Poriluk s maslinovim uljem
Recept iz: Maksut Aşkar
Priprema:
Ogulite mrkvu, prerežite napola po dužini i potom nasjeckajte poprijeko.
Očistite poriluk i nasjeckajte poprečnim rezovima.
Ogulite luk i narežite ga na četiri komada.
Stavite lonac na štednjak, ulijte maslinovo ulje i ostavite da se zagrije.
Kad se ulje zagrije, u lonac poredajte luk, mrkvu i poriluk. Miješajte dok sve povrće ne bude prekriveno uljem. Poklopite lonac i ostavite da povrće omekša.
Iscijedite limunov sok.
Da se poriluk i luk ne raspadnu, miješajte povrće tako da s vremena na vrijeme protresete lonac.
Kad povrće lagano omekša, po vrhu pospite šećer i sol te ponovno protresite lonac da promiješate. Prelijte vodom, poklopite i ostavite da se kuha na laganoj vatri. Kad se arome malo povežu, dodajte limunov sok i nastavite kuhati.
Kad je povrće gotovo kuhano, dodajte prethodno namočenu rižu i nastavite kuhati još 20-25 minuta u poklopljenom loncu, sve dok riža i povrće ne omekšaju.
U posudu stavite listove peršina, prelijte ih sokom četvrt limuna i maslinovim uljem; posolite i pospite crnim kimom.
Stavite peršin na tanjur za posluživanje. Do njega stavite kuhani poriluk s maslinovim uljem i poslužite.
Sastojci
- Sastojci 2 mrkve 4 poriluka 1 luk ½ čaše maslinova ulja sok 1 limuna 1 desertna žlica kristal-šećera 1 prstohvat soli 1 čaša vode 1 jušna žlica riže baldo 1 svežanj peršina list ¾ limuna sok maslinovo ulje 1 prstohvat soli 1 prstohvat crnog kima
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Ainsley Harriott
Kruh s češnjakom
Recepti Mary Berry
Tartovi s kozjim sirom i ljutikom
Recepti Martha Stewart
Obrtnički kruh
Recepti Mary Berry
Yorkshirski puding
Recepti Mary Berry
Salata od vatreno crvene riže
Recepti Mary Berry
Mediteranska plata
Recepti Donal Skehan
Kocke od rižinih pahuljica i pereca
Recepti Donal Skehan
Pečeni krumpir
Recepti Donal Skehan
Blagdanski složenac s brusnicama
Recepti Donal Skehan
Makaroni s graškom