Popečci od tikvica sa salatom od špinata
Krumpiri
· Stavite vodu u lonac, posolite i pustite da proključa.
· Ogulite i narežite krumpire na četiri dijela. Krumpire kuhajte oko 10 minuta.
· Procijedite krumpire pa ih vratite u lonac na vruću ploču da voda ispari.
· Zgnječite krumpire gnječilicom za pire.
Pogačice od tikvica
· Ogulite i nasjeckajte luk na sitno.
· Naribajte tikvice na krupnije.
· Zagrijte malo ulja u tavi i pecite luk i tikvicu oko 3 minute. Začinite s malo soli i papra. Procijedite tikvice i ostavite da se dobro ocijede.
· Uberite i nasjeckajte listove peršina na sitno.
· Pomiješajte tikvicu s pireom od krumpira, parmezanom, jajetom, brašnom i peršinom. U slučaju da je smjesa preljepljiva možete dodati još malo brašna.
· Mokrim prstima oblikujte plosnate pogačice od smjese s tikvicom. Zatim uvaljajte pogačice u mrvice.
· Zagrijte malo ulja (oko 1 centimetar) u tavi i ondje pecite popečke od tikvica s obje strane oko 4 minute dok ne poprime zlatnosmeđu boju. Neka se popečci ocijede na kuhinjskom ubrusu.
Salata od špinata
· U velikoj posudi pomiješajte ekstradjevičansko maslinovo ulje, vinski ocat, med i prstohvat soli i papra, u to umiješajte špinat.
· Gorgonzolu narežite na kockice. Prepolovite krušku, uklonite sjemenke i narežite je također na kockice.
Posluživanje
Rasporedite špinat po tanjurima i razmrvite gorgonzolu. Podijelite krušku po obroku i uz to servirajte pogačice od tikvica.