Michel Albert Roux, poznatiji kao Michel Roux Jr. je englesko-francuski kuhar te vlasnik restorana Le Gavroche u Londonu. Kuhar je s dvije Michelinove zvjezdice, a s nama dijeli ukusne francuske regionalne recepte koji će oduševiti svakoga! 

Sastojci

  • 6 bresaka
  • 500 g šećera
  • 2 grančice ružmarina
  • 3 trake narančine korice
  • 8 litara vode
  • 125 g omekšalog maslaca
  • 125 g šećera
  • 3 bjelanca
  • 185 g brašna
  • sjemenke iz mahune vanilije

Priprema

  • 1. U posudu na vatri stavite vodu, šećer, ružmarin i narančinu koru pa pustite da zakipi.
  • 2. Dodajte breskve i smanjite vatru. Poklopite posudu papirom za pečenje i pustite da se sve lagano krčka oko 20 minuta a zatim je uklonite s vatre i ostavite da se sve ohladi.
  • 3. U zdjeli promiješajte maslac i šećer pa mikserom mutite dok ne dobijete glatku smjesu. Dodajte jedno po jedno bjelance, prosijano brašno i sjemenke vanilije pa mutite dok ne postane glatko. Prekrijte zdjelu i pustite da sve odstoji 20-30 minuta.
  • 4. Zagrijte pećnicu na 190°C. Ulijte smjesu u vrećicu za istiskivanje otvora oko jedan centimetar pa na papirom obloženi lim za pečenje istisnite jezike dužine 5-6 cm, ostavljajući razmak među njima od oko 2 cm.
  • 5. Pecite ih oko 5-8 minuta ili dok ne poprime boju pa ih izvadite iz pećnice i ostavite da se ohlade.
  • 6. Poslužite breskve s malo sirupa u zdjelicama a mačje jezike u zasebnoj zdjeli.

Povezani recepti

Vidi sve