Popečci od tikvica sa salatom od špinata

Krumpiri

·         Stavite vodu u lonac, posolite i pustite da proključa.

·         Ogulite i narežite krumpire na četiri dijela. Krumpire kuhajte oko 10 minuta.

·         Procijedite krumpire pa ih vratite u lonac na vruću ploču da voda ispari.

·         Zgnječite krumpire gnječilicom za pire.

 

Pogačice od tikvica

·         Ogulite i nasjeckajte luk na sitno.

·         Naribajte tikvice na krupnije.

·         Zagrijte malo ulja u tavi i pecite luk i tikvicu oko 3 minute. Začinite s malo soli i papra. Procijedite tikvice i ostavite da se dobro ocijede.

·         Uberite i nasjeckajte listove peršina na sitno.

·         Pomiješajte tikvicu s pireom od krumpira, parmezanom, jajetom, brašnom i peršinom. U slučaju da je smjesa preljepljiva možete dodati još malo brašna.

·         Mokrim prstima oblikujte plosnate pogačice od smjese s tikvicom. Zatim uvaljajte pogačice u mrvice.

·         Zagrijte malo ulja (oko 1 centimetar) u tavi i ondje pecite popečke od tikvica s obje strane oko 4 minute dok ne poprime zlatnosmeđu boju. Neka se popečci ocijede na kuhinjskom ubrusu.

 

Salata od špinata

·         U velikoj posudi pomiješajte ekstradjevičansko maslinovo ulje, vinski ocat, med i prstohvat soli i papra, u to umiješajte špinat.

·         Gorgonzolu narežite na kockice. Prepolovite krušku, uklonite sjemenke i narežite je također na kockice.

 

 

Posluživanje

Rasporedite špinat po tanjurima i razmrvite gorgonzolu. Podijelite krušku po obroku i uz to servirajte pogačice od tikvica.

Sastojci

    Priprema