Pomidori (rajčice) punjene skutom, kaperima i slanim inćunima

David Skoko rođen je 10. siječnja 1976. u Puli kao srednje dijete i jedini sin u obitelji Skoko, obitelji koja se ribarstvom bavi već 4 generacije. Osnovnu školu završio je u Puli, a srednju poljoprivrednu školu u Poreču. Nakon vojske bavio se ribarstvom sa svojim ocem. Priča o „Batelini“ počela je 2000. kada su otvorili skromnu obiteljsku tavernu u kojoj su majka Alda, otac Danilo i David namjeravali prodavati ribu koju su sami ulovili i pripremili na način na koji je sami pripremaju kod kuće. 

David Skoko se od 2010. redovito pojavljuje na televiziji kao stručni kuhar, sudjeluje u brojnim projektima kao stručni savjetnik i kao novinar u gastro magazinima.

Sastojci

  • Namirnice
  • 4 srednje rajčice
  • 400 g ovčje skute
  • 50 g krušnih mrvica
  • 2 jaja
  • 50 g slanih inćuna
  • 50 g kapera
  • sol i papar
  • muškatni orašćić
  • maslinovo ulje

Priprema

  • 1.  Odrezati „poklopac“ tj. gornju stranu rajčica. Žlicom izvaditi unutrašnjost.
  • 2. Očišćene rajčice blago posoliti s unutrašnje strane te okrenuti da se cijede 30 min. na kuhinjskom papiru ili rešetki.
  • 3. Napraviti smjesu od skute, jaja, slanih inćuna, kapera i krušnih mrvica. Silikonskom špatulom (lopaticom) dobro izmiješati.
  • 4. Smjesom napuniti sac a poche (dresir vrećica) te pažljivo napuniti rajčice.
  • 5. Napunjene rajčice zapeći u zagrijanoj pećnici na 200ºC 15-18 min.
  • 6. Prije serviranja nasjeckati nekoliko slanih inćuna te ih staviti na vrh i poklopit „poklopcem“ od gornje strane rajčice.

Povezani recepti

Vidi sve