Polako pečena patka

Polako pečena patka

Opis

Patka – utrljajte začine te sol i papar svuda po pačjim batacima.  Poslažite u posudu za pečenje skupa sa češnjakom, timijanom i kapnite malo ulja. Pecite na 180C oko 50-60 minuta.

Zelje – jednostavno nabacite sve sastojke zajedno, dobro začinite i stavite u posudu za pečenje. Prekrijte folijom i pecite na 180C oko 40 minuta ili dok zelje ne omekša.

Pogačice – pomiješajte sve sastojke za pogačice zajedno, zamijesite tijesto na debljinu od oko 25mm te izrežite krugove od 100mm, koje zatim popržite po 2 minute sa svake strane u maslinovom ulju.

Poslužite pačje batake sa zeljem i pogačicama.

Sastojci

Sastojci

  • 6 pačjih bataka
  • 1 žlica mljevene paprike
  • 1 žlica mljevenog cimeta
  • Nešto izdanaka timijana
  • 3 češnja češnjaka
  • sol i papar

Pogačice

  • 500 g pire krumpira
  • 100 g brašna za dizanje
  • 1 jaje
  • 50 g maslaca
  • 3 mlada luka (sitno sjeckana)
  • Nekoliko izdanaka timijana
  • sol i papar
  • maslinovo ulje za prženje

Zelje

  • ½ glavice crvenog zelja (tanko nariban)
  • 1 crveni luk (tanko sjeckan)
  • 1 list lovora
  • 50 ml bijelog vina
  • 75 ml vinskog octa
  • 100 g nerafiniranog trščanog šećera

Povezani recepti