Popečci od banana i kokosa

Popečci od banana i kokosa

Opis

1.     Prosijte brašno i prašak za pecivo u veliku zdjelu. Umiješajte šećer, kokos, koricu limete i sol. Suhim sastojcima dodajte zgnječene banane i dobro promiješajte kako biste povezali sastojke. Prekrijte tijesto prozirnom prianjajućom folijom i stavite u hladnjak na 15 minuta.

2.     Trećinu velike tave napunite uljem i zagrijte na 180 °C ili dok kockica kruha koju stavite u ulje ne zacvrči i ne poprimi zlatnu boju za 30 sekunda.

3.     Žlicom oprezno stavite 4 ili 5 žlica tijesta u vruće ulje i pržite 2-3 minute kako bi se popečci ispekli i poprimili zlatnosmeđu boju s obje strane.

4.     Grabilicom s prorezima izvadite popečke. Ocijedite ih na papirnatim ručnicima te na isti način pripremite ostatak smjese. Poslužite ih tople i pospite s malo šećera.

 

Sastojci

Sastojci

  • 125 g prosijanog višenamjenskog brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 75 g sitnog kristalnog šećera i dodatna količina za dekoraciju
  • 25 g ribanog kokosa
  • sitno naribana korica od 1 limete
  • prstohvat soli
  • 4 zrele banane
  • oguljene i zgnječene (ukupno oko 400 g mesa banane)
  • biljno ulje za prženje