Poširane breskve s mačjim jezicima
Recept iz: Michel Albert Roux
Michel Albert Roux, poznatiji kao Michel Roux Jr. je englesko-francuski kuhar te vlasnik restorana Le Gavroche u Londonu. Kuhar je s dvije Michelinove zvjezdice, a s nama dijeli ukusne francuske regionalne recepte koji će oduševiti svakoga!
Sastojci
- 6 bresaka
- 500 g šećera
- 2 grančice ružmarina
- 3 trake narančine korice
- 8 litara vode
- 125 g omekšalog maslaca
- 125 g šećera
- 3 bjelanca
- 185 g brašna
- sjemenke iz mahune vanilije
Priprema
- 1. U posudu na vatri stavite vodu, šećer, ružmarin i narančinu koru pa pustite da zakipi.
- 2. Dodajte breskve i smanjite vatru. Poklopite posudu papirom za pečenje i pustite da se sve lagano krčka oko 20 minuta a zatim je uklonite s vatre i ostavite da se sve ohladi.
- 3. U zdjeli promiješajte maslac i šećer pa mikserom mutite dok ne dobijete glatku smjesu. Dodajte jedno po jedno bjelance, prosijano brašno i sjemenke vanilije pa mutite dok ne postane glatko. Prekrijte zdjelu i pustite da sve odstoji 20-30 minuta.
- 4. Zagrijte pećnicu na 190°C. Ulijte smjesu u vrećicu za istiskivanje otvora oko jedan centimetar pa na papirom obloženi lim za pečenje istisnite jezike dužine 5-6 cm, ostavljajući razmak među njima od oko 2 cm.
- 5. Pecite ih oko 5-8 minuta ili dok ne poprime boju pa ih izvadite iz pećnice i ostavite da se ohlade.
- 6. Poslužite breskve s malo sirupa u zdjelicama a mačje jezike u zasebnoj zdjeli.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Michel Albert Roux
Mille feuille pogačice s čokoladom
Recepti Michel Albert Roux
Oreilettes
Recepti Michel Albert Roux
Sufle od jagoda s pistacijama
Recepti Michel Albert Roux
Glazirana dinja sa šećerom i borovnicama
Recepti Ainsley Harriott
Staklenke s jagodama, keksima i cheesecakeom
Recepti Ainsley Harriott
Betsyne palačinkice s džemom od rabarbare i maline i šlagom
Recepti Ainsley Harriott
Pire od jagoda s kremom od bazge
Recepti Curtis Stone
Slatki složenac od kroasana i lješnjaka
Recepti Luca Ciano
Sgroppino od limuna sa želeom od prosecca
Recepti Luca Ciano
Panna cotta od bivoljeg jogurta s preljevom od limoncella i jagoda