Mark Moriarty je zvijezda u kulinarskom svijetu koja je radila u poznatom Greenhouse restoranu u Dublinu i proglašen je mladim kuharom godine Svjetske organizacije San Pellegrino. Njegov inovativni i kreativni pristup hrani donio mu je mjesto na Forbesovoj 30under30 listi.

Sastojci

  • 6 velikih Maris piper krumpira, oguljenih
  • 15g kukuruznog brašna
  • 300g otopljenog maslaca
  • Sol
  • Ulje za plitko prženje
  • Ukrašavanje po želji:
  • Velika šaka peršina,
  • 1 crveni čili, narezan
  • 1 žlica suhog origana
  • 1 češanj češnjaka, naribanog
  • 20ml ljutog maslinovog ulja
  • 3 žlice crvenog vinskog octa
  • Sol i papar

Priprema

  • Pećnicu zagrijte na 110C.
  • Kalup za kruh ili kolač obložite papirom za pečenje.
  • Tanko narežite krumpire na ploške debljine oko 1mm, možete koristiti nož ili ribež za ploške.
  • Krumpire obložite kukuruznim brašnom i otopljenim maslacem, začinite sa soli.
  • Uredno poslažite krumpire u pripremljeni kalup, dok ga ne napunite.
  • Vrh kalupa prekrijte komadom papira za pečenje i stavite u pećnicu na tri sata. Nakon toga stavite u hladnjak preko noć, pritisnite utegom i ohladite.
  • Kalup preokrenite i uklonite papir, narežite na komade po vašem izboru.
  • Na srednje jakoj vatri zagrijte ulje u loncu, temperatura mora otprilike biti 200C.
  • Pecite krumpire dok ne postanu zlatno smeđe boje.
  • Začinite sa soli i poslužite.
  • Kako biste napravili chimichurri, sitno nasjeckajte peršin, pomiješajte ga s uljem i octom. Začinite s narezanim čilijem, soli, češnjakom i origanom. U to umačite hrskave krumpire.

Povezani recepti

Vidi sve