David Skoko rođen je 10. siječnja 1976. u Puli kao srednje dijete i jedini sin u obitelji Skoko, obitelji koja se ribarstvom bavi već 4 generacije. Osnovnu školu završio je u Puli, a srednju poljoprivrednu školu u Poreču. Nakon vojske bavio se ribarstvom sa svojim ocem. Priča o „Batelini“ počela je 2000. kada su otvorili skromnu obiteljsku tavernu u kojoj su majka Alda, otac Danilo i David namjeravali prodavati ribu koju su sami ulovili i pripremili na način na koji je sami pripremaju kod kuće. David Skoko se od 2010. redovito pojavljuje na televiziji kao stručni kuhar, sudjeluje u brojnim projektima kao stručni savjetnik i kao novinar u gastro magazinima. Kao gost/chef pojavio se u emisiji „Masterchef“ na Novoj TV, 2014. je bio chef/voditelj u RTL-ovoj emisiji "Jezikova juha", a od 2015. do 2016. sudjelovao je u HRT-ovoj emisiji „Kruške i jabuke“.

Sastojci

  • 4 tikvice
  • 150 g ovčjeg zrelog sira
  • 1 jaje
  • 150 g krušnih mrvica
  • 1 režanj češnjaka
  • sol i papar
  • granule češnjaka
  • melisa
  • bosiljak i mažuran
  • masli
  • 1 žlica vrhnja
  • sol i papar
  • 100 g kiselog vrhnja
  • 1 žlica majoneze
  • 1 režanj češnjaka
  • 1 mladi luk
  • sol i papar
  • malo mineralne vode
  • miješana lisnata salata
  • aceto balsamico
  • par zrna šipka za dekoraciju

Priprema

  • 1. Tikvice ćemo oguliti i sačuvati koru. Ostatak ćemo naribati u cjedilo i posoliti te ih ostaviti 20 min. da se izvuče većina vode. Dobro ocjediti .
  • 2. Od kore tikvica u blenderu ćemo napraviti kremu.U nju ćemo dodati začinsko bilje, maslinovo ulje i žlicu vrhnja te granule češnjaka,sol i papar.
  • 3. Ocijedimo tikvice i dodamo im  krušne mrvice, 1 jaje, malo soli i papra, malo nasjeckanog češnjaka i naribani ovčji sir te pomiješati u jednoličnu smjesu.
  • 4. Od smjese napraviti kuglice. Kuglice staviti na papir za pečenje te peći u zagrijanoj pećnici na 180ºC 20-25 min.
  • 5. Pomiješamo vrhnje, majonezu, mineralnu vodu, začinimo solju i paprom te dodamo sitno narezani mladi luk i češnjak.
  • 6. Očistit ćemo nar.
  • 7. Izvadimo polpetice.
  • 8. Začinimo salatu solju, maslinovim uljem i acetom balsamicom.Dodat ćemo par listova melise i mente te par zrna šipka. Pomiješamo i serviramo.
  • Na isti dugački tanjur stavimo kremicu, na nju položimo polpetice i prelijemo dresingom.

Povezani recepti

Vidi sve