Popečci od banana i kokosa
Sastojci
- 125 g prosijanog višenamjenskog brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- 75 g sitnog kristalnog šećera i dodatna količina za dekoraciju
- 25 g ribanog kokosa
- sitno naribana korica od 1 limete
- prstohvat soli
- 4 zrele banane oguljene i zgnječene (ukupno oko 400 g mesa banane)
- biljno ulje za prženje
Priprema
- 1. Prosijte brašno i prašak za pecivo u veliku zdjelu. Umiješajte šećer, kokos, koricu limete i sol. Suhim sastojcima dodajte zgnječene banane i dobro promiješajte kako biste povezali sastojke. Prekrijte tijesto prozirnom prianjajućom folijom i stavite u hladnjak na 15 minuta.
- 2. Trećinu velike tave napunite uljem i zagrijte na 180 °C ili dok kockica kruha koju stavite u ulje ne zacvrči i ne poprimi zlatnu boju za 30 sekunda.
- 3. Žlicom oprezno stavite 4 ili 5 žlica tijesta u vruće ulje i pržite 2-3 minute kako bi se popečci ispekli i poprimili zlatnosmeđu boju s obje strane.
- 4. Grabilicom s prorezima izvadite popečke. Ocijedite ih na papirnatim ručnicima te na isti način pripremite ostatak smjese. Poslužite ih tople i pospite s malo šećera.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Luca Ciano
Zabaglione s kavom i prepečenim panettoneom
Recepti Luca Ciano
Puding od bijele čokolade i banana sa slanim karamel umakom
Recepti Luca Ciano
Gelato affogato od slatkog krumpira
Recepti Donal Skehan
Božićne palačinke s kompotom od bobičastog voća
Recepti Donal Skehan
Začinjeni karamel keksi
Recepti Donal Skehan
Pečena torta Aljaska
Recepti Donal Skehan
Božićne kokice s pikantnim umakom i kokice s bijelom čokoladom i malinama
Recepti Adam Liaw
Klasični tart s kremom od vanilije
Recepti Adam Liaw
Klasična torta s maslacem
Recepti Hera Te Kurapa
Desert od maslaca i kruha