Pomidori (rajčice) punjene skutom, kaperima i slanim inćunima
Recept iz: David Skoko
David Skoko rođen je 10. siječnja 1976. u Puli kao srednje dijete i jedini sin u obitelji Skoko, obitelji koja se ribarstvom bavi već 4 generacije. Osnovnu školu završio je u Puli, a srednju poljoprivrednu školu u Poreču. Nakon vojske bavio se ribarstvom sa svojim ocem. Priča o „Batelini“ počela je 2000. kada su otvorili skromnu obiteljsku tavernu u kojoj su majka Alda, otac Danilo i David namjeravali prodavati ribu koju su sami ulovili i pripremili na način na koji je sami pripremaju kod kuće.
David Skoko se od 2010. redovito pojavljuje na televiziji kao stručni kuhar, sudjeluje u brojnim projektima kao stručni savjetnik i kao novinar u gastro magazinima.
Sastojci
- Namirnice
- 4 srednje rajčice
- 400 g ovčje skute
- 50 g krušnih mrvica
- 2 jaja
- 50 g slanih inćuna
- 50 g kapera
- sol i papar
- muškatni orašćić
- maslinovo ulje
Priprema
- 1. Odrezati „poklopac“ tj. gornju stranu rajčica. Žlicom izvaditi unutrašnjost.
- 2. Očišćene rajčice blago posoliti s unutrašnje strane te okrenuti da se cijede 30 min. na kuhinjskom papiru ili rešetki.
- 3. Napraviti smjesu od skute, jaja, slanih inćuna, kapera i krušnih mrvica. Silikonskom špatulom (lopaticom) dobro izmiješati.
- 4. Smjesom napuniti sac a poche (dresir vrećica) te pažljivo napuniti rajčice.
- 5. Napunjene rajčice zapeći u zagrijanoj pećnici na 200ºC 15-18 min.
- 6. Prije serviranja nasjeckati nekoliko slanih inćuna te ih staviti na vrh i poklopit „poklopcem“ od gornje strane rajčice.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Luke Nguyen
Tilapija s limunskom travom na roštilju
Recepti Michel Albert Roux
Pirjana sipa
Recepti Michel Albert Roux
Škarpina s divljim biljem
Recepti Michel Albert Roux
Morski plodovi s pastisom i crème fraicheom
Recepti Ainsley Harriott
Kozice s čilijem i češnjakom
Recepti Ainsley Harriott
Riblje okruglice iz kaffivagninna
Recepti Ainsley Harriott
Riba s bajan začinskim biljem
Recepti Curtis Stone
Curry od kozica i kapica
Recepti Curtis Stone
Losos na žaru s komoračem i zelenom salsom
Recepti Luca Ciano
Kozice u panceti s umakom od sambuce i maslaca