Pomidori (rajčice) punjene skutom, kaperima i slanim inćunima
Recept iz: David Skoko
Priprema:
Odrezati „poklopac“ tj. gornju stranu rajčica. Žlicom izvaditi unutrašnjost.
Očišćene rajčice blago posoliti s unutrašnje strane te okrenuti da se cijede 30 min. na kuhinjskom papiru ili rešetki.
Napraviti smjesu od skute, jaja, slanih inćuna, kapera i krušnih mrvica. Silikonskom špatulom (lopaticom) dobro izmiješati.
Smjesom napuniti sac a poche (dresir vrećica) te pažljivo napuniti rajčice.
Napunjene rajčice zapeći u zagrijanoj pećnici na 200ºC 15-18 min.
Prije serviranja nasjeckati nekoliko slanih inćuna te ih staviti na vrh i poklopit „poklopcem“ od gornje strane rajčice.
Sastojci
- Namirnice
- 4 srednje rajčice
- 400 g ovčje skute
- 50 g krušnih mrvica
- 2 jaja
- 50 g slanih inćuna
- 50 g kapera
- sol i papar
- muškatni orašćić
- maslinovo ulje
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Tartovi s kozjim sirom i ljutikom
Recepti Mary Berry
15-minutna tjestenina
Recepti Mary Berry
Gljive s češnjakom i dimljenom šunkom na tostiranom briocheu
Recepti Adam Liaw
Kokošja juha s dvije vrste okruglica (Hønsekødssuppe)
Recepti Adam Liaw
Juha od graška s raženim i pirovim palačinkama
Recepti Primož Dolničar
Kiseli kupus
Recepti Primož Dolničar
Juha od gljiva
Recepti Lora i Stoyan
Popečci od skute s umakom od rajčice
Recepti Lora i Stoyan
Pite od mljevenog mesa i povrća
Recepti Lora i Stoyan
Trokut pite s nadjevom od gljiva i sira