Popečci od krumpira i feta-sira

Sastojci

  • 3 krumpira
  • 1 luk
  • 3 jaja
  • 0.5 šalice brašna za dizana tijesta
  • 50 g feta-sira
  • biljno ulje za prženje
  • vezica timijana
  • 1 žlica meda od timijana

Priprema

  • 1. Ogulite i naribajte krumpir i luk te začinite.
  • 2. Istisnite višak tekućine. U smjesu dodajte brašno za dizana tijesta i istučena jaja.
  • 3. Narežite feta-sir na kockice i uvaljajte u brašno; nježno umiješajte u smjesu pazeći da ne zdrobite komadiće sira.
  • 4. U tavu ulijte biljno ulje, prst duboko, te zagrijte na srednjoj do jakoj temperaturi. U tavu dodajte žlicu smjese te okrenite kad porumeni.
  • 5. Kad su obje strane gotove, izvadite popečke i stavite ih na kuhinjski papir da se upije višak masnoće.
  • 6. Kod serviranja posložite na tanjur, poškropite medom i ukrasite timijanom.

Povezani recepti

Vidi sve