Poriluk s maslinovim uljem

Poriluk s maslinovim uljem

Opis

Priprema:

Ogulite mrkvu, prerežite napola po dužini i potom nasjeckajte poprijeko.

Očistite poriluk i nasjeckajte poprečnim rezovima.

Ogulite luk i narežite ga na četiri komada.

Stavite lonac na štednjak, ulijte maslinovo ulje i ostavite da se zagrije.

Kad se ulje zagrije, u lonac poredajte luk, mrkvu i poriluk. Miješajte dok sve povrće ne bude prekriveno uljem. Poklopite lonac i ostavite da povrće omekša.

Iscijedite limunov sok.

Da se poriluk i luk ne raspadnu, miješajte povrće tako da s vremena na vrijeme protresete lonac.

Kad povrće lagano omekša, po vrhu pospite šećer i sol te ponovno protresite lonac da promiješate. Prelijte vodom, poklopite i ostavite da se kuha na laganoj vatri. Kad se arome malo povežu, dodajte limunov sok i nastavite kuhati.

Kad je povrće gotovo kuhano, dodajte prethodno namočenu rižu i nastavite kuhati još 20-25 minuta u poklopljenom loncu, sve dok riža i povrće ne omekšaju.

U posudu stavite listove peršina, prelijte ih sokom četvrt limuna i maslinovim uljem; posolite i pospite crnim kimom.

Stavite peršin na tanjur za posluživanje. Do njega stavite kuhani poriluk s maslinovim uljem i poslužite.

Sastojci

Sastojci

  • 2 mrkve
  • 4 poriluka
  • 1 luk
  • ½ čaše maslinova ulja
  • sok 1 limuna
  • 1 desertna žlica kristal-šećera
  • 1 prstohvat soli
  • 1 čaša vode
  • 1 jušna žlica riže baldo
  • 1 svežanj peršina
  • list
  • ¾ limuna
  • sok
  • maslinovo ulje
  • 1 prstohvat soli
  • 1 prstohvat crnog kima

Povezani recepti