Portugalska kamena juha s hobotnicom
Recept iz: Katie Goarmon
Priprema:
1. Ostavite grah da se namače preko noći (8 do 10 sati).
2. Kuhajte grah s kobasicom, krvavicom, češnjakom, lukom i lovorom.
3. Začinite paprom i maslinovim uljem.
4. Kuhajte otprilike jedan sat.
5. U drugoj posudi kuhajte hobotnicu s lukom.
6. Kada su hobotnica, kobasica, krvavica i luk kuhani, narežite ih na komadiće.
7. Narežite krumpire na kockice i dodajte ga u lonac s grahom.
8. U lonac dodajte dimljenu kobasicu.
9. Kada je sve kuhano, u lonac vratite hobotnicu, kobasice, slaninu i luk.
10. Dodajte umak od rajčice i pustite da se kuha.
11. Maknite lonac sa štednjaka i pustite da se juha zgusne.
Sastojci
- Sastojci500 g graha 600 g krumpira 1 kg hobotnice 200 g slanine 1 kobasica 1 krvavica 1 dimljena kobasica 1 luk 2 režnja češnjaka 1 lovorov list 1 svežanj svježeg korijandara sol papar umak od rajčice
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Adam Liaw
Kokošja juha s dvije vrste okruglica (Hønsekødssuppe)
Recepti Adam Liaw
Juha od graška s raženim i pirovim palačinkama
Recepti Primož Dolničar
Osnova za juhu
Recepti Primož Dolničar
Juha od gljiva
Recepti Lora i Stoyan
Riblja juha sa zelenim umakom
Recepti Lora i Stoyan
Juha od batata s tostiranim lješnjacima
Recepti Lora i Stoyan
Juha od jeruzalemskih artičoka s kaduljom
Recepti Lora i Stoyan
Krem juha od graška s dimljenom pastrvom
Recepti Lora i Stoyan
Juha od crvene leće
Recepti Lora i Stoyan
Talijanska svadbena juha