Portugalska kamena juha s hobotnicom

Priprema:

1. Ostavite grah da se namače preko noći (8 do 10 sati).

2. Kuhajte grah s kobasicom, krvavicom, češnjakom, lukom i lovorom.

3. Začinite paprom i maslinovim uljem.

4. Kuhajte otprilike jedan sat.

5. U drugoj posudi kuhajte hobotnicu s lukom.

6. Kada su hobotnica, kobasica, krvavica i luk kuhani, narežite ih na komadiće.

7. Narežite krumpire na kockice i dodajte ga u lonac s grahom.

8. U lonac dodajte dimljenu kobasicu.

9. Kada je sve kuhano, u lonac vratite hobotnicu, kobasice, slaninu i luk.

10. Dodajte umak od rajčice i pustite da se kuha.

11. Maknite lonac sa štednjaka i pustite da se juha zgusne.

Sastojci

  • Sastojci500 g graha 600 g krumpira 1 kg hobotnice 200 g slanine 1 kobasica 1 krvavica 1 dimljena kobasica 1 luk 2 režnja češnjaka 1 lovorov list 1 svežanj svježeg korijandara sol papar umak od rajčice

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve