci

  • 4 kruške
  • 1 stisak limunskog soka
  • 1 litra vode
  • 100 grama  sitnog šećera
  • 200 ml  tučenog vrhnja
  • 100 grama Firentinskih keksi
  • 100 grama tamne čokolade
  • 1 štapić vanilije

Priprema

  • 1. Kruške ogulite, sa žlicom ih prepolovite i izvadite sredinu. U šećernoj vodi poširajte kruške, istisnite u vodu malo limunskog soka da kruške ne postanu smeđe i ubacit štapić vanilije (kao zamjenu možete staviti i malo ekstrakta vanilije).
  • 2. Voće ubacite u sirup i ostavite da se kuha 15 - 20 minuta sve dok kruške ne postanu mekane kada ih ubodete nožem. Ostavite da se kruške hlade u vlastitom sirupu barem sat vremena, zatim ih izvadite i ostavite u hladnjaku u plitkoj posudi.
  • 3. Istucite slatko vrhnje – ne smije biti previše čvrsto- zatim dodajte grubo narezane kekse.
  • 4. Izlomite tamnu čokoladu na manje dijelove i rastopite je u zdjeli iznad vode koja je proključala. Neka se sama otopi, ne miješajte je.
  • 5. Kada se čokolada otopila, ugasite vatru, a kruške napunite kremom od firentinskih keksi. Prelijte čokoladom u zig-zag potezima, ostavite u hladnjaku da se malo stisne i čokolada postane hrskava.

Povezani recepti

Vidi sve