Popečci od krumpira i feta-sira
  1. Ogulite i naribajte krumpir i luk te začinite.
  2. Istisnite višak tekućine. U smjesu dodajte brašno za dizana tijesta i istučena jaja.
  3. Narežite feta-sir na kockice i uvaljajte u brašno; nježno umiješajte u smjesu pazeći da ne zdrobite komadiće sira.
  4. U tavu ulijte biljno ulje, prst duboko, te zagrijte na srednjoj do jakoj temperaturi. U tavu dodajte žlicu smjese te okrenite kad porumeni.
  5. Kad su obje strane gotove, izvadite popečke i stavite ih na kuhinjski papir da se upije višak masnoće.
  6. Kod serviranja posložite na tanjur, poškropite medom i ukrasite timijanom. 

Sastojci

  • Sastojci3 krumpira 1 luk 3 jaja 0.5 šalice brašna za dizana tijesta 50 g feta-sira biljno ulje za prženje vezica timijana 1 žlica meda od timijana

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve