Iz jamajčke baštine rođen je Ainsley Harriottu Paddingtonu u Westminsterskom gradu u središnjem Londonu 28. veljače 28. veljače 1957. Njegov otac, Chester Leroy Harriott, bio je pijanista i pjevač, a majka Peppy Harriott (rođ. Strudwick). Ima dvije braće i sestre - sestru, Jacqueline i brata po imenu Chester.

Nakon treninga u Westminster KingswayuFakultet, Harriott nastavio je u Verreyev restoran u West Endu, gdje je stekao naukovanje i kasnije radio kao glavni kuhar. 

Sastojci

  • 4 zelene banane, oguljene
  • Sok 1 limuna
  • 2 grančice timijana, sitno nasjeckane
  • ½ crvene scotch bonnet papričice, sitno nasjeckane
  • 3 mlada luka, sitno nasjeckana
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 25g maslaca, narezanog na kockice
  • Sol i papar
  • 1 avokado, oguljen, očišćen i grubo narezan
  • 250g sušenog bakalara, meso usitnjeno na komadiće
  • ½ scotch bonnet papričice, sitno nasjeckane
  • 1 rajčica, očišćena od sjemenki i narezana na kockice
  • Manja šaka korijandera, narezanog
  • Sok ½ limete
  • Svježe mljeveni crni papar
  • Čili ulje
  • Listovi korijandera

Priprema

  • 1. U veliku zdjelu ugrubo naribajte zelenu bananu. Dodajte limunov sok i pomiješajte kako banana ne bi pocrnjela. Naribanu bananu pokupite rukama i čvrsto stisnite kako biste uklonili višak tekućine. Ocijeđenu bananu stavite u čistu zdjelu i dodajte timijan, scotch bonnet papričicu, mladi luk i papar, pomiješajte.
  • 2. Na srednje jaku vatru stavite tavu i dodajte ulje. Rukama razdijelite ribanu bananu na osam dijelova i napravite osam popečaka. Lako se lome, pa ih je potrebno čvrsto stisnuti u oblik popečka.
  • 3. Popečke oprezno stavite na tavu, nije potrebno sve pržiti odjednom, te ih pecite 5-6 minuta sa svake strane.
  • 4. Tijekom pečenja ubacite maslac za aromu i boju. Kada poprime zlatnu boju s obje strane, popečke izvadite iz tave i stavite na papirnati kuhinjski ubrus.
  • 5. Ugrubo narežite avokado i stavite u veliku zdjelu, izgnječite ga žlicom i dodajte komadiće sušenog bakalara, scotch bonnet papričicu, narezanu rajčicu, korijander, sok limete, sol i papar, te nježno izmiješajte vilicom.
  • 6. Popečke stavite na tanjur za posluživanje, te n vrh stavite umak od avokada i bakalara. Ukrasite svježim listovima korijandera i prelijte s malo čili ulja.

Povezani recepti

Vidi sve