Poljubac torta s kremom „Namelaka“
Recept iz: Pavel Pavlov
Pavlova inspiracija u kuhinji dolazi od novih kulinarskih tendencija i izazova s kojima se susreće na različitim tečajevima koje pohađa. Nema omiljeno jelo, no kaže kako nema do kuhinje uz koju je odrastao - bugarske.
Sastojci
- Za oblatne
- 80 g bjelanjaka
- 80 g kristalnog šećera
- 80 g šećera u prahu
- ružičasta slastičarska boja
- Za namelaku od mliječne čokolade
- 200 g svježeg mlijeka
- 10 g glukoze
- 400 g tekućeg vrhnja
- 350 g mliječne čokolade
- 6 g želatine
Priprema
- 1. Za oblatne poljubac torte istucite bjelanjke mikserom. Postupno dodajte kristalni šećer. Kada dobijete snijeg, dodajte i šećer u prahu te ponovno miksajte. Obojite smjesu ružičastom bojom.
- 2. Zagrijte pećnicu na 100 stupnjeva (na vrući zrak). Prebacite smjesu u vrećicu. U limu na silikonskoj podlozi oblikujte dva kruga tako da počnete od sredine i idete spiralno u krug. Pecite ih oko 20 minuta.
- 3. Za kremu od mliječne čokolade namočite želatinu u ledeno hladnoj vodi. Zagrijte mlijeko i glukozu. Rastopite nabubrenu želatinu u toplom mlijeku i dobro promiješajte da se rastopi. Polako prelijte mlijeko preko čokolade i miješajte. Zatim ulijte hladno vrhnje. Miksajte dok ne dobijete homogenu smjesu. Stavite kremu u hladnjak na jednu noć. Polakim mlazom prebacite u slastičarsku vrećicu.
- 4. Jednu cijelu oblatnu poljubac torte stavite na stalak za torte. Na njega istisnite gusti sloj tako da započnete od sredine. Na rubove oblatne poredajte maline. Stavite drugu oblatnu.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Tart od marakuje
Recepti Mary Berry
Čokoladne profiterole
Recepti Justine Schofield
Onde-onde
Recepti Nadiya Hussain
Izljevak s maslacem od kikirikija i džemom
Recepti Nadiya Hussain
Mousse od čokolade i lješnjaka
Recepti Nadiya Hussain
Trifle od chije, jogurta i granole
Recepti Nadiya Hussain
Baklava od cvijeta naranče
Recepti Ainsley Harriott
Cannoli sa svježim jagodama, bijelom čokoladom i pistacijama
Recepti Ainsley Harriott
Zeppole s kremom od ricotte i cvijeta naranče, ušećerenim narančama i bademima
Recepti Kirsten Tibballs
Sendvič od sladoleda s karamelom