Priprema

Tikvice ćemo oguliti i sačuvati koru. Ostatak ćemo naribati u cjedilo i posoliti te ih ostaviti 20 min. da se izvuče većina vode. Dobro ocjediti .

Od kore tikvica u blenderu ćemo napraviti kremu.U nju ćemo dodati začinsko bilje, maslinovo ulje i žlicu vrhnja te granule češnjaka,sol i papar.

Ocijedimo tikvice i dodamo im  krušne mrvice, 1 jaje, malo soli i papra, malo nasjeckanog češnjaka i naribani ovčji sir te pomiješati u jednoličnu smjesu.

Od smjese napraviti kuglice. Kuglice staviti na papir za pečenje te peći u zagrijanoj pećnici na 180ºC 20-25 min.

Priprema umaka od kiselog vrhnja i mladog luka

Pomiješamo vrhnje, majonezu, mineralnu vodu, začinimo solju i paprom te dodamo sitno narezani mladi luk i češnjak.

SALATA

Očistit ćemo nar.

Izvadimo polpetice.

Začinimo salatu solju, maslinovim uljem i acetom balsamicom.Dodat ćemo par listova melise i mente te par zrna šipka. Pomiješamo i serviramo.

Na isti dugački tanjur stavimo kremicu, na nju položimo polpetice i prelijemo dresingom.

Sastojci

  • Polpete
  • 4 tikvice
  • 150 g ovčjeg zrelog sira
  • 1 jaje
  • 150 g krušnih mrvica
  • 1 režanj češnjaka
  • sol i papar
  • Krema od kore tikvica
  • granule češnjaka
  • melisa
  • bosiljak i mažuran
  • masli
  • 1 žlica vrhnja
  • sol i papar
  • Umak od kiselog vrhnja i mladog luka
  • 100 g kiselog vrhnja
  • 1 žlica majoneze
  • 1 režanj češnjaka
  • 1 mladi luk
  • sol i papar
  • malo mineralne vode
  • Salata
  • miješana lisnata salata
  • aceto balsamico
  • par zrna šipka za dekoraciju

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve