Portugalski tarte s kremom

Način pripreme:

1. Rukom razbijte žumanjke sa šećerom. Dodajte gustin i promiješajte dok ne nastane glatka smjesa. U mlazovima dodajte vrhnje i svježe mlijeko neprestano miješajući.

2.Smjesu stavite na srednje jaku vatru i neprestano miješajte dok se ne zgusne i ne počne ključati. Lonac uklonite s vatre i dodajte ekstrakt vanilije i promiješajte. Kremu ulijte u posudu, pokrijte prozirnom folijom i ostavite da se ohladi.

3. Prhko tijesto razrežite na dva komada i stavite jedan na drugi. S pomoću valjka razvaljajte tijesto na lagano pobrašnjenoj podlozi. Uvijte ga u roladu i narežite na jednake dijelove debljine oko 1 cm.

4. Svaki komad tijesta razvaljajte u oblik veličine za gnijezdo kalupa za muffine. U svaki kalup stavite komad tijesta. Ulijte po 1 žlicu hladne kreme u svako gnijezdo. Tarte pecite 15-20 min u unaprijed ugrijanoj pećnici na 200 stupnjeva.

Sastojci

  • Sastojci3 žumanjka 115 g šećera 230 ml vrhnja 2 žlice gustina 170 ml svježeg mlijeka 1 list prhkog tijesta 2 žličice ekstrakta vanilije

Priprema