Opis

Priprema:

Salata: na dasci za rezanje očistiti avokado i narezati ga u obliku ruže. Očistiti mladu zelenu salatu i otvoriti je da bude spremna za punjenje pokom. Pomiješati mentu i nori alge i rasporediti ih preko svega. Ukrasiti sjemenkama sezama i servirati.

“Poke”: pomiješati ribu, čili, naribani limun, luk, đumbir, češnjak, sojin umak, ulje sezama, sjemenke sezama i korijander u posudi i ostaviti da odstoji najmanje 30 minuta. 

Ukiseljeni đumbir: u malu zdjelicu ulit ocat, limunsku travu, šećer i sol, prokuhati, a zatim preliti preko đumbira i ostaviti da se ukiseli. 



 

Sastojci

Sastojci

  • 450 g tune
  • lososa
  • bonita
  • bijele ribe
  • narezane na kockice od 1 cm
  • 1 čili
  • mljeven
  • 1 limun
  • nariban
  • 2 stručka mladog luka
  • 1 đumbir
  • 2 češnja češnjaka
  • isjeckana
  • 118 ml sojinog umaka
  • 1 žlica ulja bijelog sezama
  • 2 žlice sjeckanog korijandera
  • 2 žličice prženih sjemenki bijelog sezama

Ukiseljeni đumbir

  • 4 cm đumbira
  • fino narezanog
  • 236 ml octa od rižinog vina
  • šećer
  • sol

Quinoa

  • 1 šalica quinoe
  • 3 šalice vode
  • sol
  • papar
  • Rolice od prženih listova riže

Za tanjur

  • 1 avokado
  • narezan na kockice
  • 1 žlica wasabi graška
  • 3 morska ježa
  • 1 krastavac
  • narezan na kockice
  • 1 list nori alge
  • 1 ubran stručak mente
  • 1 žlica sezama
  • 2 limuna bez kore
  • 1 posuda u kojoj je šalica poke
  • 1 posuda u kojoj je quinoa
  • 2 mlade “Romaine” zelene salate

Povezani recepti