Popečci od banana i kokosa

Sastojci
- 125 g prosijanog višenamjenskog brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- 75 g sitnog kristalnog šećera i dodatna količina za dekoraciju
- 25 g ribanog kokosa
- sitno naribana korica od 1 limete
- prstohvat soli
- 4 zrele banane oguljene i zgnječene (ukupno oko 400 g mesa banane)
- biljno ulje za prženje
Priprema
- 1. Prosijte brašno i prašak za pecivo u veliku zdjelu. Umiješajte šećer, kokos, koricu limete i sol. Suhim sastojcima dodajte zgnječene banane i dobro promiješajte kako biste povezali sastojke. Prekrijte tijesto prozirnom prianjajućom folijom i stavite u hladnjak na 15 minuta.
- 2. Trećinu velike tave napunite uljem i zagrijte na 180 °C ili dok kockica kruha koju stavite u ulje ne zacvrči i ne poprimi zlatnu boju za 30 sekunda.
- 3. Žlicom oprezno stavite 4 ili 5 žlica tijesta u vruće ulje i pržite 2-3 minute kako bi se popečci ispekli i poprimili zlatnosmeđu boju s obje strane.
- 4. Grabilicom s prorezima izvadite popečke. Ocijedite ih na papirnatim ručnicima te na isti način pripremite ostatak smjese. Poslužite ih tople i pospite s malo šećera.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Tart od marakuje
Recepti Mary Berry
Čokoladne profiterole
Recepti Justine Schofield
Onde-onde
Recepti Nadiya Hussain
Izljevak s maslacem od kikirikija i džemom
Recepti Nadiya Hussain
Mousse od čokolade i lješnjaka
Recepti Nadiya Hussain
Trifle od chije, jogurta i granole
Recepti Nadiya Hussain
Baklava od cvijeta naranče
Recepti Ainsley Harriott
Cannoli sa svježim jagodama, bijelom čokoladom i pistacijama
Recepti Ainsley Harriott
Zeppole s kremom od ricotte i cvijeta naranče, ušećerenim narančama i bademima
Recepti Kirsten Tibballs
Sendvič od sladoleda s karamelom