1. Pećnicu zagrijte na 110C.
  2. Kalup za kruh ili kolač obložite papirom za pečenje.
  3. Tanko narežite krumpire na ploške debljine oko 1mm, možete koristiti nož ili ribež za ploške.
  4. Krumpire obložite kukuruznim brašnom i otopljenim maslacem, začinite sa soli.
  5. Uredno poslažite krumpire u pripremljeni kalup, dok ga ne napunite.
  6. Vrh kalupa prekrijte komadom papira za pečenje i stavite u pećnicu na tri sata. Nakon toga stavite u hladnjak preko noć, pritisnite utegom i ohladite.
  7. Kalup preokrenite i uklonite papir, narežite na komade po vašem izboru.
  8. Na srednje jakoj vatri zagrijte ulje u loncu, temperatura mora otprilike biti 200C.
  9. Pecite krumpire dok ne postanu zlatno smeđe boje.
  10. Začinite sa soli i poslužite.
  11. Kako biste napravili chimichurri, sitno nasjeckajte peršin, pomiješajte ga s uljem i octom. Začinite s narezanim čilijem, soli, češnjakom i origanom. U to umačite hrskave krumpire.

Sastojci

  • 6 velikih Maris piper krumpira, oguljenih
  • 15g kukuruznog brašna
  • 300g otopljenog maslaca
  • Sol
  • Ulje za plitko prženje
  • Ukrašavanje po želji:
  • Velika šaka peršina,
  • 1 crveni čili, narezan
  • 1 žlica suhog origana
  • 1 češanj češnjaka, naribanog
  • 20ml ljutog maslinovog ulja
  • 3 žlice crvenog vinskog octa
  • Sol i papar

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve