Popečci od krumpira i feta-sira
- Ogulite i naribajte krumpir i luk te začinite.
- Istisnite višak tekućine. U smjesu dodajte brašno za dizana tijesta i istučena jaja.
- Narežite feta-sir na kockice i uvaljajte u brašno; nježno umiješajte u smjesu pazeći da ne zdrobite komadiće sira.
- U tavu ulijte biljno ulje, prst duboko, te zagrijte na srednjoj do jakoj temperaturi. U tavu dodajte žlicu smjese te okrenite kad porumeni.
- Kad su obje strane gotove, izvadite popečke i stavite ih na kuhinjski papir da se upije višak masnoće.
- Kod serviranja posložite na tanjur, poškropite medom i ukrasite timijanom.
Sastojci
- Sastojci3 krumpira 1 luk 3 jaja 0.5 šalice brašna za dizana tijesta 50 g feta-sira biljno ulje za prženje vezica timijana 1 žlica meda od timijana
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Ainsley Harriott
Kruh s češnjakom
Recepti Mary Berry
Tartovi s kozjim sirom i ljutikom
Recepti Martha Stewart
Obrtnički kruh
Recepti Mary Berry
Yorkshirski puding
Recepti Mary Berry
Salata od vatreno crvene riže
Recepti Mary Berry
Mediteranska plata
Recepti Donal Skehan
Kocke od rižinih pahuljica i pereca
Recepti Donal Skehan
Pečeni krumpir
Recepti Donal Skehan
Blagdanski složenac s brusnicama
Recepti Donal Skehan
Makaroni s graškom