Polako pečeni hrskavi krumpiri, chimichurri
Recept iz: Mark Moriarty
Mark Moriarty je zvijezda u kulinarskom svijetu koja je radila u poznatom Greenhouse restoranu u Dublinu i proglašen je mladim kuharom godine Svjetske organizacije San Pellegrino. Njegov inovativni i kreativni pristup hrani donio mu je mjesto na Forbesovoj 30under30 listi.
Sastojci
- 6 velikih Maris piper krumpira, oguljenih
- 15g kukuruznog brašna
- 300g otopljenog maslaca
- Sol
- Ulje za plitko prženje
- Ukrašavanje po želji:
- Velika šaka peršina,
- 1 crveni čili, narezan
- 1 žlica suhog origana
- 1 češanj češnjaka, naribanog
- 20ml ljutog maslinovog ulja
- 3 žlice crvenog vinskog octa
- Sol i papar
Priprema
- Pećnicu zagrijte na 110C.
- Kalup za kruh ili kolač obložite papirom za pečenje.
- Tanko narežite krumpire na ploške debljine oko 1mm, možete koristiti nož ili ribež za ploške.
- Krumpire obložite kukuruznim brašnom i otopljenim maslacem, začinite sa soli.
- Uredno poslažite krumpire u pripremljeni kalup, dok ga ne napunite.
- Vrh kalupa prekrijte komadom papira za pečenje i stavite u pećnicu na tri sata. Nakon toga stavite u hladnjak preko noć, pritisnite utegom i ohladite.
- Kalup preokrenite i uklonite papir, narežite na komade po vašem izboru.
- Na srednje jakoj vatri zagrijte ulje u loncu, temperatura mora otprilike biti 200C.
- Pecite krumpire dok ne postanu zlatno smeđe boje.
- Začinite sa soli i poslužite.
- Kako biste napravili chimichurri, sitno nasjeckajte peršin, pomiješajte ga s uljem i octom. Začinite s narezanim čilijem, soli, češnjakom i origanom. U to umačite hrskave krumpire.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Michel Albert Roux
Punjeni cvjetovi tikvica
Recepti Michel Albert Roux
Tart tatin s povrćem
Recepti Michel Albert Roux
Ratatouille - Mediteransko povrtno varivo
Recepti Michel Albert Roux
Šparoge s rajčicom i artičokama
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Adam Liaw
Bijela rotkva na pari sa sušenim Jakobovim kapicama
Recepti Tom Kerridge
Cezar salata od proljetnog kelja na grilu
Recepti Tom Kerridge
Salata od krastavaca na grilu
Recepti Tom Kerridge
Salata od tikvica na roštilju
Recepti Donal Skehan
Pečeni krumpir