Pomidori (rajčice) punjene skutom, kaperima i slanim inćunima

Priprema:

 Odrezati „poklopac“ tj. gornju stranu rajčica. Žlicom izvaditi unutrašnjost.

Očišćene rajčice blago posoliti s unutrašnje strane te okrenuti da se cijede 30 min. na kuhinjskom papiru ili rešetki.

Napraviti smjesu od skute, jaja, slanih inćuna, kapera i krušnih mrvica. Silikonskom špatulom (lopaticom) dobro izmiješati.

Smjesom napuniti sac a poche (dresir vrećica) te pažljivo napuniti rajčice.

Napunjene rajčice zapeći u zagrijanoj pećnici na 200ºC 15-18 min.

Prije serviranja nasjeckati nekoliko slanih inćuna te ih staviti na vrh i poklopit „poklopcem“ od gornje strane rajčice.

 

Sastojci

  • Namirnice
  • 4 srednje rajčice
  • 400 g ovčje skute
  • 50 g krušnih mrvica
  • 2 jaja
  • 50 g slanih inćuna
  • 50 g kapera
  • sol i papar
  • muškatni orašćić
  • maslinovo ulje

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve