Popečci od krumpira i feta-sira
Sastojci
- 3 krumpira
- 1 luk
- 3 jaja
- 0.5 šalice brašna za dizana tijesta
- 50 g feta-sira
- biljno ulje za prženje
- vezica timijana
- 1 žlica meda od timijana
Priprema
- 1. Ogulite i naribajte krumpir i luk te začinite.
- 2. Istisnite višak tekućine. U smjesu dodajte brašno za dizana tijesta i istučena jaja.
- 3. Narežite feta-sir na kockice i uvaljajte u brašno; nježno umiješajte u smjesu pazeći da ne zdrobite komadiće sira.
- 4. U tavu ulijte biljno ulje, prst duboko, te zagrijte na srednjoj do jakoj temperaturi. U tavu dodajte žlicu smjese te okrenite kad porumeni.
- 5. Kad su obje strane gotove, izvadite popečke i stavite ih na kuhinjski papir da se upije višak masnoće.
- 6. Kod serviranja posložite na tanjur, poškropite medom i ukrasite timijanom.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Adam Liaw
Sendvič s jajima
Recepti Mark Moriarty
Irska peciva jambon
Recepti Ainsley Harriott
Patlidžani punjeni sirom i orasima
Recepti Ainsley Harriott
Zapečeni kruh s pirjanim gljivama i rastopljenim sirom
Recepti Luca Ciano
Gnocco fritto s dimljenom scamorzom
Recepti Luca Ciano
Košarice od palente s gorgonzolom i salamom
Recepti Luca Ciano
Smokve u pršutu s umakom od gorgonzole
Recepti Silvia Colloca
Napuljska torta od krumpira
Recepti Nadiya Hussain
Prutići od halloumija
Recepti Nadiya Hussain
Furikake krumpirići