Opis
Priprema:
1. Ostavite grah da se namače preko noći (8 do 10 sati).
2. Kuhajte grah s kobasicom, krvavicom, češnjakom, lukom i lovorom.
3. Začinite paprom i maslinovim uljem.
4. Kuhajte otprilike jedan sat.
5. U drugoj posudi kuhajte hobotnicu s lukom.
6. Kada su hobotnica, kobasica, krvavica i luk kuhani, narežite ih na komadiće.
7. Narežite krumpire na kockice i dodajte ga u lonac s grahom.
8. U lonac dodajte dimljenu kobasicu.
9. Kada je sve kuhano, u lonac vratite hobotnicu, kobasice, slaninu i luk.
10. Dodajte umak od rajčice i pustite da se kuha.
11. Maknite lonac sa štednjaka i pustite da se juha zgusne.
Sastojci
Sastojci
- 500 g graha
- 600 g krumpira
- 1 kg hobotnice
- 200 g slanine
- 1 kobasica
- 1 krvavica
- 1 dimljena kobasica
- 1 luk
- 2 režnja češnjaka
- 1 lovorov list
- 1 svežanj svježeg korijandara
- sol
- papar
- umak od rajčice