Polako pečeni hrskavi krumpiri, chimichurri
Recept iz: Mark Moriarty
Mark Moriarty je zvijezda u kulinarskom svijetu koja je radila u poznatom Greenhouse restoranu u Dublinu i proglašen je mladim kuharom godine Svjetske organizacije San Pellegrino. Njegov inovativni i kreativni pristup hrani donio mu je mjesto na Forbesovoj 30under30 listi.
Sastojci
- 6 velikih Maris piper krumpira, oguljenih
- 15g kukuruznog brašna
- 300g otopljenog maslaca
- Sol
- Ulje za plitko prženje
- Ukrašavanje po želji:
- Velika šaka peršina,
- 1 crveni čili, narezan
- 1 žlica suhog origana
- 1 češanj češnjaka, naribanog
- 20ml ljutog maslinovog ulja
- 3 žlice crvenog vinskog octa
- Sol i papar
Priprema
- Pećnicu zagrijte na 110C.
- Kalup za kruh ili kolač obložite papirom za pečenje.
- Tanko narežite krumpire na ploške debljine oko 1mm, možete koristiti nož ili ribež za ploške.
- Krumpire obložite kukuruznim brašnom i otopljenim maslacem, začinite sa soli.
- Uredno poslažite krumpire u pripremljeni kalup, dok ga ne napunite.
- Vrh kalupa prekrijte komadom papira za pečenje i stavite u pećnicu na tri sata. Nakon toga stavite u hladnjak preko noć, pritisnite utegom i ohladite.
- Kalup preokrenite i uklonite papir, narežite na komade po vašem izboru.
- Na srednje jakoj vatri zagrijte ulje u loncu, temperatura mora otprilike biti 200C.
- Pecite krumpire dok ne postanu zlatno smeđe boje.
- Začinite sa soli i poslužite.
- Kako biste napravili chimichurri, sitno nasjeckajte peršin, pomiješajte ga s uljem i octom. Začinite s narezanim čilijem, soli, češnjakom i origanom. U to umačite hrskave krumpire.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Mini dauphinoise krumpiri
Recepti Luca Ciano
Hrskavi cvjetići tikvice
Recepti Lora i Stoyan
Predjelo s patlidžanima i krem sirom
Recepti Lora i Stoyan
Popečci s rajčicom
Recepti Lora i Stoyan
Predjelo od tikvica na gril tavi i sira
Recepti Michel Albert Roux
Punjeni cvjetovi tikvica
Recepti Michel Albert Roux
Tart tatin s povrćem
Recepti Michel Albert Roux
Ratatouille - Mediteransko povrtno varivo
Recepti Michel Albert Roux
Šparoge s rajčicom i artičokama
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir