Simon Rimmer rođen je 5. svibnja 1963. u Engleskoj. Najprije je studirao modu i dizajn, a kuhati je naučio kasnije, sam. 1990. je kupio svoj prvi restoran, u Manchesteru. Greens je vegetarijanski restoran, a Rimmer je postao poznat upravo po svojoj inovativnoj vegetarijanskoj hrani. 2006. započeo je televizijsku karijeru, a od tada se pojavljivao na brojim TV showovima - i kao natjecatelj i kao voditelj. 

Sastojci

  • 6 pačjih bataka
  • 1 žlica mljevene paprike
  • 1 žlica mljevenog cimeta
  • Nešto izdanaka timijana
  • 3 češnja češnjaka
  • sol
  • papar
  • 500 g pire krumpira
  • 100 g brašna za dizanje
  • 1 jaje
  • 50 g maslaca
  • 3 mlada luka (sitno sjeckana)
  • maslinovo ulje za prženje
  • ½ glavice crvenog zelja (tanko nariban)
  • 1 crveni luk (tanko sjeckan)
  • 1 list lovora
  • 50 ml bijelog vina
  • 75 ml vinskog octa
  • 100 g nerafiniranog trščanog šećera

Priprema

  • 1. Patka – utrljajte začine te sol i papar svuda po pačjim batacima.  Poslažite u posudu za pečenje skupa sa češnjakom, timijanom i kapnite malo ulja. Pecite na 180C oko 50-60 minuta.
  • 2. Zelje – jednostavno nabacite sve sastojke zajedno, dobro začinite i stavite u posudu za pečenje. Prekrijte folijom i pecite na 180C oko 40 minuta ili dok zelje ne omekša.
  • 3. Pogačice – pomiješajte sve sastojke za pogačice zajedno, zamijesite tijesto na debljinu od oko 25mm te izrežite krugove od 100mm, koje zatim popržite po 2 minute sa svake strane u maslinovom ulju.
  • 4. Poslužite pačje batake sa zeljem i pogačicama.

Povezani recepti

Vidi sve