Opis

Način pripreme:

1. Za oblatne poljubac torte istucite bjelanjke mikserom. Postupno dodajte kristalni šećer. Kada dobijete snijeg, dodajte i šećer u prahu te ponovno miksajte. Obojite smjesu ružičastom bojom.

 

2. Zagrijte pećnicu na 100 stupnjeva (na vrući zrak). Prebacite smjesu u vrećicu. U limu na silikonskoj podlozi oblikujte dva kruga tako da počnete od sredine i idete spiralno u krug. Pecite ih oko 20 minuta.  

 

3. Za kremu od mliječne čokolade namočite želatinu u ledeno hladnoj vodi. Zagrijte mlijeko i glukozu. Rastopite nabubrenu želatinu u toplom mlijeku i dobro promiješajte da se rastopi. Polako prelijte mlijeko preko čokolade i miješajte. Zatim ulijte hladno vrhnje. Miksajte dok ne dobijete homogenu smjesu. Stavite kremu u hladnjak na jednu noć. Polakim mlazom prebacite u slastičarsku vrećicu.

 

4. Jednu cijelu oblatnu poljubac torte stavite na stalak za torte. Na njega istisnite gusti sloj tako da započnete od sredine. Na rubove oblatne poredajte maline. Stavite drugu oblatnu. 

Sastojci

Za oblatne

  • 80 g bjelanjaka
  • 80 g kristalnog šećera
  • 80 g šećera u prahu
  • ružičasta slastičarska boja

Za namelaku od mliječne čokolade

  • 200 g svježeg mlijeka
  • 10 g glukoze
  • 400 g tekućeg vrhnja
  • 350 g mliječne čokolade
  • 6 g želatine

Povezani recepti