Polako pečena patka
Recept iz: Simon Rimmer
Patka – utrljajte začine te sol i papar svuda po pačjim batacima. Poslažite u posudu za pečenje skupa sa češnjakom, timijanom i kapnite malo ulja. Pecite na 180C oko 50-60 minuta.
Zelje – jednostavno nabacite sve sastojke zajedno, dobro začinite i stavite u posudu za pečenje. Prekrijte folijom i pecite na 180C oko 40 minuta ili dok zelje ne omekša.
Pogačice – pomiješajte sve sastojke za pogačice zajedno, zamijesite tijesto na debljinu od oko 25mm te izrežite krugove od 100mm, koje zatim popržite po 2 minute sa svake strane u maslinovom ulju.
Poslužite pačje batake sa zeljem i pogačicama.Sastojci
- Sastojci 6 pačjih bataka 1 žlica mljevene paprike 1 žlica mljevenog cimeta Nešto izdanaka timijana 3 češnja češnjaka sol i paparPogačice500 g pire krumpira 100 g brašna za dizanje 1 jaje 50 g maslaca 3 mlada luka (sitno sjeckana) Nekoliko izdanaka timijana sol i papar maslinovo ulje za prženjeZelje ½ glavice crvenog zelja (tanko nariban) 1 crveni luk (tanko sjeckan) 1 list lovora 50 ml bijelog vina 75 ml vinskog octa 100 g nerafiniranog trščanog šećera
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Simon Rimmer
Janjeći but s hrskavim keljem
Recepti Simon Rimmer
Torta od tikvice i čokolade
Recepti Simon Rimmer
Patka sa karameliziranim krumpirima melasom od nara
Recepti Simon Rimmer
Ceviche s jakobovim kapicama
Recepti Simon Rimmer
Tuna sa jogurtom i grahom
Recepti Simon Rimmer
Fritaja s kobasicama
Recepti Simon Rimmer
Rocky road
Recepti Simon Rimmer
Falafel smotuljak od batata i slanutka
Recepti Simon Rimmer
Lagana pita Mississippi mud
Recepti Simon Rimmer
Cannelloni s lososom i račićima